''Ik kan niet leven in een samenleving waar geen respect is'' ~ Utopia Gekte

2/02/2016

''Ik kan niet leven in een samenleving waar geen respect is''

Michael vind alleen zichzelf interessant

Om vijf uur zien we Dominique, Ivan en Victoria in de wellness zitten. Volgens Dominique is er geen specifiek doel in Utopia. Ook denkt ze dat sommige mensen al met hun hoofd thuis zitten. Er word veel gepraat, maar weinig gezegd. ''Ik ga niet praten om het praten. [...] Ik heb het idee hoe harder je schreeuwt hoe meer je gehoord word''. Ook is er een gebrek aan respect en zijn ze teveel met zichzelf bezig. Dominique struggelt er heel erg mee omdat ze zich nog niet vertrouwt voelt. Ze vind het nog niet veilig. Daarom durft ze dingen nog niet te vertellen. Victoria daagt Dominique uit om uit haar comfort zone te stappen. En dan niet een beetje, maar volledig. Dominique zegt ook het idee te hebben dat hoe meer je over jezelf praat hoe meer je je verkoopt en zo zit ze niet in elkaar. Hoe meer je over jezelf praat hoe leuker mensen je gaan vinden.

Victoria weet dat Dominique zich geïntimideerd voelt door Michael, maar waarom niet door haar. ''Ik praat ook veel''. Volgens Dominique luistert Michael niet. Die vind alleen zichzelf interessant. Victoria vraagt wat Dominique's ideale samenleving zou zijn. Een samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn en dat het ook veilig en oké is. Aan de buitenwereld laten zien dat dat kan. ''Helemaal bloot en puur''. Zolang er maar respect is. Als dat er niet is kan Dominique daar niet zijn. ''Ik kan niet leven in een samenleving waar geen respect is'', aldus Dominique. Op de andere stream zien we dat er een grote vrachtwagen het terrein op gekomen is om voer voor de dieren af te leveren. Mark, Benjamin en Bjorn zien we de zakken voer naar de stal tillen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.