''Ik vind het gewoon echt niet acceptabel'' ~ Utopia Gekte

2/22/2016

''Ik vind het gewoon echt niet acceptabel''

Een lang gesprek

Om half zeven zien we Gabriëlle en Victoria praten op de vide. Gabriëlle denkt dat één stem wel ''faya'' wordt, maar ze is helemaal niet zenuwachtig. Victoria ook niet, maar binnen haar Utopia past dit element niet dus ze wil het zo soft mogelijk maken. Victoria vind het prima dat mensen spelletjes spelen, maar zij doet dat niet. Gabriëlle gaat haar stemmen niet aan iedereen vertellen, maar Victoria laat los dat ze haar stemmen over twee personen gaat verdelen. Gabriëlle is altijd benieuwd hoe Ivan gaat stemmen. Die zegt altijd niks. Gabriëlle heeft wel een vermoeden. Victoria laat weten onder andere op Wim te gaan stemmen. Vervolgens vertelt Victoria over het gesprek dat ze vanavond nog gaat voeren. ''Het kan niet zo zijn dat de speelsheid en .... ten koste gaat van de BV. We zijn hier geen stripclub, geen hot tub massage people. [...] Op dat soort momenten leiden we als BV ook schade. We gaan een gesprek voeren dat dit niet de richting is waar we naar toe moeten gaan'', aldus Victoria. ''Ook met de mannen die elk meisje mee denken te nemen naar het bos'', reageert Gabriëlle. ''Dat ga ik ook zeker meenemen in het gesprek'', laat Victoria weten. ''Ze zijn lichamelijke en fysieke acties aan het uitbuiten. Ze willen een lady's night gaan doen. We zijn een familie programma ook. [...] Ze hebben alleen maar dat soort gesprekken. We moeten er serieus mee omgaan'', aldus Victoria. Gabriëlle vind het een dingetje. Ze wist het ook wel ergens. ''Je moet beseffen dat je een platform bent om een voorbeeld te zijn. Als je jong en speels wilt zijn had je hier niet moeten zijn. Dan zit je in een verkeerd programma want daar zijn je medebewoners het gewoon niet mee eens'', aldus Victoria.

Gabriëlle wil weten of dit soort geluiden er eerder zijn geweest en of dit het ergste is dat er is geweest. ''Ze slepen elkaar mee. Het is puur een aandachtsprikkel. Alles is nu op de wil van een individu gericht'', aldus Victoria. Ze heeft nog geen overleg gehoord, alleen maar ''kaart verkoop boyband dit dat. Zullen we niet eerst overleggen met elkaar'', aldus Victoria. Er volgt een streamlock. ''We genieten ervan, de vrouwen genieten ervan en ik denk dat dat een beetje heftig is, maar is dat het alleen of is het nog meer'', vraagt Gabriëlle. ''Onderlinge conflicten is gewoon menselijk. Dit gaat een stapje verder. Hier willen bedrijven zich niet aan koppelen. [...] Alles gaat hier in overleg. Je gaat niet dingen er door drukken of alleen je eigen dingen omdat jij het leuk vind laten gebeuren. Die mentaliteit hangt er nu gewoon heel erg. Mensen hebben dat niet in de gaten. Hoeveel mensen er mee kijken'', aldus Victoria. Gabriëlle gaat er niet in mee in het hot tub gebeuren en dat soort gesprekken. Soms denkt ze ook dit gaat een beetje te ver. ''Maar hun zijn heel jong'', aldus Gabriëlle. ''Daarom gaan we het gesprek ook aan. Je kan het in deze context gewoon niet maken'', vind Victoria. Ze wil absoluut niet en er zijn er meer die zo denken dat er geld verdiend gaat worden met je eigen blote lichaam. ''Het gaat gewoon te ver. Daar gaat het nu wel naar toe en ik vind het gewoon echt niet acceptabel. Er word laks mee omgegaan'', aldus Victoria.

''Ligt dat alleen aan die drie jongens of ook aan anderen'', vraagt Gabriëlle. ''Hun zijn wel degene die het op dit moment heel erg opkrikken'', vind Victoria. Volgens Gabriëlle is Utopia niet meer wat het was. Dan word je wakker en weet je dat je in een tv programma zit. ''Misschien zitten ze inderdaad in het verkeerde programma. We zijn ook een BV'', aldus Gabriëlle. Victoria vraagt zich af wat Utopia is. Het is de creatie van een ideale samenleving. Victoria vraagt zich af of een Utopia wel haalbaar is. Voor iedereen is de ideale samenleving namelijk anders. ''Waar ben je en wat wil je bereiken. Wil je serieus genomen worden dan moet je een serieus pad bewandelen. Wil je aandacht dan zit je op de verkeerde plek hier''. Voor Victoria persoonlijk moet iedereen zelf weten wat die zelf wil, maar in de constructie hoe Utopia nu is opgebouwd kunnen ze het niet maken deze kant op te gaan want het stort in elkaar en dat is respectloos naar de mensen die het hebben opgebouwd vind Victoria. Gabriëlle zit vaak op de trap en hoort die gesprekken dan ook. Dan is ze blij dat ze er niet bij is. Elke dag hoor je dat soort woorden. Victoria wil er niet mee geassocieerd worden. Ze hebben meer serieuze notes nodig. ''Je leeft onder een vergrootglas hé'', aldus Gabriëlle. ''En hou rekening het egoïsme ontstijgt hier gewoon. Het gaat om mij, om mij, om mij. Ik moet snel, nee ik moet aandacht. Wow! Overleg met elkaar. Er is geen keus in. Het moet een besef zijn'', aldus Victoria. Om vijf over zeven zien we Rowena op haar bed gaan liggen. Cees ligt op dat moment ook al op bed en Gabriëlle en Victoria liggen dus ook op bed te kletsen. ''Nu ga je ineens beseffen dat je met zoveel dingen rekening moet houden'', aldus Gabriëlle. Victoria bouwt niet aan Utopia complete chaos. Ze bouwt aan Utopia compleet geluk. ''Weet waar je bent'', aldus Victoria. ''Als je imago schade leid moet je dubbel zo hard werken om het weer goed te maken. Je moet jezelf serieus nemen''. Beneden word er ondertussen een groepsfoto gemaakt.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.