Het centraal van dinsdag 16 februari 2016! ~ Utopia Gekte

2/16/2016

Het centraal van dinsdag 16 februari 2016!

''Even'' centraal

De ochtend suddert voort nadat zowel Victoria als Gina lang de tijd hebben genomen voor hun post. Kort nadat ze daar mee klaar waren begon het centraal van vandaag. Dat was om tien over elf om precies te zijn. Er worden al snel allerlei toekomstige plannen besproken. Zoals Michael die iets met ouderen wil gaan doen, Bas die zijn lange shirts met de tekst 'baas' wil gaan laten maken/verkopen en Dominique die de plek van Michael in de marktcommissie overneemt. Rob begint over de markt. Het internet lag er telkens uit, maar nu kunnen ze weer mailtjes beantwoorden. De hamburgers verkopen goed. Benjamin is van mening dat er meer servies bestelt moet worden. Dominique gaat in de marktcommissie en Michael gaat er uit. Hij vond het superleuk, maar andere dingen hebben zijn prioriteit. Hij wil ouderen laten komen voor een verwendag bijvoorbeeld. Bas en Rowena hebben lange t-shirts voor mannen ontworpen. ''Baas''', komt er op te staan met een logo dat ze nog gaan ontwerpen. Het bruin café is bijna af. De opening is zaterdag 20 februari met een karaoke erbij. Er zijn 41 kaartjes verkocht en nog kaartjes te koop. Kaartjes kosten maar vijf euro. Ze houden het klein. De DJ workshop word waarschijnlijk verplaatst. Bjorn is verder druk bezig met de vloer. Ook de Live in de loods komt ter sprake. Het ophangen van jassen is gratis, maar daar moeten ze wat aan doen. Het word kouder en iedereen heeft een jas, volgens Ivan is daar geen ruimte voor. Rowena laat weten dat meerdere bewoners weer wat gaan doen tijdens de Live in de Loods. Ramona gaat zingen, Cees gaat drummen, Victoria zal misschien ook iets gaan doen. Het word een hele gezellige avond volgens Rowena.

Dan komt Cees aan het woord. ''De liquiditeit op dit moment kijkend naar openstaande posten. Dat waren er nog een paar die ik niet in beeld had''. Hij heeft een herinnering van Kink gehad en dat gaat om een aardig bedrag. Op dit moment staan ze 4300 euro in de plus (de 10.000 reserve niet meegerekend) en er staat bijna 4000 euro open aan rekeningen. 3800 euro moet er nog betaalt worden aan rekeningen van bijvoorbeeld het vogel hospitaal, Wim Vroege, Kink, Plexiglas, propje. ''3791,40 om precies te zijn''. Volgens Benjamin is Plexiglas al betaalt. ''Het gaat ongelofelijk hard, er zijn weer allerhande dingen aangeschaft'', aldus Cees. Als ze allemaal nu geld zouden opeisen zijn ze failliet en staan ze op nul. Cees wil de eigen uitgaven weer in beeld brengen. Als ze iets zouden schrappen staan ze een kleine vier in de plus. Sommige bewoners moeten hun carnavalspakken nog betalen en nog niet iedereen heeft zijn bijdrage voor het sporten betaalt, maar dat doen ze individueel nog even. Cees wil aan iedereen vragen om toch even voorzichtig te zijn. Even geen gekke dingen. Wel wil hij zelf iets voorstellen wat hij nog met Mark heeft besproken vlak voor zijn vertrek. Op Valentijnsdag hebben ze allemaal eten bestelt. Bedrijven hebben een bedrijfsuitje/bedrijfsdiner, maar in Utopia doen ze dat feitelijk nooit. Die paar honderd euro wil hij dus vanuit de BV betalen. ''Goed plan moet je doen zei Mark. Wat vinden jullie daar zelf van'', aldus Cees. Wim vind het prima en eigenlijk is het al vanuit de BV betaalt. De mensen die het wel uit eigen zak hebben betaalt krijgen het geld terug.

