''Ik wil niet dat ze weet dat we over haar praten'' ~ Utopia Gekte

2/22/2016

''Ik wil niet dat ze weet dat we over haar praten''

''An publiek ben je zo niet te harden''

Om kwart voor vijf zien we Dominique en Victoria op de vide een gesprek voeren. Het gesprek waar Dominique eerder vandaag over aangaf dat ze hem even nodig had. Dominique ziet het gesprek met Ramona eerder vandaag alsof ze op het matje geroepen werd. ''Ik was het gewoon zat''. Victoria vind het progressie van Ramona's kant dat ze best snel naar Dominique toe is gekomen. En dat wat Dominique zegt is een labeltje wat ze zelf geeft. ''Op het matje geroepen worden', want mensen kunnen het ook goed bedoelen, maar qua inhoud is het bij haar. Haar pijnpunt is uiterlijk. Daarnaast heeft ze ook nog een gevoelig puntje bij Bas. Twee onderwerpen waardoor haar pijnlichaam reageert op haar'', aldus Victoria. ''Ik wil niet dat ze weet dat we over haar praten dus zou je iets zachter willen praten. Ik wil niet dat er weer een ding gemaakt word tussen mij en Ramona'', aldus Dominique. ''Ze zei ook dat we zakelijk gezien een goed duo zijn. Persoonlijk gezien liet ze buiten wegen. Ik zei persoonlijk gezien vind ik je ook heel leuk, maar ik wacht tot zij die stap maakt. Ik lig gewoon heel pijnlijk bij haar. Ik kan mezelf ook niet constant maar vormen weet je. Constant maar schikken, dat wil ik niet want dan belemmer ik mezelf. Daarom heb ik het op deze manier gezegd'', laat Dominique weten. ''Is goed'', reageert Victoria. ''Vind ik wel'', aldus Dominique.

Victoria vind dat Dominique er niet mee moet blijven zitten. ''Ik zit er ook niet mee, maar wilde het wel tegen je zeggen. Ik was er van geschrokken dat we discussies moeten voeren over t-shirts hier binnen'', laat Dominique weten. Volgens Victoria gaat het niet alleen over een shirt. ''Ik lees tussen de regels door'', aldus Victoria. ''Rowena deed ook zo'n t-shirt aan en het was helemaal leuk totdat ik hem aan deed. Toen Ramona hem niet meer aan deed vond Rowena het opeens dom om allemaal hetzelfde shirt aan te hebben. Op het moment dat ik hem aandoe wil niemand hem meer aan. Dan voel ik me gekwetst. Waarom dan niet'', aldus Dominique. ''Ik snap je motivatie, maar zou het me niet laten raken'', reageert Victoria. ''Vind je dat niet apart'', vraagt Dominique verder. Victoria vind er niks van. ''Doe je ding''. Dominique vind het gewoon jammer. ''Je maakt er een beetje een statement mee. Je zegt iets zonder woorden. Als ik hem niet aan had zou iedereen hem aan hebben gedaan'', aldus Dominique. ''Je voelt je geraakt door acties die je niet kan veranderen'', constateert Victoria. ''Dat andere mensen wel een shirt met elkaar aan willen doen, maar als ik er bij ben dan niet meer. [...] Hoorde je ook de persoonlijke aanval naar mij? Dat gesprek begon, we hadden het over de ladies night en Michael zei 'die ga ik doordrukken, gaat sowieso gebeuren. Hoe Do hier zit dat kan toch ook niet met haar benen wijd'. Ik zat gewoon rustig mijn broodje te eten''. Dominique vind het zo apart dat dat het eerste is wat hij tegen haar gezegd heeft sinds een paar dagen. Vandaag werd ze ook weer genegeerd toen ze wat tegen hem zei. Dat vind ze zo vervelend. Ze vraagt zich af waarom. ''Zijn prikkelbaarheid zit heel hoog op het moment. Hij haalt ook naar mij uit en dat doet hij niet zomaar er zit hem iets dwars'', antwoord Victoria. Dominique heeft geen zin. Ze zit er wel mee, maar heeft geen zin om het gesprek te beginnen. ''Hem zit iets dwars, als je me wil negeren negeer me dan maar'', aldus Dominique. ''Gewoon spiegelen, praat je niet tegen mij dan praat ik ook niet tegen jou'', adviseert Victoria. Dominique denkt dat het naar haar iets persoonlijks is. Het is begonnen na het bezoek van Ramona. Dominique denkt dat Michael Ramona's gevecht aan het strijden is. Ook voelt ze stemmen van hem aankomen. ''Als je stemmen gaat krijgen krijg je ze. Het is uiteindelijk de persoon die binnenkomt die beslist. Het maakt niet uit wat er gebeurd. Kijk en luister naar de motivatie'', aldus Victoria.

