''Ik word hier schijtziek van en op deze manier ga ik het hier niet volhouden'' ~ Utopia Gekte

2/02/2016

''Ik word hier schijtziek van en op deze manier ga ik het hier niet volhouden''

''Dit is agressie, ik ben gewoon boos''

Dominique, Ramona, Benjamin en Rowena waren net al in gesprek op de bank. Het duurt niet lang voordat Dominique laat weten dat ze geïrriteerd is en niet weet waarom. Er zit haar heel veel dwars en ze kunnen heel veel meer. Dit is niet waarvoor ze naar Utopia is gekomen. Dominique huilt en Benjamin luistert aandachtig naar alles wat ze te zeggen heeft. Wat haar dwars zit is dat ze met vijftien krachtige mensen daar zit en dat er niks gebeurd. Ze is hier niet om haar tijd uit te zitten. Ze irriteert zich er gewoon aan. ''In de tijd dat je naar lekkere wijven zit te kijken kan je ook andere dingen doen''. Ze stoort zich er mateloos aan dat ze gister een super belangrijk centraal hadden en dat ze haar ''bek'' niet open durfde te trekken. Ze is de jongste daar en vind het zo kinderachtig. Ze heeft er gewoon geen zin in.

Benjamin is blij dat ze het wel tegen hem durft te zeggen. ''Dan moet je naar huis gaan. Ga niet ook mijn tijd verdoen'', vertelt Dominique verder. Ze zitten daar met zijn allen en ze moeten het met zijn allen doen. Dominique wil geen individualistische dingen. Ze wil meer met de groep zijn. ''Je moet er samen over nadenken en praten. [...] Ik zit met kei goede ideeën. Ramona zit vol met ideeën, maar ze kan er niets mee want dan zitten er achter de computer mannen lekkere wijven te kijken. [...] Dit is agressie, ik ben gewoon boos'', huilt Dominique. ''Als je geen toegevoegde waarde hebt en alleen lekkere wijven zit te kijken ga dan weg''. Benjamin benadrukt dat ze er wat van kan zeggen, maar dat durft ze niet. ''Ik word hier schijtziek van en op deze manier ga ik het hier niet volhouden. Ik moet me vertrouwder gaan voelen in deze omgeving'', aldus Dominique.

''Dan is de computer bezet omdat mensen naar lekkere wijven zitten te kijken. [...] Doe ik mijn ogen open en denk ik wat doe ik hier'', aldus Dominique. Volgens Ramona moet Dominique haar frustratie omzetten in positieve dingen. ''Lieve schat jij bent hier ook om dingen te veranderen, als toegevoegde waarde. Hier kan je gewoon jezelf zijn'', aldus Benjamin. Dominique wil iets met spiegeltjes doen en heeft ook een idee met een sleutelhanger. Ze vind dat de merchandise veel diverser kan. ''Ik heb van sommige mensen het idee dat ze hier hun tijd aan het uitzitten zijn en in hun hoofd al thuis zitten. Die mensen hoeven hier van mij niet te zijn'', aldus Dominique. ''Je kan ook met mensen praten'', laat Benjamin weten, maar Dominique vind dat ze dat recht niet heeft. ''Het maakt niet uit waar je mee komt als je stem maar hoger en harder is. Dat is wat wij laten zien. Dat vind ik echt en dat vind ik belachelijk. We zijn toch de ideale samenleving. Dit is toch niet ideaal'', aldus Dominique. ''We zijn nog steeds zoekende'', laat Benjamin weten. ''We zijn al meer dan twee jaar bezig. Waar zijn we mee bezig. [...] Het moet wel leuk blijven en het begint nu al vermoeiend te worden'', reageert Dominique. ''Laat het zien, ik sta achter je'', laat Benjamin weten. Dominique wil spiegeltjes doen, maar hoe begint ze. ''Kom dan gaan we naar de computer'', reageert Benjamin, maar Dominique wil eerst roken.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.