Het centraal van 4 februari 2016 ~ Utopia Gekte

2/04/2016

Het centraal van 4 februari 2016

Een lang centraal

Om tien voor half negen komen Ivan, Dominique en Bas hun bed uit. Ivan maakt vervolgens Rowena wakker om samen met haar naar de koeien te gaan. Iets na negen uur zien we ook Arjuna weer in Utopia om in de gym te gaan sporten met Ramona, maar ze hoeft het niet alleen te doen. Onder andere Wim en Rowena zijn er ook bij.  Om tien voor elf zien we Wim, Rob en Bas nog even een sigaretje doen op het rokersbankje en dan om elf uur is het tijd voor het centraal. Alhoewel. In Utopia begint niks op tijd dus pas een kwartier later kan het centraal echt van start gaan. Wij hebben helaas het eerste uur van het centraal gemist en komen pas om kwart over twaalf in het centraal terecht. We zullen dus alleen beschrijven wat er vanaf die tijd besproken is. Michael is dan net aan de beurt om te spreken en laat weten een paar dingetjes te hebben. Hij is het product Megan aan het afwerken. Hij wil weten of hij vanuit de BV een aantal posters en ansichtkaarten mag bestellen. Volgens Cees is dat geen probleem omdat het niet zoveel kost en ook Mark geeft toestemming. Daarna begint Michael weer over het botox gebeuren. Na zijn speech is er buiten heel veel los gekomen. ''Dit zijn allemaal mailtjes van mensen''. Er volgt een streamlock. Als we weer beeld hebben zien we Michael een naam op de kast schrijven. Michael vond dat belangrijk om dat tijdens het centraal te doen. Hij heeft een lijst gemaakt omdat mensen niet weten wat Megan is en wat Megan kan. Megan is een product en een merk. Hij wil visite met travestieten gaan doen. Er zijn mensen die make-up lessen van hem willen en dan misschien met een high tea erbij. Hij kan vrijgezellendagen gaan organiseren met handtasjes werpen en een stiletto run.

Op de markt wil hij Megan als merchandise aanbieden. Uiteindelijk wil hij het uitwerken naar iets groters. Een praatgroep opzetten. Weer volgt er een streamlock. ''Komt eraan. Word een leuke verkiezing'', horen we als we weer beeld hebben. Michael wil als Megan een after gay pride dag en een roze markt gaan organiseren. Hij gaat fotoshoots met Megan aanbieden. Een drag opmaak shoot kan je krijgen. Dan maakt hij bezoekers op in travestieten style. Hij heeft dus veel om aan te bieden/te organiseren. Ook wil hij een live in de loods organiseren voor Megan en friends waarbij iedereen een nummertje kan doen. Zowel playback als echt zingen. Voor de promotie kan hij Megan goed gebruiken en tijdens het apres ski feest zou hij een jodel nummer kunnen doen. Megan is overal inzetbaar. Ook wil hij de bingo wat hij al elf jaar doet daar naar binnen halen. ''Ik heb geen goede start gemaakt dat weet ik. Chiel komt nog een keer terug. Hij moet kijken of alles goed zit en moet dingen bijwerken. Het moest in twee keer. Het is niet slim om dat in één keer te doen dan krijg je een 'oh boom' effect. Buiten gebeurd het ook niet in één keer dus hij komt terug. Ik heb datums staan, maar nog geen afspraak want wil het eerst aan jullie voorleggen. De kosten gaan niet omhoog en dan is dat verhaal afgerond''. Michael hoopt dat ze kunnen snappen waarom hij in die zin helemaal product klaar moet zijn. Zichzelf prettig moet voelen om aan de slag te gaan. De aanvragen stromen binnen voor make-up lessen. Zijn vraag is nu of die botox behandelingen uit de BV of uit eigen zak betaald worden. Benjamin vind dat het echt wel uit de BV moet kunnen. Michael wil ook roze ouderen naar Utopia laten komen met het geld dat hij opgehaald heeft met de kast. Dat is al best veel. Ook heeft hij al iemand die wil komen helpen, dus dat is ook op gang gezet. De academie is hij ook mee bezig om dat rond te krijgen. Er komen twee mensen spreken en al vier/vijf dames die komen. Zelfs een transgender man. De kosten voor zijn botox behandelingen is 375 euro. Benjamin, Bas, Gina, Ramona en Bjorn stemmen ervoor dat het uit de BV betaalt word. Mark wil dat de mensen die voor zijn hun hand op steken. Het merendeel is uiteindelijk voor dus zijn botox behandelingen zullen vanuit de BV betaalt worden.

