''Ik ben er zo goed in om mezelf zielig te voelen'' ~ Utopia Gekte

2/12/2016

''Ik ben er zo goed in om mezelf zielig te voelen''

Bas wil nieuwe ansichtkaarten

Om vier uur zien we Bas en Cees achter de computer zitten. Bas wil nieuwe ansichtkaarten bestellen voor het dierenfonds en vraagt of Cees het wil financieren. Cees wil dat wel. Bas wil twee muntjes voor de ansichtkaarten vragen. De andere ansichtkaarten (de bestaande) kosten één muntje, maar dat is volgens Bas puur om de BV te spekken/ geld te verdienen. ''Dit is gewoon om geen schuld te hebben bij de BV en om een buffer op te bouwen voor als er weer wat nodig is'', aldus Bas. Cees wil op de achterkant van de kaart dan een tekst zetten. Iets als ''gemaakt door Bas, foto by Cees''. Bas wil er ook een bedankje op zetten. Bas wil twintig stuks van elke kaart bestellen. ''Rustig beginnen'', is Cees het met hem eens. Als al die kaarten dan verkocht zijn heeft Bas bijna de BV terug betaalt wat betreft de rekening van het vogelhospitaal.

Om half vijf zien we Dominique en Victoria buiten met elkaar praten. Dominique zegt zich goed te voelen. Het heimwee gevoel zit er nog steeds, maar ze probeert het op een laag pitje te zetten. ''Ik ben er zo goed in om mezelf zielig te voelen''. Maar het gaat goed met haar. Ze denkt dat het geholpen heeft om post naar huis te schrijven. Als ze het opschrijft laat ze het los. ''Mijn ouders krijgen zoveel post het is echt bizar. Arme ouders. Die hebben elke dag wel iets te lezen volgens mij''. Ze merkt dat ze meer haar draai begint te voelen tussen de mensen daar. Het onprettige en ongemakkelijke kan ze nu op een andere manier bekijken. Die acceptatie heeft veel goed gedaan bij haar. ''Je hoeft niet ieders vriend te zijn''. Dominique was teleurgesteld na haar gesprek met Michael. ''Dat er hier soms een conclusie word getrokken gebaseerd op aannames. Waarom ga je niet naar de bron toe om te kijken of je conclusie gegrond is. Als je dan zegt ik heb geen zin om altijd naar iedereen toe te gaan dan vind ik dat kortzichtig, maar hier kan ik wel weer mijn eigen conclusies uit trekken''.

Dominique heeft nu een plekje gekregen. Ze is binnen gekomen als de ''gypsy queen?'' van Utopia. Ze ligt op de vide en vind dat hartstikke fijn. Het heeft haar wel iets opgeleverd. Ze is voor zichzelf opgekomen en dat voelt prettig. Ze heeft hele grote leermomenten en is gekomen om te leren van de anderen. Victoria merkt dat de nieuwe lichting een hele zware emotionele belading heeft. Er gebeuren veel dingen waarin op persoonlijk vlak nog veel terrein te winnen is voor bepaalde mensen. Dominique merkt ook dat er een strijd is om wie er het snelst iets neer heeft gezet. Zelf is ze niet zo. Ze gaat niet strijden. Dit is haar doel, iets wat zij wil bereiken op haar eigen tempo. Ze is voorbereid op de bank te komen. Ze hoort dingen, ziet dingen, observeert het. Ze is niet achterlijk. ''Maar als dat de oorzaak is''. Dan is ze in ieder geval wel zichzelf geweest. ''Het zij zo''. Dominique is geen leider en geen volger. ''Nu is het even tijd voor mij''. Om tien voor vijf word het gesprek onderbroken. Drie buren komen namelijk het terrein oplopen. Onder ander Najar is er weer. Ze komen logeren. Dominique en Victoria begroeten de heren en nemen ze mee naar de loods. Daar komen ook Ivan en Benjamin meteen aanlopen om de heren te begroeten en alle andere bewoners volgens natuurlijk ook al snel. Verder gebeurd er lange tijd weinig bijzonders. Om half zes staat Cees al een tijd te kokkerellen in de keuken en om zeven uur kunnen de bewoners aan tafel om te eten. We zien onder andere een grote bak met sla en er is patat en vlees.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.