''Het lijkt wel een varkensstal [...] daar word je toch niet goed van'' ~ Utopia Gekte

2/09/2016

''Het lijkt wel een varkensstal [...] daar word je toch niet goed van''

''Die energie heb ik niet Ivan''

Om twaalf uur horen we Ivan fel tegen zijn medebewoners praten. Hij wil samen met de anderen de loods leeg trekken en het lijkt er op dat iedereen maar mee moet werken. ''Het lijkt wel een varkensstal. De koeienstal ziet er nog beter uit. Overal bende daar word je toch niet goed van'', moppert hij. Hij loopt naar de paarse kamer waar de mensen van de samenleving staan. ''Dames van de samenleving willen jullie me ondersteunen om de loods schoon te krijgen'', vraagt hij. ''Nee, ik ga de hele keuken schoonmaken'', antwoord Gabriëlle. Ivan doet vervolgens een beetje geïrriteerd naar haar. ''Hallo kan je even normaal doen'', reageert Gabriëlle. Michael zegt dat hij al bezig was. Ook met dingen weggooien. ''Alles weg flikkeren'', reageert Ivan. ''Prima, prima'', vind Gabriëlle. ''Ik raak er een beetje gefrustreerd van. Ik kan niet meer. Dan kan je wel zeggen iedereen opruimen en shit. Twee uur later is er precies dezelfde shit. We gaan zeiken de hele tijd. Die energie heb ik niet Ivan'', aldus Gabriëlle.

Toch loopt ze achter Ivan aan en vraagt ze overal aan medebewoners of ze de loods willen leeg trekken. Gabriëlle gaat naar eigen zeggen alleen vandaag zeiken. ''Daarna niet meer, het slaat op mijn keel'', aldus Gabriëlle. ''Het is goed schatje'', reageert Ivan. Gabriëlle laat weten dat ze griep heeft en aan haar stem is ook nog steeds te horen dat ze niet helemaal oké is. Toch gaat ze meteen aan de slag. ''Ik begin daar, waar is die fucking bezem'', roept ze. ''Ik voel me af en toe net een klein kind hier'', aldus Gabriëlle. Om tien over twaalf is Gabriëlle dus druk bezig en Ramona zegt te gaan dweilen. Ook Michael is aan het opruimen en Ivan zien we hoog in de lucht dingen schoonmaken met een lange stok. Het aanspreken van medebewoners heeft dus geholpen. Niet iedereen helpt trouwens mee. Benjamin en Rob zien we namelijk buiten op het rokersbankje zitten voor een lang gesprek. Daar zo meer over in een nieuw bericht op Utopia Gekte.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.