''Ik voel me gewoon één grote roze olifant'' ~ Utopia Gekte

2/21/2016

''Ik voel me gewoon één grote roze olifant''

''Door anderen word het gezien als fake''

''Wat was er met jou'', horen we Ivan om vijf voor half één aan Ramona vragen. ''Niks, maar soms word je para toch. Die mensen praten opeens allemaal dingen tegen me. Vind ik gek, vind ik heel raar. Heb ik nog nooit meegemaakt hier'', aldus Ramona. ''Je gaat het nog wel vaker meemaken. Mag ik je dan één advies geven. Ik probeer altijd te begrijpen waarom iemand zoiets zegt en dan plaats ik mezelf in hun schoenen en dan keer ik het weer terug. Dan denk ik van joh ik zit hier. Op het moment dat ik een confrontatie met jou heb. Daar praten mensen vaak over..'', er volgt een stream wissel waardoor we niet kunnen horen wat Ivan nog meer wilde vertellen. ''Ik ga gewoon mijn statement maken'', horen we Gabriëlle in de keuken tegen Rowena en Michael zeggen. ''Laten we positief blijven want ik voel me. Ik ben weer in een up. Het gaat hier met kuilen'', reageert Rowena. ''Dat blijft zo schatje'', laat Gabriëlle weten. ''Ik merk hoe meer de tijd vordert. Door bewegingen hoe ik doe, ik denk gewoon aan thuis'', aldus Rowena.

We besluiten maar weer over te schakelen naar de vide. ''Door anderen word het gezien als fake, dat is ook gezegd. Daardoor ga ik me er mee bezig houden en voel ik me nog meer oncomfortabel met mezelf, snap je?''. Dominique snikt. ''Hoe ik denk is zoveel anders dan dat jij denkt'', laat Bas weten. ''Hoe denk jij'', vraagt Dominique dan. ''Iedereen zegt maar wat, heeft maar een oordeel over je. Daar moet je gewoon niet teveel waarde aan hechten'', aldus Bas. ''Dat is zo makkelijk als je zo in de groep ligt als jij, maar zo lig ik niet dat weet je'', antwoord Dominique. Bas benadrukt dat hij in het begin ook niet zo in de groep heeft gelegen. Hij heeft lak gehad aan de groep en schijt gehad aan de groep. ''Het maakt niet uit hoe je hier in de groep ligt, het gaat er om hoe je in jezelf ligt'', aldus Bas. ''Nu even niet goed'', laat Dominique weten. ''Tot een uur geleden wel'', reageert Bas. ''Nee, ik heb vanavond al drie keer gehuild. Ik heb gewoon hele goede maskers'', laat Dominique weten. ''Kom dan naar me toe'', reageert Bas. ''Ik wil niet dat je me zo ziet'', laat Dominique weten. ''Je bent me niet tot last. Soms als je nee tegen me zegt, maar dat is goed. Het is juist lastiger als je jezelf verbergt'', legt Bas uit.

Dominique kan het niet uitleggen. Het zit zo diep dat ze er geen woorden voor heeft. ''Het tonen van emoties heeft niet per se uitleg nodig'', aldus Bas. ''Mensen genieten ervan. Ik kan er niet van genieten, ik wil me alleen verstoppen. Ik voel me gewoon één grote roze olifant. Zo aanwezig, zo voor schut. Ik kan het niet uitleggen'', laat Dominique weten. ''Je hoeft het ook niet uit te leggen schat'', reageert Bas, maar Dominique zou willen dat Bas het snapte. ''Ik snap het ook wel een beetje. [...] Wees niet bang om je emoties aan me te tonen. Elke emotie die je toont is beter dan een emotie die je niet toont'', aldus Bas. ''Mensen vinden het leuker als je lacht'', laat Dominique weten. ''Welke mensen'', vraagt Bas. ''Iedereen. Iemand die alleen maar huilt stoot mensen af en dat wil ik niet. En al helemaal niet met jou. Snap je?''


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.