''Ik vind mezelf gewoon vreselijk'' ~ Utopia Gekte

2/21/2016

''Ik vind mezelf gewoon vreselijk''

''Ik kan er niet van genieten''

Om kwart over twaalf zien we Victoria en Dominique op de vide. Dominique is weer in tranen. ''Neem je tijd, maar er iets aan de hand'', horen we Victoria zeggen. ''Nee er is niks nieuws. Je weet alles al'', aldus een huilende Dominique. ''Wat is er nu dan waardoor je van streek raakt'', wil Victoria weten. ''Ik kan het niet uitleggen'', reageert Dominique. ''Je moet het toch proberen'', vind Victoria. ''Ik vind mezelf gewoon vreselijk. [...] Omdat ik het niet kan zoals anderen''. Victoria troost Dominique. ''Hou het niet in, dan gaat het sowieso niet werken''. Dominique vertelt dat ze niet kan genieten van een evenement zoals vanavond omdat ze dan alleen maar bezig is met hoe ze geïnterpreteerd word. ''Omdat mensen naar je toe komen'', vraagt Victoria. ''Omdat ik het niet kan. Het is zover van mijn comfort zone dat ik me zo voor mezelf schaam'', legt Dominique uit. ''Wat is het waar je je voor schaamt'', vraagt Victoria verder. ''Gewoon mij'', antwoord Dominique. ''Wat is er met jou?''. Dominique haalt haar schouders op.

''Hoe kan het dat het allemaal goed gaat als er geen mensen zijn en dat dit je zo intens raakt en je zo van je padje bent'', vraagt Victoria. ''Teveel indrukken, gewoon teveel. Teveel dingen waarop ik let. Teveel dingen die er gebeuren waarop ik moet letten. Hoe mensen op mensen reageren en hoe anders er op mij gereageerd word. Dat ze niet weten hoe ze op me moeten reageren. Dat ik mensen op afstand houd. Als je nog zo zoekend bent weten mensen ook niet hoe ze jou moeten benaderen'', aldus Dominique. ''Er zijn ook veel mensen die mij nog niet kennen'', laat Victoria weten. Er volgt een streamlock. ''Ik kan er niet van genieten'', aldus Dominique. ''Waarom niet'', wil Victoria weten. ''Ik weet het niet zo goed. Ik kan me niet verstoppen op die momenten'', laat Dominique weten. ''De grootste confrontatie die je kan hebben, maar het hoort er wel bij. Het is niet zo erg als je denkt dat het is. Het is ook niet erg dat het gebeurd. Als je de zachte lessen niet aanpakt ga je ze hard krijgen. Wil je het niet op de ene manier dan krijg je het op de andere manier'', aldus Victoria.

Op dat moment komt ook Bas de vide op. ''Schatje wat is er'', vraagt hij. ''Geen idee. Zocht je je MP'', reageert Dominique. ''Nee ik zocht jou'', aldus Bas. ''Ik ben hier''. Bas vraagt of ze een stukje wil lopen. Nee antwoord ze. ''Het regent ook''. Bas laat weten dat ze een paraplu kunnen pakken. ''Misschien later'', reageert ze dan. ''Laat het gewoon op je af komen dan gaan we er morgen nog even over kletsen. Maak je niet gek'', aldus Victoria. Dominique bedankt haar en vraagt of Bas even bij haar komt liggen. Om tien voor half één kruipt Bas dus bij haar in bed. ''Slaap lekker'', horen we Cemal zeggen. Hij heeft besloten te gaan slapen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.