Ivan heeft het bedrag dat nog resterende was van Mark overhandigd gekregen om investeringen te doen. De helft daarvan is al besteed aan het bruin café. Zijn voorstel is om dat aan te vullen naar 5000 euro met 10% opbrengst van evenementen. Er volgt een ''streamlock'', maar al snel merken we dat het geen echte streamlock is. Nieuwkomer Cemal komt namelijk het terrein op lopen. Zodra Cemal op de bank zit gaan ze ongestoord verder met het centraal. Bas en Ivan willen vandaag het Cordwood house gaan upgraden. Ze gaan obstakels van de obstakel run slopen en een veranda maken. Ivan vraagt wie er mee wil verven. Cemal zegt dat hij dat wel wil doen. Hij is een beetje handig en werkt in de bouw. Voornamelijk assisteren met taken in de bouw. Bjorn wil Utopia bierviltjes laten maken die ze ook als merchandise kunnen gaan verkopen. Hij hoopt ze voor de markt binnen te hebben. Bas zijn shirts komen over twee dagen. Ook vertelt hij dat er vier verschillende ansichtkaarten komen van de dieren voor de dieren en Bas wil ook andere dingen gaan bedrukken. Strandhanddoeken van Baas Beach, petjes van Baas Beach. Michael is dus uit de markt commissie gestapt en wil zich volledig focussen op de LHBT community. Tijdens de drugs week gaat hij zelf een verhaal vertellen en binnenkort is de academie en komen er vijf dames eten. De kast is klaar en daar komt weer een naam op van iemand die niet kan komen, maar zijn naam er wel op wil hebben. Michael is gevaagd om trouw ambtenaar te zijn voor Rowena en Gabriëlle. Hij gaat dat van de week voor ze uitzoeken. Ook zijn er nog armbandjes te koop waarvan 50 cent van elk armbandje naar de foundation gaat. Eén bandje wil hij weg geven aan Victoria. ''Er staat Utopia 2016 op, maar ook de regenboog vlag waar iedereen voor staat''.

Dominique hoort nu bij de markt commissie en dat vind ze leuk. Ze begon het harde werken te missen. Ze vind het leuk, een uitdaging en kan dan laten zien dat ze een harde werkster is. Ze is lekker bezig vind ze. Ze heeft gister een mooie foto gemaakt van Michael en hij heeft een mooi stukje geschreven voor in het boekje dat ze uit wil brengen. De foto van Michael heeft haar geraakt. Ze hoopt van de anderen ook nog een stukje te ontvangen. Ze heeft stop pesten nu benaderd voor wat ze samen kunnen betekenen voor Utopia en ze wil een investering aanvragen voor Utopia sleutelhangers. Ze heeft een voorbeeld tekening gemaakt van hoe hij er uit komt te zien. Ze heeft er 250 euro voor nodig. Het leuke aan de sleutelhanger is dat je hem zelf kan personaliseren. Hij bestaat uit een foto die in een Cabochon houder zit onder glas. ''Het ziet er chique uit, maar hoeft niet veel te kosten''. Met leer en gestanste Utopia letters er in. ''Dan kan je zelf je sleutelhanger samenstellen''. Ze kan ze zelf maken en het is leuk voor de kijkers dat ze zien dat ze er zelf mee bezig zijn. ''Supertof doen!'', vind Ivan. Met het stansen kan ze wel wat hulp gebruiken. Wim heeft niet zo heel veel te melden. Het bruin café is bijna klaar. Hij wil met Bjorn nog gaan zitten voor extra verlichting en de vloer moet nog gebeitst worden. Hij gaat het vandaag in etappes schuren. De komende dagen is het hink stap sprong naar het koffiezetapparaat. ''Alsjeblieft niet er over heen lopen''.

