''Ik ben heel teleurgesteld in mezelf'' ~ Utopia Gekte

2/03/2016

''Ik ben heel teleurgesteld in mezelf''

''Je bent gewoon een mens, geen robot''

Om tien voor half drie zien we Ramona bij Gabriëlle op de vide op bed zitten. ''Toen zei ik tegen Bas het kan niet sorry en ben ik weggelopen. Gingen we er over praten, maar het is gewoon een lange weg. De druppel was 'Jezus was ik maar slank, kon ik maar mijn billen en buikspieren trainen', maar het is zo'n lange weg. Dan baal ik dat ik er afgelopen week zo met de pet naar heb gegooid. Ben ik zes weken aan het knallen en dan zo de kantjes er vanaf aan het lopen. Ik ben heel teleurgesteld in mezelf''. Op dit soort momenten wil Ramona in bed liggen en slapen, zichzelf verbergen. Omdat mensen haar nu zien en iedereen haar steunt. Ze weet het ook gewoon niet. Ze wil er keihard voor gaan, zich herpakken, maar het liefste zou ze zich verbergen en haar emoties niet laten zien. Ze voelt zich echt kut, misschien ook door de post. Ze mist haar moeder gewoon. ''Ik ben bang dat ik het niet haal, dat ik mijn doel toch niet bereik'', aldus Ramona. ''Nu heb je toch mensen achter je'', benadrukt Gabriëlle. Maar Ramona is bang dat het er toch weer aan komt als ze zoveel afgevallen is. ''Zo moet je niet denken'', vind Gabriëlle.

Ramona vraagt of Gabriëlle ook zulke momenten gehad heeft en hoe ze dan weer gemotiveerd is geraakt. ''Ik heb gewoon die knop omgezet. Helemaal volledig. Tijdens mijn eerste schrans dag ging het ook fout en ik had ook momenten dat ik iets verkeerds at, maar ik ging toch elke dag sporten. Soms bleef ik ook stil staan. Je bent gewoon een mens, geen robot of een machine die het in één keer perfect doet. Er zijn ook mooie momenten waar je op terug gaat kijken. Als je het vaker hebt gehad weet je dat je het kan. Die demotivatie moet je omzetten naar motivatie. Het is makkelijk praten en zo cliché, maar het is echt zo. Als ik het zwaar had ging ik naar Joey en dan bestelden we het'', legt Gabriëlle uit. Ramona vind vooral de kast lastig die vol zit met lekkere dingen. Gabriëlle vind die kast ook nog steeds moeilijk. Zij gaat soms ook een blokje chocolade pakken. ''Je moet de kracht vanuit jezelf vinden. Het moet vanuit jezelf komen. Er zelf in geloven en je hard maken voor de echte strijd. Je moet proberen'', aldus Gabriëlle. ''Ik wil het ook'', laat Ramona weten.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.