Dan de rekening van Face. Bas heeft al 325 euro bij elkaar gespaard en wil de rest door de BV laten betalen. ''Ik dacht dat jij van plan was nog meer tekeningen te maken en te verkopen'', reageert Cees. ''Ja dat was ik'', antwoord Bas. ''En nu niet meer'', vraagt Cees. Bewoners denken dat Bas gewoon geen zin meer heeft om te tekenen. Na een discussie zegt Bas dat hij nog één tekening gaat veilen en dat hij hoopt dat dan de rekening betaalt is. ''Zo makkelijk ligt het niet. [...] Zo makkelijk gaat het niet. Dat lijkt mij niet'', reageert Cees. Er volgt een streamlock. Na de streamlock is Ramona aan het woord. Aankomende zaterdag is er weer een theater workshop waar nog vier kaartjes voor te koop zijn. Gisteren hebben ze een repetitie gehad. Daar waren vijf mensen bij en dat vond Ramona ''dope''. Volgens keer hebben ze nog één workshop en daarna repeteren voor de voorstelling. Dan is het je doet mee of niet. Vanaf 17 februari moeten de bewoners beslissen of ze mee doen of niet. ''Je bent er om acht uur en anders ben je publiek''. Op 18 februari heeft Ramona een verwendag ingepland. Dan gaan ze iemand in het zonnetje zetten. Ook heeft ze mailtjes gekregen en op de markt dingen te horen gekregen over haar lichaam. Ze merkt dat mensen daar mee bezig zijn. Ze heeft een mailtje gehad van een meisje die er heel erg mee zit en wil haar uitnodigen. Misschien dat ze er een academie aan kan koppelen omdat ze merkt dat het heel zwaar is het proces. Bij haar word alles gezien. Zij word gesteund door een grote groep, maar veel mensen thuis hebben dat niet. Ze wil dus een academie gaan organiseren ergens in maart. Bas heeft eind februari (29 februari) een fit girl academie en dat past niet echt bij elkaar. Ramona wil het dus in maart doen. Ze wil een leuke flyer maken voor op de website. Cees begint nog even over die academie van Bas. Continu haalt hij namelijk uit naar Bas. ''Ik hoor dat voor het eerst, kan dat?''. Bas zegt dat het kan. Het staat al een tijdje in de agenda.