Gina heeft hele lieve post gehad en dat had ze wel even nodig. Mark heeft de patatsnijder meegenomen dus die is weg. Ze hebben er wel één nodig voor Le Luifel, anders gaat het lastig worden voor de markt. Gina gaat gewoon in Le Luifel staan met evenementen en de markt. Ze zorgt dat haar broodjes klaar staan en wil dan vragen of Ramona met iemand anders de broodjes wil verkopen. Dominique heeft ze gevraagd om voortaan aardappels te wassen en ze heeft ook hulp van Benjamin en Rob wanneer die tijd hebben. Ze gaat kijken wat goed werkt. Voor haar armbandjes wil ze een investering aanvragen. De armbandjes lopen goed en elke keer heeft ze het uit eigen zak betaalt. Ze wil vragen of ze daar 100 euro voor mag. Ivan vind dat mensen gewoon moeten bestellen als iets goed loopt. Ramona zegt dat er ook klanten naar oorbellen vragen en Gina wil ook de sjaals weer op gaan pakken. De sjaals die ze vorig jaar met Gaby en LauraB heeft gemaakt. Ook is er veel vraag voor de bandjes in het haar waar sommige bewoners mee lopen. Ze wil het dus uit gaan breiden en ze wil met Gabriëlle volgende week afspraken gaan plannen voor een vest. Ze wil zorgen dat ze een dikkere omzet hebben met Le Luifel dan dat Mark had.

Benjamin laat weten dat gisteren Dave en Moniek in Utopia zijn geweest. Dinsdag 1 maart komen er professionals over drugs vertellen en vrijdag de vierde vertellen ze hun eigen verhaal qua ervaringen met drugs. Er zijn wat lijntjes gelegd en het beloofd een indrukwekkende avond te worden. Het komt deze week nog op de website te staan. De hamburgers lopen heel goed. Geïnteresseerden kunnen boeken via de webshop en lekker komen eten. Benjamin wil ook nog voor een servies kijken. Een paar mooie grote borden. Ook wil hij een dekbed, een extra set beddengoed en een klamboe voor de B&B's. Er zijn wat vliegjes aanwezig en een extra dekbed en beddengoed is geen overbodige luxe. Ook kan het zijn dat Benjamin vraagt om hulp als hij op zo'n dag ook hamburger gasten heeft. Hij is bezig geweest met een website voor de foundation. Nu kon dat een paar dagen niet vanwege internet. In de krant las Benjamin dat er morgen een grote lancering van de zilveren lijn is van het ouderen fonds. Dan kunnen vrijwilligers een uurtje per dag bellen met mensen die eenzaam zijn. Benjamin wil kijken of ze zich daarvoor aan kunnen melden. Daar komt hij nog op terug. Zoals het er nu voorstaat komt Marianne Thieme op zeven maart langs tussen half vier en zes. Spoken word is 17 maart en ze gaan een nieuw boekje maken samen met Ivan. Dat word gepresenteerd de 17e. ''We dragen stukjes voor, mensen die komen hebben ook iets voor te dragen''. Het is de kennismaking met spoken word. Ook heeft Benjamin straks met Bjorn een afspraak met een studente. Die studente moet voor school een benefiet concert regelen. Ze heeft de Utopianen benaderd om te kijken wat er mogelijk is. Het gaat om een jongetje met neuroblastoom. ''Misschien is het wat voor sommige personen hier om sociale hygiëne te halen'', oppert Benjamin. ''Ik zie er misschien niet hygiënisch uit, maar ik heb het wel'', reageert Bas. Benjamin gaat kijken wat daar de prijzen van zijn en hij komt er later op terug.

