''Ik ben acteur, dat weet alleen niemand'' ~ Utopia Gekte

2/04/2016

''Ik ben acteur, dat weet alleen niemand''

''Geld moet op twee staan''

Goedemiddag op dag 765 van het Utopia avontuur. We gaan eerst nog even terug naar gisteravond. Om vijf voor half negen zien we Ivan en Rowena op de strobalen in de stal liggen. ''Ik heb het in die twintig maanden niet zwaar gehad'', horen we Ivan zeggen. ''En nu wel'', vraagt Rowena. ''Ja? Maar wat houd je hier dan'', vraagt Rowena verder. We krijgen een stream wissel waardoor we de rest van het gesprek niet meer kunnen volgen. Ramona is er binnen ondertussen helemaal klaar voor om haar theater workshop te beginnen. Ze pakt Bjorn's snoep pot af en na de les krijgt hij hem pas terug. Dat doet ze normaal ook zegt ze. Kauwgompjes moeten dan uit en telefoons moeten ingeleverd worden. Volgens Ramona voelt Michael zich niet zo lekker dus die slaapt. Ivan komt straks kijken. Rowena komt straks mee doen en Cees en Mark zullen ook later pas aanschuiven. Vervolgens neemt Ramona eerst de planning met de aanwezigen door. 9 februari hebben ze nog een les ''bewegingstheater''. De 17e gaan ze brainstormen over een thema voor de voorstelling. Vanaf de 24e gaan ze elke week materiaal verzamelen. 2 maart gaan ze scenes ontwikkelen. 9 maart is bewegingsreeks. 16 maart hoopt ze dat Victoria, Benjamin en Gabriëlle alle drie een scene hebben geschreven. 23 maart gaan ze al het verzamelde materiaal naast elkaar leggen en de beste scenes er uit kiezen. Dan gaan ze alles na elkaar spelen. 24 maart gaan ze het nog een keer doorlopen en dan geeft Ramona regie aanwijzingen. 29 maart hebben ze doorloop en generale repetitie en dan 30 maart is de uitvoering. Dat zijn de datums die vast staan.

Vandaag gaan ze beginnen met realistisch acteren. Dat het net echt lijkt. Bij één van de opdrachten moeten ze hun ogen dicht doen en tot twintig tellen door om de beurt een nummer te noemen. Als meerdere personen tegelijkertijd hetzelfde nummer noemen moeten ze opnieuw beginnen. Na een paar pogingen lukt dat. Om kwart voor negen zien we Rowena en Michael op bed liggen om te praten. ''We laten geld en een mooi terrein liggen'', aldus Michael. Hij wil geen kasteeltuin. Grond is geld en tijd is geld. Een kasteeltuin is mooi, maar levert het ook geld op. Ivan wil het mooi achterlaten en dat vind Michael vrij logisch, maar ze weten allemaal dat drie a vier mensen niet lang meer gaan blijven. ''Geld moet op twee staan'', vind Michael. Terwijl Michael en Rowena rustig verder praten en Ramona druk bezig is met haar theater workshop zien we Cees en Ivan in het kantoor. ''Ik ben acteur, dat weet alleen niemand. Sssttt'', horen we Cees zeggen. ''Je bent geen acteur. Toneelspeler. Dat is heel wat anders'', reageert Ivan.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.