''Ik doe het niet voor jullie, ik doe het voor mij'' ~ Utopia Gekte

2/09/2016

''Ik doe het niet voor jullie, ik doe het voor mij''

Dominique voelt zich verloren

Om half zes zien we Michael nog steeds bij Bas in de caravan. ''Ik mis mijn mobiel gewoon. Zo raar'', laat hij weten. Ook Victoria en Dominique zijn nog in gesprek. ''Niemand zegt dat persoonlijke groei niet eng is'', laat Victoria weten. ''Ik moet zo diep gaan terwijl duizenden mensen kijken en dat maakt het zo eng. Ik dacht dat ik er al was. 'Dat red ik wel' en dan kom je in een groep en komt mijn groepsangst naar boven'', aldus Dominique. ''Het is al mooi dat je dat kan benoemen'', vind Victoria. Toen zij 24 was dacht ze ''ik weet het allemaal wel, je hoeft mij niks te vertellen''. Ze was super stug en niemand kon haar wat maken. Zo stug, zo hardleers dat ze nu kan zeggen ''awh kindje toch''. Dan denk je het allemaal voor elkaar te hebben, maar zo werkt het helemaal niet'', aldus Victoria. ''Dat je jezelf in een situatie zet waar iedereen kan kijken. ''Ik dacht dit rock ik. Dan kom je binnen en heb je van tevoren bedacht wat je gaat zeggen, maar daarna moet je dingen zeggen waarop je niet geoefend hebt. De twijfels die je dan hebt. Doe ik het goed, doe ik het niet goed. Wat denken andere mensen van me. Ik ben op mijn kwetsbaarste nu hoor. Sinds ik hier ben'', aldus Dominique. Ze neemt dingen waar, maar doet er niks mee. ''Je moet niet willen haasten. Je moet niet rushen. Alleen aanwezig zijn en blijven opletten'', aldus Victoria.

''Vandaag lijkt het alsof ik een stap terug heb gezet of dat ik stil ben blijven staan, maar ik ben gewoon moe vandaag. Het kan me ook niet interesseren als ze zeggen je hebt niks gedaan want ik kan even niet meer'', aldus Dominique. ''Je moet jezelf erkennen voor de dingen die je doet stap voor stap. Ga niet haasten. Je denkt grote stappen snel thuis, maar zo werkt het niet'', laat Victoria weten. ''Ik doe het niet voor jullie, ik doe het voor mij. Geven jullie me die tijd niet dan is dit niet de plek voor mij. Zo zie ik het na vandaag'', aldus Dominique. ''Op het moment dat je het tempo aan gaat dat mensen je opleggen dan sla je een paar stappen over. Het is aan jou om je eigen proces te respecteren'', laat Victoria weten. Dominique vind dat ze al ver is. ''Niemand heeft er iets over te zeggen'', aldus Victoria. Als Dominique er mee content is is dat het tempo waarop ze door moet gaan. Mensen moeten begrijpen dat haar proces niet hun proces is.

''Je kan het niet vergelijken. Groei kan je niet haasten'', aldus Dominique. Dominique was bang er niet goed tussen te passen of beoordeeld te worden. Ze heeft geen energie meer om er over na te denken. ''Het leven bied je alle mogelijkheden die je nodig hebt, het is aan jou om de les te leren. Als ik je over een week spreek sta je er totaal anders in'', aldus Victoria. ''Oké volgende week zes uur open haard. Talk to you. Zet het in je agenda Vic'', reageert Dominique. ''Ik ben er'', laat Victoria weten. De dames praten nog even verder. ''Je hebt een groot ego ook wat heel erg gekwetst is en een dader zoekt'', aldus Victoria. Dominique herkent zich helemaal niet in haatdragend vingerwijzen naar wie haar dat heeft aangedaan. ''Dat is jouw verweringsmechanisme dat omhoog komt'', aldus Victoria. Dominique zegt vandaag heel de dag een stem te horen 'ga naar huis, ga naar huis, je kan dit niet Do, ga naar huis''. Volgens Victoria is dat haar denken, de negatieve zelf talk die blijft gaan. Dominique laat weten dat haar ego zoveel schaamte heeft dat ze alleen maar negatief kan praten over zichzelf. ''Het werken aan jezelf is één van de leukste dingen die je kan doen'', aldus Victoria. ''Ja, maar ik had nooit beseft dat het zo eng kon zijn an publiek'', reageert Dominique. Ze voelt zich verloren. ''Haal jij wat uit deze gesprekken'', vraagt Dominique. ''Altijd'', reageert Victoria. Ze vind het mooi om dit soort gesprekken te voeren. ''Voel je vooral niet bezwaard, je doet me echt een plezier hoor'', aldus Victoria.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.