Rob benadrukt dat de grill alleen voor horeca gebruik is. Ook hebben ze een apart mandje waarin ze spulletjes bewaren. Daar moeten ze vanaf blijven. Gina gaat broodjes maken en die kunnen de Utopianen dan weer proeven. Ze wil de broodjes/ de lunch namelijk op de site gaan zetten. Er is veel vraag naar dus deze week komt het nog op de webshop. Victoria gaat met Gina aan de slag voor een boekje. De markt staat bij haar op één en daarnaast haar bundel gebundelde krachten. Ze is intens trots op de verkoop van ''zonder punt of komma''. Dat boekje heeft zichzelf snel terug verdiend en er gaat een nieuwe lichting voor aangeschaft worden. Ze is enorm trots. Ze krijgt veel mails van mensen die gezien hebben dat Victoria onderling gesprekken heeft gevoerd met andere Utopianen. Er zijn verzoeken van mensen die met haar in gesprek willen gaan zodat ze daarvan gepersonaliseerde poëzie gaat maken. Ze gaat het op de webshop zetten en is dus heel happy. ''En ook bedankt voor de mooie post. Een enorme boost, Ik ben weer terug van ziek geweest''. Benjamin wil gaan kijken voor een lamineer apparaat zodat ze de gedichten ook kunnen lamineren. Ramona is blij dat mensen met nieuwe ideeën komen wat betreft de merchandise. De truien van Gabriëlle lopen hard. Haar sweaters lopen ook goed, maar er mogen nieuwe ideeën komen. Ze hebben twee zakken shirts boven gevonden en zij en Gabriëlle zullen die gaan bedrukken. De shirts met ''Utopia a never ending story'' zijn bijna op dus ze moeten daarvoor nieuwe bestellen. Van de Dramona sweaters en Gabrielle's truien zijn er ook niet genoeg meer voor de markt. Dus ook daar moeten ze er meer van aanschaffen. ''Het collector's item is ook op'', laat Gina weten. Ze wil er meer bestellen, maar Gabriëlle benadrukt dat het een collector's item is en dat ze er nu wel genoeg hebben verkocht. Het heeft de beste tijd gehad. Veel bewoners die er in staan zitten ook niet meer in Utopia. Ramona benadrukt dat de merchandise shop een rommeltje was. Het kan echt niet. Het is wel zo leuk dat als er straks weer mensen komen dat ze die mee kunnen nemen naar de shop. Ze schaamt zich rot. ''Geen shit er in gooien''.

Ramona heeft al wat theater workshops gegeven en See us komt er aan. Iedereen doet mee op 3/4 mensen na. Ze heeft de spullen om de voorstelling te maken, maar er mist nog één ding. Statieven voor de microfoon. Ze wil er twee aanschaffen en dat kost bij elkaar 50 euro. Bjorn wil die kosten wel betalen. Morgenavond is de eerste echte repetitie. Ze wil een theatrale foto maken. Het word een hele leuke foto en ze heeft er nu al zin in. Gister heeft ze shirtjes uitgezocht en er zijn nog blauwe shirtjes over van de throwdown. Dominique wilde die doneren aan de zak van Max als ze niet meer verkocht kunnen worden. Benjamin gaat alle kleding van de vide boven het kantoor halen en op tafel leggen. Als het er de volgende dag nog ligt gaat dat ook naar de zak van Max. Dominique gaat contact opnemen met de zak van Max. 30 maart is de voorstelling See us en Ramona is vrijdag jarig. Gabriëlle gaat kijken voor de markt. De glazen, wat ze nog hebben, of er nog genoeg is. Ook is ze verloofd en daarvoor wil ze kijken hoe en wat. Of ze er een evenement van kunnen maken. Gabriëlle gaat zich verver voornamelijk bezig houden met de voorbereiding van de markt. ''We gaan ook kindertruien bestellen'', vult Ramona aan. Rowena gaat een covershoot met Dominique doen voor haar single ''Gebed zonder end''. Ze heeft er veel zin in en kan niet meer wachten. Ze wil hem zo snel mogelijk droppen. De drugs week komt er aan en ze zou het supermooi vinden om hem dan officieel te releasen. Dat is dus eigenlijk de deadline voor gebed zonder end. ''Er zijn al vier mensen die hem hebben bestelt''. De trouwerij is uit solidariteit. Het geld wat ze ermee ophalen gaat naar de kast. Mensen van buitenaf die ook voor één dag willen trouwen kunnen dat bij Megan (Michael) doen. 19 maart is de trouwerij en 17 maart zou het vrijgezellenfeest zijn, maar dan is spoken word al. Dus het vrijgezellenfeestje is nu op 18 maart gepland. Ook het straattaal dictee is Rowena nog mee bezig. Ze wilde groots uitpakken, maar heeft besloten om het alleen voor de Utopianen te doen. Ze gaat nog een datum plannen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.