''Het is hier net zo'n zeikerd als op tv'' ~ Utopia Gekte

2/27/2016

''Het is hier net zo'n zeikerd als op tv''

''Hier wordt niet gestolen''

Om tien over half acht horen we Rowena zeggen dat ze de koeien gaat doen. Rowena zou een half uur geleden de koeien al gaan doen, maar moet dus nog steeds. Mensen zitten te wachten op een centraal volgens Ivan. Ivan gaat dus met haar mee, dan zijn ze ook weer sneller terug. Rowena wist niet dat er een centraal zou komen. ''Niet elke markt hebben we een centraal'', laat ze weten. ''O jawel'', reageert Ivan. Michael liet trouwens net weten keycords te willen verkopen. Er is vraag naar en het kost volgens hem vrijwel niks. Om kwart voor acht horen we Cees weer mopperen over het vele werk wat in het maken van de broodjes zit. ''Tot diep in de nacht broodjes maken'', aldus Cees. ''We zijn hier toch'', laat Rob weten. ''Hart voor de zaak Cees. Het is keihard werken, maar so be it''. Nieuwkomers Bronno en Simone zien we met elkaar praten. Bronno is een tv kijker, muziek luisteraar of hij is weg. Dat zijn drie dingen die in Utopia niet kunnen. Hij heeft nog nooit een boek gelezen. Zijn missie zou geslaagd zijn als hij daar tussen de mensen kan zitten en zijn bek kan houden zonder na te denken, vertelt hij. Simone wil ontdekken wie ze is. Dingen leren en voor de volgende markt zou ze taarten willen bakken zodat er meer is dan alleen broodjes. Ook wil ze voor een deel bij de financiën meekijken en ze wil een lifestyle lijn. Zelf kaarsen, potten en vazen maken. Bronno hoopt dat de markt nog een keer echt druk word, nu vond hij het blijkbaar wel meevallen.

Michael en Ramona zien we om tien voor acht weer in bed liggen. Als Cees ook in de kamer is ontstaat er al snel een gesprekje. Michael vind het niet kunnen dat er mensen tijdens de rondleidingen in de kamers rondlopen. Er lag geld en weet ik veel wat allemaal in zijn kamer. ''Dat is dan jouw probleem'', laat Cees weten. Michael vind het heel raar. Zijn armband en nog wat dingen lagen er nog. ''Dan moet je dat opbergen'', is Cees van mening. ''Vorige keer mochten er ook geen mensen in de kamer'', laat Michael weten, maar dat was volgens Cees alleen omdat Wim ziek was en op bed lag. Cees zegt dat ze de rondleidingen wel kunnen vergeten als er niemand meer in de kamers mag komen. Volgens Cees haalt ook niemand het in zijn hoofd om te stelen want overal hangen camera's. ''Hier word niet gestolen''. Er volgt een streamlock.

Als we weer beeld hebben is er nog steeds een gesprek alleen dan over andere dingen. ''Ze weten nu privé dingen van je die je zelf niet eens weet omdat je in je slaap misschien wat doet. Ik krijg te horen 'je hebt wel eens jeuk ergens'. Ze weten hoe vaak je draait of je ligt te hoesten'', aldus Cees. Ramona vind dat ''sick''. Michael hoorde vandaag dat sommige mensen de hele dag mee kijken. Hij vind dat zo raar. Cees vertelt over de rondleidingen dat hij dan de ''v'tjes'' controleert. Kijken of mensen betaalt hebben en dat er altijd mensen proberen mee te lopen zonder te betalen. Nu had ook weer iemand niet betaalt en die moest dus alsnog betalen. ''Het is hier net zo'n zeikerd als op tv'', zou diegene toen gezegd hebben volgens Cees. Er volgt een streamlock. Als we weer beeld krijgen zijn Michael, Ramona en Cees niet meer in beeld. Daar voor in de plaats krijgen we Dominique te zien aan de picknick tafel. Al vrij snel volgt er weer een streamlock en om kwart over acht zien we dat Rowena en Ivan weer terug zijn van de koeien.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.