Het lijkt Ramona leuk om één keer in de maand ook een theater café te organiseren waarbij ze mensen uitnodigen die een stukje cabaret doen of Megan die dan één keer in de maand daarbij op treed. Dat lijkt haar tof. Ook meld ze dat haar theaterspullen zijn bestelt. Volgens Benjamin kosten die spullen 657 euro. Dominique heeft twee dingen. Ze heeft een mailtje ontvangen van iemand die de ansichtkaarten niet had gezien. Dat heeft ze opgepakt. Ze vraagt nu of een aantal mensen nog iets voor Wendy op de kaart willen zetten zodat die kaarten op de bus kunnen. Dominique wil graag een persoonlijk verhalenboekje maken omtrent de vraag ''wat zou je zeggen tegen iemand die gepest word''. Ze hebben een voorbeeld functie dus Dominique wil vragen of iedereen aan het eind van februari een stukje bij haar in kunnen leveren wat in het boekje geplaatst kan worden. ''Dat je gepest bent, gepest hebt. Het hebt gezien. Iets bemoedigends. iets adviserends. Ook moet je even bedenken hoe je het kan uitbeelden in foto. Om te inspireren''. Dominique hoopt op 29 februari alle verhalen bij elkaar te hebben zodat ze er verder mee aan de slag kan. Benjamin gaat elke ochtend dingen inpakken en wegbrengen. De verzending moet een stuk sneller. De huisjes voor het vergeten kind. Benjamin heeft er veel mensen over gehoord, het is iets moois geweest. Hij is nog steeds bezig kinderen daar naar toe te halen en buiten het maatjes project om Utopia open te stellen voor ouderen. NL doet en met Nederland cares is hij bezig een middag te organiseren voor jongeren uit achterstand situaties. En oja de eerste twee mensen komen een hamburger eten.

Victoria is bezig met nog wat anderen om rondom de markt alles beter te structureren. Dat gaat prima. De markt gaat steeds verder vooruit. Daarnaast naar aanleiding van een aantal gesprekken weet Victoria dat mensen toe willen naar een bepaalde visie. Er is nog geen ruimte en tijd voor geweest om dat uit te werken. Ze is bezig met het lezen en filteren van informatie. Ze wil de vragenlijsten die er toen der tijd waren weer introduceren. In de komende week a twee weken gaat ze bij iedereen langs om naar de visies en doelen te vragen. Om te kijken wat het gemeenschappelijke doel is zodat duidelijk is wat iedereen wil en wenst. Zodat het document up to date is. Benjamin wil het liever met de hele groep doen. Waarom ze ook al weer in Utopia zijn. Gina laat weten dat UB-Addicted nog steeds online staat alleen dat het nu in de sale is. Ook is ze weer beter dus ze is terug en hyper. Mark heeft een paar puntjes. ''Over die schoenen''. Die had hij in eerste instantie van het bonus geld betaald. (De 5000 euro die hij gekregen heeft aan het begin van het jaar), maar als hij dan weg gaat moet hij de schoenen achter laten dus nu heeft hij het van zijn zakgeld betaald. Ook de horloges zijn van zijn eigen geld betaalt. Als Mark weg gaat neemt hij alle spullen uit de Luifel mee en hij wil met terugwerkende kracht 10% van Le Luifel. Ivan vind het terecht en vind het raar dat Mark op zijn vingers word getikt vanwege de schoenen die hij heeft gekocht. Ivan benadrukt dat Mark met Le Luifel het meeste heeft verdiend. Er zijn ook go pro camera's gekocht die nog niet eens gebruikt waren en mee naar huis zijn genomen. Er volgt een streamlock. Waar Mark misselijk van word is dat hij een keer iets doet en er dan op aan word gesproken, maar als hij in zijn recht staat kan hij alle spullen uit Le Luifel meenemen. ''Er word over geluld. Er is ruis''. Ivan neemt het voor Mark op. Volgens Ivan is het zijn geld. ''Die 5000 euro die hij gekregen heeft is zijn geld''. Andere bewoners zeggen terecht dat dat geld was om te investeren in Utopia, maar Ivan vind van niet. Er volgt weer een streamlock. Na de streamlock is Ivan nog steeds aan het speechen. Benjamin laat weten dat als Mark had gezegd dat hij om te sporten een paar schoenen en een horloge had gewild dat dan niemand er een probleem van had gemaakt, maar als je niks zegt en het bestelt dan krijg je vraagtekens. Zeker als er op de zakgeld lijst nul euro achter je naam staat en je voor 2/3 meier gaat bestellen. ''Omdat hij 5000 euro heeft'', reageert Ivan. ''Voor Utopia'', roept een ander er achteraan. ''Alsjeblieft man, ik ga die gesprek niet met je voeren, ik ben er klaar mee'', aldus Ivan. ''Lekker makkelijk'', vind Rob. Anderen kunnen ondertussen niet uitpraten omdat Ivan er toch telkens doorheen komt. Er volgt een streamlock.