''Michael gaat dingen uitlokken op deze manier. Hij moet ook af en toe eens een stapje terug doen en dat accepteren en niet alleen maar ik ik ik''. Victoria wil apart met Michael spreken en gaat ook de confrontatie met hem aan. Als hij zo blijft doen gaat ze geen boekje met hem schrijven. Puur haar talent gebruiken omdat het hem lekker uitkomt. ''Dan doet hij het maar alleen. Eerst moet er op persoonlijk vlak iets uitgesproken worden'', vind Victoria. De toon waarop hij tegen haar praat staat haar niet aan. ''Er is gister ook heel mooi ja en amen gezegd door mensen'', laat Dominique weten over het gesprek. Victoria weet dat. Dat heeft ze ook gezien. Dominique heeft iemand horen zeggen dat het is overgekomen ''alsof jullie je Utopia op hun willen doordrukken''. Volgens Victoria is het juist andersom. Hun willen hun Utopia op haar drukken, want hun willen kosten wat het kost iets doordrukken. Victoria wist dat dit ging gebeuren. Het doet haar niks in haar persoon, maar het laat zien wie hun zijn als persoon. "Als je geniepig ja gaat knikken en vervolgens expres nee gaat doen dan ben je gewoon de sjaak. Mensen houden niet van die oneerlijkheid. Zeg dan gewoon 'ik zie het anders'. Ga niet huichelachtig ja zitten knikken. Je graaft je eigen graf daarmee het is niet slim. Mensen gaan er toch achter komen dus ja, maar het verrast me niet. Ik ben niet op mijn achterhoofd gevallen. Ik wist dat dat zou gebeuren'', aldus Victoria. Dominique weet ook dat er onderling gezegd is ''waarom heeft Dominique niet bij het gesprek gezeten want die heeft ook in de hot tub gezeten' ''Mensen denken dat jij mij de hand boven het hoofd houd'', aldus Dominique. Victoria weet dat ze gesprekken met Michael moet voeren. Victoria is het zat aan het worden, zijn houding zat aan het worden. Ze gaat voor de echte persoon en niet voor een houding. ''Wie ben je en wat wil je van me. Je veranderd elke dag van gezicht en ik ben die verandering beu. Ik krijg briefjes om het feit dat hij... Hij haalde uit naar mij in het centraal om iets wat ik niet heb gezegd. Ik heb gezegd niet over mijn ding heen. Ga niet met je onzin daar overheen. Het is niet aan jou om Cees te verdedigen hij heeft zijn eigen groeiproces, mond en .... Ga het niet voor hem opnemen want zo leert hij niks. [...]  Jij merkt dat ik niet gediend ben van je diva gedrag daarom kom je een gedichtje bij me brengen. Dan komt hij gister naar me toe van gaan we morgen een gesprekje voeren. Eigenlijk dacht ik we zijn weer dagen verder. Ik heb er geen behoefte aan. Toch een gesprek aan willen gaan. Het gesprek verliep prima, maar ik voelde een dubbele agenda en als je bij mij iets niet moet doen is het een dubbele agenda hebben'', aldus Victoria. Zo werkt ze niet.

Ze wil hem in alle liefde helpen, maar scheve ... naar haar daar heeft ze geen zin in. Drie dagen lang is ze heel coulant geweest, maar hoe hij haar vanmiddag weer aanspreekt. ''Hou het bij je, ik hoef je troep niet. Ik hoef deze houding niet. An publiek ben je zo niet te harden. Ik vind het echt niet oké. Ik ga het hem ook zeker zeggen. Ik vind het gewoon jammer. Jammer dat je zoveel dingen op een positieve manier wil uitdragen en je als een hork gedraagt. Dat vind ik echt. Dit gedrag is niet het gedrag waarmee hij binnen kwam. Dat hoort daar niet bij. Het zit mij als persoon niet hoog, maar hij gaat wel een grens over bij mij. Geef me een simpel antwoord. Wat wil je van me? Ik heb ogen overal dat is heel jammer voor hem. Zeg het maar, zeg het maar wat je wil. Wil je dit pad met me op? Prima, maar dan krijg je mijn steun ook niet. Ik spiegel wel hoor'', aldus Victoria. ''Heftig'', vind Dominique. Het zijn gewoon gedragingen en die keurt Victoria niet goed. ''In mijn gedrag zal je nooit verbaast zijn waarom ik dingen doe. Ik weet dat mijn verhaal altijd rechtlijnig is en nooit een mening bevat. Het zijn gewoon observaties'', aldus Victoria. Dominique snapt precies waar Victoria het over heeft.

Verder gebeurd er niet veel om te benoemen. Michael, Ramona en Gina zijn op dat moment nog druk bezig met de dames. Om zes uur zien we Bjorn en Cemal nog werken op de akker. Gabriëlle en Benjamin zien we een half uur later koken in de keuken en om tien over half zeven kunnen de bewoners en gasten aan tafel om te eten. Michael laat weten blij en dankbaar te zijn dat de gasten er zijn. Ook is het bijzonder dat deze leeftijdscategorie er is. Vanavond hebben ze een academie en Michael zou het fijn vinden als de andere Utopianen daar bij zijn. Victoria is ondertussen gewoon nog op de vide met Bjorn. ''Ik lig gewoon lekker. Ik kom niet opdraven wanneer dat leuk is''. Victoria wil weten wat Michael van haar wil. ''Gebruik je me voor je eigen profilering omdat dat er leuk uitziet. Ben je hier voor jezelf of voor de groep. Ik ben een vrouw van woorden, ik hoor alles wat je zegt''. Er volgt een streamlock. Na de streamlock gaan ze toch maar naar beneden. Victoria is van plan Michaels woorden te gaan spiegelen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.