''Ik ga zo mijn vierentwintig uur aanvragen. Ik ben het zat'' ~ Utopia Gekte

2/06/2016

''Ik ga zo mijn vierentwintig uur aanvragen. Ik ben het zat''

Cees is woest

Om half elf is er opeens drama in de loods. Cees loopt schreeuwend door de loods heen. ''Ik woon hier godverdomme met een stelletje idioten, zuipen op een verschrikkelijke manier, gooien, smijten met dingen. Ze waren gewoon helemaal helemaal de weg kwijt'', laat hij weten. ''Moet je kijken hier en daar woon ik tussen. Ik schaam me diep heel diep en dat heet in Nederland plaatsvervangende schaamte. Dat is precies wat mijn familie bedoelde. Wil je daar tussen gaan zitten pa, stelletje idioten'', aldus Cees. Cees is flink woest en de tranen lopen nog net niet over zijn wangen. Ramona gaat er tegenin, maar trekt aan het kortste eind. ''Nee daarna niet meer toen ik het vroeg'', roept Cees. ''We hebben je toch gelijk gegeven'', aldus Ramona, maar Cees vind van niet. Volgens hem vind Ramona het allemaal alleen maar leuk. ''Het moet eens een keer afgelopen zijn. [...] Het is toch te gek voor woorden, ik doe hier geen oog meer dicht. Voor de zoveelste keer door die klote drank. Hoe vaak heb ik het niet gevraagd, het niet gezegd'', moppert Cees verder. ''Hoe boos je ook gaat worden, mensen snappen dat niet'', laat Victoria weten. Mensen hebben hun eigen grenzen en ze moeten zelf op hun bek gaan. ''Je hebt gelijk, maar maak je niet zo gek alsjeblieft. Het is ook niet normaal'', aldus Victoria. ''Te gek voor woorden'', vind Cees. Victoria adviseert Cees om deze woede te bewaren voor wanneer ze het gewoon kunnen bespreken.

''Je word toch niet meer serieus genomen. Moet je kijken, moet je dit zien. Bewust liepen ze te gooien met dingen. Het is één grote teringzooi. Hier moet je kijken. We zetten ons zo zwaar voor schut met dat Utopia. Academies over drank en die jongeman ook, die moet morgen de telefoon weer pakken of iemand geld wil doneren voor de foundation'', aldus Cees terwijl hij een kijkje neemt in de toiletten. Cees valt ook Bjorn aan. ''Cees kap even'', reageert hij. ''Ik heb hier gedronken ja, maar me verder heel normaal gedragen hoor. Dat ik een beetje lalala kan zingen daar is niks mis mee. Ik heb daar helemaal niet bij gezeten dus ga niet tegen mij beginnen'', aldus Bjorn. ''Gadverdamme jongens'', moppert Cees als hij ook een blik op de douches werpt. ''Je was er wel bij, dan hoor je ook te zeggen kappen'', is Cees van mening. ''Schei eens uit ze zijn allemaal volwassen genoeg. Dat is niet aan mij'', vind Bjorn. En ook Rowena grijpt in. ''Ga niet al je frustraties op iedereen afreageren'', aldus Rowena. ''Mensen bepalen dat voor zichzelf'', vult Victoria aan.

''Ik ga zo mijn vierentwintig uur aanvragen. Ik ben het zat, het helemaal zat. Het zit me tot hier'', roept Cees. Er volgt een streamlock. Na de streamlock vraagt Bas of Cees even mee gaat wandelen. ''Nee'', reageert Cees. ''Relax Cees'', adviseert Bas. ''Ik snap jou helemaal. Laten we dat voorop stellen'', laat Bjorn weten. ''En hoe er gereageerd is, toen waren ze al helemaal kachel. Er kwam geen normaal woord meer uit. Met name Mark en Wim. Rob zat er trouwens ook bij. Iedereen ziet het. Benjamin deed er heel erg aan mee en Wim die ging in bed liggen en zei alles draait. Hij begon een liedje te zingen van een of andere 'Jozef is verkeerd geaard'. Hij ging zijn bed in en uit en in en uit. Lang achter de computer gezeten, naar buiten geweest. Voor die in zijn nest lag was het een uur of vier ofzo. Ik liep hier godverdomme om half vijf nog'', aldus Cees. Bjorn begrijpt het helemaal en geeft Cees gelijk. Bjorn zegt ook zijn best gedaan te hebben om het drankgebruik te verminderen, maar er word altijd lacherig over gedaan. Cees vraagt even later of Mark gekotst heeft. ''Nee'', zegt Mark. De enige die het volgens hem gedaan kan hebben is Wim. Michael is om tien voor elf druk aan het vegen/dweilen in de horeca keuken. Mark kotst naar eigen zeggen nooit dus zou het raar vinden als hij hier op tv wel zou kotsen. Michael denkt ook dat het Wim is. Van zichzelf weet hij niet of hij gekotst heeft.

''Het is een ontlading van drie weken. Het moest even gebeuren. Ik heb weer met een meid gezoend en heb er gelijk uitslag van gekregen'', aldus Michael. ''Jij hebt zeker ook niet gekotst'', vraagt Mark als Wim zijn bed uit is gekomen. ''Nee'', reageert Wim. ''Niemand weet wie er gekotst heeft'', laat Mark weten. Cees en Bas zien we uiteindelijk toch even buiten lopen. ''Hopelijk word het nu weer minder normaal om te zuipen'', laat Bas weten. ''Misschien een keer een punt maken'', oppert Cees. ''Wat er door gegaan is is niet normaal en dat heeft de BV betaalt. Hij vind overal geld, maar dat is gestolen. Dan moeten ze maar eens op de blaren zitten met zakgeld. Dan verdelen ze het maar onder elkaar. Zijn ze besodemieterd zeg. [...] Is wel leuk er ligt kots, maar niemand heeft het gedaan'', aldus Cees. Binnen horen we Rob zeggen dat ze gewoon de beelden op moeten vragen. Mark vertelt dat hij naar de wellness is gegaan 's ochtends en volgens Rob kunnen het er maar twee zijn geweest. Mark of Wim. Gina weet te vertellen dat Wim gespuugd heeft op de wc. ''Toen ben ik naar boven gegaan en was ik er klaar mee''.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.