''Ik doe die dingen niet bewust. Dat zit niet in mijn aard'' ~ Utopia Gekte

2/22/2016

''Ik doe die dingen niet bewust. Dat zit niet in mijn aard''

''Er word een ding van gemaakt''

De rest van de nacht is rustig verlopen. Bas en Dominique zijn uiteindelijk tegen elkaar in slaap gevallen in de caravan. Ramona en Michael zijn ook gewoon geslapen en Cees is zijn bed weer uit geweest om koffie te drinken en iets te eten. In de horeca keuken pakte hij iets wat leek op fruit. Boven de vuilniszak is hij het gaan pellen en op gaan eten om niet veel later zijn bed weer in te kruipen. Deze ochtend zijn veel bewoners al vroeg wakker om op de akker te werken. Zo zien we om acht uur onder andere Victoria, Benjamin, Bjorn, Ivan en Rowena al druk aan het werk op de akker. Iets na acht uur zien we Ramona en Dominique al in gesprek met elkaar. Ramona is begonnen over wat er aan de hand is. Zakelijk gezien zijn ze best goed samen vind Ramona. Dominique maakt duidelijk dat het geheel los is van Ramona en dat ze het dus zeker niet bewust heeft gedaan. ''Dat je gepest bent vind ik heel vervelend. Daar wil ik je mee helpen, maar als je dan iets vertelt en ik maak een heel dom grapje over gepest zijn dan denk je waar gaat dit nou over'', aldus Ramona. ''Ik deed het voor Bas en promotie voor Bas'', laat Dominique weten. ''Ik kan wel niet bewust jou kwetsen'', aldus Ramona. Volgens Ramona ging het ook niet om het Baas t-shirt, maar puur om het feit dat Ramona iets vertelde. Bij haar viel het t-shirt anders. Dominique legt uit dat het shirt bij haar ook anders viel, want zij moest hem met een speldje vast zetten.

Het is gewoon een situatie waarin Ramona zich afvraagt of ze het bewust doet of niet. Dominique laat weten dat Ramona meteen naar haar toe had moeten komen. ''Ik had het echt niet erg gevonden. Ik doe die dingen niet bewust. Dat zit niet in mijn aard. Weet dat het niet vanuit een bewust perspectief gaat'', aldus Dominique. Ramona zou gezegd hebben dat ze alleen zakelijk gezien goed met elkaar kunnen, maar Dominique gaat persoonlijk gezien ook goed met Ramona alleen Ramona blijkbaar niet met haar. Dominique hoopt dat Ramona er aan wil werken want Dominique weet niet meer hoe ze het moet doen. Dominique laat het hierbij. ''Dan is het alleen zakelijk. Ik hoop dat je me ooit tegemoet komt op persoonlijk vlak want ik mag je heel graag'', laat Dominique weten. ''Ik heb je echt wel geprobeerd mee te krijgen bij de meiden'', reageert Ramona. Ze vind het bij Dominique alleen heel lastig omdat ze weet dat Dominique kwetsbaar is. ''Er word een ding van gemaakt. Knijp me desnoods in mijn zij, dan weet ik dat er iets is. Als het zo blijft gaan blijven we deze gesprekken hebben omdat we onbewust iets hebben gedaan'', aldus Dominique. Ramona wil eerst relativeren. ''Ligt het bij mij'' en het daarna pas bij een ander neerleggen. Volgens Dominique is het altijd gerelateerd aan haar en dat maakt haar verdrietig, onzeker en nog kwetsbaarder. ''Je familie heeft misschien gezegd 'neem dan afstand'. Ik geef je die afstand''', aldus Dominique. Ze wil niet op haar tenen lopen om wat ze ervaren. Dominique vind Ramona tof, mooi en dapper, maar het is belangrijk om ook afstand te nemen. ''We zitten allebei in een groei, laten we die groei dan respecteren. Maar ik heb geen zin om elkaar te ontlopen'', aldus Dominique. ''Dat doen we ook niet. Ik steun ook jouw Utopia en dat blijf ik ook doen'', reageert Ramona. Dominique wil niet elke keer clashen. Ze wil elkaar niet belemmeren in die groei.

Vervolgens zien we Dominique koffie zetten voor de mensen die op de akker bezig zijn en Ramona is haar bed weer in gekropen. Veel bewoners zijn dus al op de akker bezig waaronder Victoria, Rowena en Ivan. ''Het was weer drie uur en vanochtend zeven uur was het al weer gaande, ik heb drie/vier uur geslapen'', aldus Cees. Dominique denkt ongeveer even lang te hebben geslapen. Om half negen zien we Dominique in de caravan bij Bas. Dominique vertelt dat ze zich er niet bewust van is. Ze zijn allebei met een proces bezig en Dominique moet elke keer stappen terug zetten. Bas denkt dat het beter is om geen stap terug te zetten. ''Het moet wel op deze manier''. Dominique heeft geprobeerd toenadering te zoeken, maar op een gegeven moment is het voor haar ook klaar. Ze zal aardig blijven en begrip blijven tonen. Dominique trok dat shirt aan omdat ze een shirt zou krijgen en promotie zou maken en dat Ramona dan denkt dat ze het bewust doet om haar te kwetsen. Dominique is er niet mee bezig, haar gedachten gaan er niet eens naar toe. En als ze nu elke keer dat soort dingen krijgt, dat ze bijvoorbeeld niet kan sporten als Ramona in de gym is. Als Dominique zich elke keer moet verantwoorden gaat ze stappen terug zetten. ''Het is een keer genoeg. [...] Ze is heel gevoelig, daar is het mee begonnen en dat zit er waarschijnlijk nog steeds'', aldus Dominique.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.