''Ik wil gewoon geen relatie met Do'' ~ Utopia Gekte

2/09/2016

''Ik wil gewoon geen relatie met Do''

Een goed gesprek tussen Gabriëlle en Bas

Om kwart voor vier zien we Bas en Gabriëlle aan de bar zitten. ''Ik heb er zelf een eind aan gemaakt'', horen we Bas zeggen. ''Heb je spijt'', vraagt Gabriëlle. ''Nee'', antwoord Bas. ''Heb je er goed over nagedacht'', vraagt Gabriëlle door. ''Ja'', antwoord Bas. Niet veel later vertelt Bas dat hij zijn bezoek weer aan wil gaan vragen. Dat heeft hij nodig om in te zien waarom hij gister die keus gemaakt heeft. ''Serieus'', vraagt Gabriëlle verbaasd. ''Ja'', antwoord Bas. ''Zo mysterieus altijd'', vind Gabriëlle. ''Je hebt toch de keus gemaakt omdat je er achter staat? Heb je spijt'', vraagt Gabriëlle. ''Nee zeker niet'', antwoord Bas. ''Wat is er dan? Je zit zo na te denken. Wat kijk je naar haar, ga je huilen'', vraagt Gabriëlle. ''Nee'', lacht Bas. Gabriëlle vraagt of Bas denkt dat Utopia niet de plek is voor een relatie. Dat kan ook. Ze weet het niet. ''Het is niet alleen de plek, het is ook de persoon. Ik heb aan het begin al gezegd, we hebben allebei gezegd dat na Utopia onze wegen zouden scheiden'', aldus Bas. ''Waarom hier wel en buiten niet? Dat is toch raar'', vind Gabriëlle. ''Daarom is het ook beter hier niet'', antwoord Bas. ''Ik begrijp het niet zo goed sorry. Liefde is toch liefde. Als je iets hebt heb je toch iets. Denk je dat je je vergist in haar? Ze was wel echt stapelgek op je. Ze is tien keer mee verhuist wat niet allemaal goed is gevallen, maar omdat ze je zo leuk vond'', laat Gabrielle weten. ''Ik vind haar ook wel leuk, maar het is geen liefde. In ieder geval niet meer'', antwoord Bas. ''Hoe weet je dat zo snel'', vraagt Gabriëlle. ''Dat weet je gewoon niet. Je kan denken dat het verliefdheid is, maar het is gewoon..''. Bas maakt zijn zin niet af.

''Zeg je dat omdat je weet hoe het is om echt verliefd te zijn'', vraagt Gabriëlle. ''Misschien was ik wel echt eventjes verliefd. Rond het feestje van Mark'', aldus Bas. ''Toen was je echt verliefd'', vraagt Gabriëlle. ''Ja, maar het werd al steeds minder. Toen besefte ik me dat het misschien toch geen verliefdheid was''. Hij merkte het bij het rondje muziek. Hij had niet het gevoel dat hij haar moest troosten of de vraag waarom troost Benjamin haar. Bas zat er gewoon. ''Het deed je niks'', vraagt Gabriëlle nieuwsgierig. ''Wel iets, maar ik ken mezelf. Als mijn vriendin in tranen is ben ik de eerste die er bij is en dat was hier niet zo'', antwoord Bas. ''Dus toen kreeg je vraagtekens en ben je gaan twijfelen'', vraagt Gabriëlle. ''Uhu. Het echte omslagpunt was in de hot tub. Daar was ook geen jaloezie wat er in mij naar boven kwam. Ik dacht wel wat doe je nou, dat is gek''. Gabriëlle moet lachen om die laatste uitspraak. Bas liet zich er ook in meeslepen. ''Het leek wel een Amerikaanse reality soap. Ik schaam me er echt voor'', aldus Bas. ''Schaam je je'', vraagt Gabriëlle verbaasd. ''Voor die avond zeker'', antwoord Bas. Er volgt een streamlock.

''Toen ging ik goed nadenken over wat het nou voorstelt of is. Wat ik nou wil of niet wil en ik wil niet uhm. Ik wil dit gewoon niet. Ik voel me nu wel even zwak, maar wil het gewoon niet'', aldus Bas. ''Je wil geen relatie? Of deze situatie of wil je hier niets'', vraagt Gabriëlle. ''Ik wil gewoon geen relatie met Do'', antwoord Bas. ''Je bent zo duidelijk af en toe en zo eerlijk'', vind Gabriëlle. ''Ik bedoel uhm we verschillen ook zo erg'', antwoord Bas. Toen het voor hem duidelijk was heeft hij er meteen over gepraat met Rowena om het vervolgens meteen tegen Dominique te vertellen. ''Als je nu naar haar kijkt wat denk je dan? Denk je dat je haar pijn hebt gedaan'', vraagt Gabriëlle. ''Aan haar reactie te merken niet'', antwoord Bas. ''Denk je niet dat dat een masker is zo gevoelig als zij is. Zoals we haar zien'', vraagt Gabriëlle. ''Ik weet het niet'', antwoord Bas. ''Voel je niks als je naar haar kijkt'', vraagt Gabriëlle verder. ''Natuurlijk wel, maar het is goed zo''. Gabriëlle vraagt of hij het zeker weet. ''Ja'', antwoord Bas. ''Dan komt het goed'', aldus Gabriëlle.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.