''Hij is de loner in de groep, alleen maar met zichzelf bezig'' ~ Utopia Gekte

2/23/2016

''Hij is de loner in de groep, alleen maar met zichzelf bezig''

''Hij gaat niet naar huis hoor''

Victoria heeft Dominique mee naar buiten gevraagd dus lopen ze samen richting het rokersbankje om een sigaret te roken. Volgens Victoria liggen Rowena, Gina, Gabriëlle, Ivan en Wim allemaal op de vide op bed. Benjamin en Rob zitten volgens haar achter de computer en Ramona staat in de keuken. Cemal en Michael liggen inmiddels ook op bed denkt ze en Cees ''loopt wild rond''. Waar Bas is weet Victoria niet. Dominique gaat zo even bij Bas kijken. Ze denken dat hij in de caravan is. ''Ik heb hem niet meer gesproken. Ik ben benieuwd of hij geschrokken is'', aldus Victoria. ''Dat is hij. Van Wim zag hij het aankomen, van jou niet'', reageert Dominique. ''Mocht hij willen praten''. Victoria laat het expres wachten, maar mocht hij vragen hebben kan hij naar haar toe komen. ''Ik denk dat het overgekomen is alsof hij niet aardig is tegenover mensen hier binnen'', laat Dominique weten. Victoria zegt dat het niet zo bedoeld is. Het is de inzet voor de mensen binnen. Dominique snapt Victoria daarin. ''Hij is de loner in de groep, alleen maar met zichzelf bezig. Zonder daar lelijk over te doen'', aldus Victoria.

Victoria hoopt dat het sociale vlak meer naar voren komt. Bas is een leuke jongen en ze zou hem niet willen missen. ''Ik ook niet'', reageert Dominique. ''Hij gaat niet naar huis hoor. Ook zonder mijn stem had hij op de bank gezeten'', aldus Victoria. Dominique knikt. ''Dat klopt''. Vervolgens vraagt ze of Victoria het een slecht iets vind om een loner te zijn. ''Ik ben ook een loner. Niet omdat ik niet sociaal ben, maar omdat ik heel graag in mijn eigen wereld zit'', legt Dominique uit. Victoria vind het niet slecht, maar ze zijn een samenleving. ''Ondanks dat je een loner bent zal je de stap naar de groep moeten maken. Ik hou ook van mijn eigen momenten. Ik ben gesteld op eigen privacy, maar het moet hier'', aldus Victoria. ''Het is niet dat ik niet wil. Ja ik weet het niet. De publieksstem. Dat is ook wel... Ik voelde hem aankomen hoor, maar weet ook waar die vandaan komt'', laat Dominique weten. ''Het feit blijft dat het er bij hoort'', Victoria had het ook liever niet gedaan, maar het moet. ''Er is niet op jou gestemd, hoe voel je je daar over. Dat is toch superfijn'', vraagt Dominique. Victoria is daar neutraal in. Als ze wel stemmen had gehad had ze zich hetzelfde gevoeld. Maar het moment gaat nog wel komen dat zij stemmen krijgt. ''De volgende keer van Bas 'omdat je op mij hebt gestemd'. Nee zo zit hij niet in elkaar denk ik'', reageert Dominique.

''Het is niks persoonlijks'', laat Victoria weten. Ze zit daar nu twee maanden en heeft maar één keer een gesprek met Bas gehad omdat zij dat gesprek aanknoopte. Haar vraag is ''wat wil je voor de groep doen''. De laatste week vind ze dat hij heel erg zijn best doet. Het huisjes idee loopt ook al twee maanden. ''Waarom is er nog niks. Waarom is er alleen een caravan en nog geen huisje voor mij. Dat is het eigenlijk'', legt Victoria uit. Dominique zou zo graag even in de armen van haar moeder willen kruipen. ''Je mag altijd bij me komen liggen hoor'', reageert Victoria. ''Zijn de bedden al verschoven'', vraagt Dominique. ''Ja'', antwoord Victoria. Cemal en Rowena zijn van plaats gewisseld. ''Ik kijk vanavond naar Rob'', laat Dominique weten. ''En naar mij'', vult Victoria aan. Victoria maakt weer een eind aan het gesprek. Ze gaat ook even op bed liggen. ''Het is mooi geweest''. Dominique gaat kijken of Bas in de caravan is. ''Mocht hij vragen hebben mag hij altijd komen'', aldus Victoria.

Dominique treft Bas niet aan in de caravan dus zien we haar samen met Victoria in de loods de banken terug op hun plaats zetten. Bas knuffelt even met de koeien en de geiten en gaat dan weer terug naar de loods. ''Je hebt vandaag iets heel moois gedaan'', horen we Dominique even later nog net in de keuken tegen Ramona zeggen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.