Na de streamlock is Rowena aan het woord. ''Mijn single gebed zonder end. Ik ga even met Ivan en Mark zitten. Die hebben ervaring hoe zo'n single hier word uitgebracht. Een begroting maken qua foto die er bij komt et cetera et cetera. Daar ben ik druk mee bezig''. Ook het vloggen wil ze weer op gaan pakken en dan echt serieus. Ze wil ook de echt grote namen uitnodigen zoals Enzo Knol, StukTV, Monica Geus enzovoort. Vloggers met een grote achterban ''die verdienen ook een shitload money er aan. Het is echt een ding buiten''. Ook is ze bezig met een nieuwe track. Live in de loods heeft ze achter de rug. Ze moest zich weer even herpakken. Ze heeft er nog steeds veel zin in en gaat gewoon verder knallen. Ze word onderbroken omdat er op dat moment (13:04) twee mensen binnen komen wandelen. Toch besluiten ze het centraal nog even af te maken. ''Ik constateer alleen dat de verwarming stuk is'', laat Cees weten. Bjorn zegt korte dingen te hebben en er snel doorheen te gaan. De grande opening van het bruin café is op 20 februari 's avonds in combinatie met karaoke. Het word een fantastische grande opening karaoke avond. Bjorn is nog aan het kijken naar een naam. Bruin café Utopia of Kroegtopia. ''Denk na wat jullie een leuke naam vinden. Dat is misschien wel lachen. Bruin café kroegtopia''. Benjamin gaat vandaag een tekstje maken voor op de website dan kunnen de kaarten online. De DJ workshop gaat ook op 20 februari zijn. Alleen is dat overdag. Het word dus een leuk dagje. Het enige wat hij aan zijn medebewoners vraagt is om de mensen te begroeten als gastheer en mensen die een rondleiding willen geven. Er zijn 30 mensen totaal die aan de DJ workshop mee kunnen doen en er zijn drie verschillende tijden. Opgeven kan via de webshop.

In maart is Bjorn nog bezig met het organiseren van een apres ski feest. Rond de derde week van maart wil hij dat doen. Of het buiten of binnen is hangt af van hoe het gaat lopen. 2 april is de piano show. Ook dat gaat vandaag online zodat het buiten gepromoot kan worden en vanavond hebben ze ook een feestje. Het word onwijs druk er komen al 210 mensen. De carnavals vereniging zit daarbij, Er zijn 181 kaartjes verkocht, maar er komen dus meer dan 200 mensen en dat is heel tof. Het tijdschema klopt voor geen meter meer, maar na deze ''vergadering'' gaan ze de loods schoonmaken. Alle stoelen en tafels moeten naar de roze slaapkamer. De picknicktafels kunnen naar buiten. Sommige dingen blijven gewoon staan. De krukken van de bar gaan ook de roze kamer in. De zijkant gaan ze afzetten met een lint en het geluid komt nu, dat klopt dus wel precies (de mensen die net binnen kwamen). De drank komt vandaag ook nog en Bjorn wil alles uiterlijk om half zes klaar hebben. Ook moet er nog geveegd en gedweild worden al heeft Bjorn vanochtend al geveegd en hoeft dweilen pas na afloop is Bjorn van mening. De toiletten moeten wel nog gedaan worden en er moet nog friet gehakt worden. ''Ik ben vrij'', laat Mark weten. Bjorn gaat straks de takenlijst op het bord hangen. De op en afbouw spreekt voor zich. ''Doe ook de taken die daar staan'', aldus Bjorn. Bjorn kan niet uitspreken omdat iedereen er doorheen praat. ''Duidelijk jongens'' gilt Ivan. Daarna is om kwart over één het centraal weer afgelopen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.