In armoede leven met luxe uitzonderingen. ~ Utopia Gekte

2/08/2016

In armoede leven met luxe uitzonderingen.

Wakker worden zonder eten.

De week van de armoede is vanochtend officieel begonnen. En zeker in Utopia. In alle vroegte waren Mark, Wim en Benjamin opgestaan om boodschappen te verhuizen. De gehele voorraad aan voedsel brengen ze naar de welness toe want de komende week moeten ze het doen met €39,65,- aan boodschappengeld per dag. Dus dat is bijna 3 euro per persoon per dag. Benjamin was al langere tijd bezig met de voorbereiding van dit experiment. En vandaag is het dus eindelijk zo ver. Werkelijk niks slaan de drie heren over deze ochtend. Alle inhoud van de kasten, koelkasten, medicijnenkast, verzorgingsproducten en ga zo maar door worden in kisten gestopt en naar de welness gebracht. Een bakje koffie is er ook niet meer bij, want ook de koffie verdwijnt naar de welness.

Wim heeft niet zijn best gedaan met meehelpen. Hij is meer van het roken en het achterhouden van een brood zodat de groep tenminste iets te eten heeft. Sowieso snap ik niet waarom alles opeens weg moet. Ze kunnen ook boodschappen laten liggen die ze nu alsnog gaan bestellen en die bedragen gewoon van het boodschappengeld afhalen. Rowena is uiteindelijk de eerste die 'de armoede' ziet en moet koffie zetten op de ouderwetse manier. En zonder vegan melk. Benjamin stelt haar gerust en zegt vegan melk te gaan bestellen.

Ook het douchen gaat deze week anders dan normaal. Iedereen krijgt douchemuntjes en ze mogen maar 3 minuten per keer douchen. Uiteindelijk word de hele groep gewekt met een muziekje die over geld gaat. Benjamin is degene die de groep uiteindelijk mag vertellen wat er aan de hand is en dat ze dus boodschappen moeten bestellen. Ivan vraagt al direct om een pakje Marlboro. Gelukkig voor hem zijn de sigaretten dus niet weg, al zou dat ook moeten gebeuren. De week van de armoede duurt in Utopia tot zaterdagochtend 9 uur. Alle vrouwen mogen make-up blijven gebruiken en alle rokers mogen shag en/of sigaretten halen van hun basisloon. Eigenlijk is het dus allemaal meer voor de show zoals we gewend zijn. Een beetje make-up is al meer waard dan een dag aan boodschappengeld. Evenals de rookwaren voor iedereen. Gelukkig heeft Benjamin wel nagedacht over de boodschappen die nu in de welness liggen. Alles wat niet bewaard kan blijven gaat naar mensen die het hard kunnen gebruiken.
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.