Ivan is bezig met zijn vertrek uit Utopia. ~ Utopia Gekte

2/09/2016

Ivan is bezig met zijn vertrek uit Utopia.

Dominique heeft moeite met post.

We moeten toch weer over Dominique gaan schrijven aangezien zij deze dag volledig 'in the picture' staat. Ditmaal zit ze op bed in de slaapkamer en moet Ivan haar aanmoedigen. Dominique zit namelijk met haar post omdat haar moeder heeft geschreven dat ze de echte Dominique nog niet heeft gezien.  ''Je moet jezelf niet gaan straffen door te denken dat je nog niks hebt neergezet. Dan maak je jezelf kapot. Degene die hier binnen komt, die bepaalt wie naar huis gaat. Als jij jezelf geeft en de beste intenties hebt met jezelf, Utopia en de groep, dan is het klaar. Je hoeft je geen zorgen te maken. Zeker niet om een of andere lul die je een stem gaat geven. Je bent bezig, je wil graag, je geeft je bijdrage, je staat graag voor anderen klaar. Wat wil je nog meer´'', vraagt Ivan.

''Hoe meer ik mij aan moet passen aan de nieuwe omgeving, des te meer distantieer ik mij van mezelf. Ik ben normaal veel meer aanwezig, maar ik voel me zo onder de loep door al die camera's'', legt Dominique uit. Ivan geeft aan dat ze wist waar ze aan begon. Iedereen heeft last van de camera's en weet dat er mensen mee kijken. ''Dit is het echte leven. Alles wat hier gebeurt is echt. De druk belemmerd alleen maar jezelf. Zet de doelen voor jezelf en werk daar naartoe. En draag bij waar je kan. Dat doe je ook. Ik hoor je geen nee zeggen als iemand om hulp vraagt. Je bent bezig en doet je ding, wat wil je nog meer'', vraagt Ivan nogmaals. Dominique begint maar ergens anders over en vraagt Ivan naar zijn heimwee. Ivan zegt dat hij een nieuw doel probeert te vinden in Utopia. ''Zorgen dat er meerdere pionnen zijn die het kunnen dragen. Nu... Ja... Ik heb nu wel wat meer heimwee ja, ik mis thuis ook meer. Maar meer omdat ik mijn leven hier buiten wil oppakken. Dat is op een gegeven moment ook tijd. Ik wil werken, ik was logistiek manager. Ik had een logistiek bedrijf van Europa naar Irak toe. Alles, van enveloppen toe aan containers''.

Het gesprek stopt en later zien we Victoria, Dominique, Ramona, GabriĆ«lle en Rowena over andere dingen praten. Een make-uploze week of dag. Ze weten alleen nog niet precies wanneer. In eerste instantie wilden ze het tijdens deze week van de armoede doen, maar dan valt het niet genoeg op. Ze kiezen een andere week maar dat is al de week van de drugs. Een heel gedoe dus, maar uiteindelijk lijken ze een dag te hebben gekozen. Op die dag willen ze ook een fotoshoot gaan doen zonder make-up om een goed statement te maken. Ramona is zelfs van plan om de shoot in lingerie te gaan doen. ''Dan geef ik mijzelf helemaal bloot''. Meerdere dames lijken dit voorbeeld te gaan volgen, maar niet iedereen.  
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.