Het centraal van 27 februari 2016: De markt opbrengst ~ Utopia Gekte

2/27/2016

Het centraal van 27 februari 2016: De markt opbrengst

6500 euro winst

Om vijf voor half negen is het tijd voor het markt centraal. Rob laat weten heel dik tevreden te zijn over ieders functioneren. Hij heeft geen punten, op of aanmerkingen, iedereen heeft keihard gewerkt. Een dikke zoen naar Gina toe. ''Die heeft echt de kar getrokken wat betreft team Luifel''. Rob wil dan ook een applaus voor de inzet. Gina wil ook de anderen heel graag bedanken. ''Respect meissie'', aldus Bronno. Victoria denkt dat er alleen qua wisselgeld nog verandering in zit. Voor de rest heeft ze het als prima ervaren. Er volgt een streamlock. Na de streamlock laat Cemal weten dat hij het echt een hele mooie ervaring vond. Michael oppert het idee om keycords aan te schaffen. Twee markten achter elkaar vragen mensen daar naar. Ze moeten kijken naar seizoensgebonden merchandise. Bjorn wil complimenten geven aan de markt commissie. ''Het kan altijd beter, maar top gedaan'', aldus Bjorn. Er volgt een applaus. Bas wil de volgende markt bij de merchandise staan en Victoria wil de indeling sowieso even aanpakken. Ze wil voorkomen dat mensen ongelukkig zijn op de plek waar ze staan. Bronno heeft de markt ervaren alsof het heel normaal was. Hij denkt dat hij wel zijn steentje bij heeft kunnen dragen. Hij heeft respect voor de twee mensen naast hem. Van Gina alleen de voorbereiding al. ''Ongelofelijk''. Bronno kan alleen maar zeggen dat mocht hij blijven. Dat hij het fijn vind om met zijn rug naar het publiek te zitten. ''Laat mij maar lekker mijn ding doen, werken''. Het totaal plaatje vond hij gewoon goud.

Cees heeft gezien dat Simone ook druk gewerkt heeft. Simone vond het alleen jammer dat niet iedereen wist dat er broodjes waren of waar die waren. Verder heeft ze ook niet veel van de markt gezien. Het was gezellig, ze heeft veel gelachen en veel gekletst. De volgende keer wil ze taarten en koekjes erbij doen als dat mag. Ze vond het gezellig, maar wel een beetje koud. Bronno heeft voor zijn gevoel al kunnen laten zien waarvoor hij binnenkwam. Dat hij als vol kan worden gezien. Daar is hij blij mee. Ivan vertelt hoe Bronno deed met zijn been en doet het voor. Simone haalt vervolgens uit naar Bronno door in het centraal te zeggen dat ze zijn been liever op een kruk had willen zien en geen levend vlees op een werkbank of balie. Anderen zien het niet zo. De barkruk werkte niet, laat Gina weten. ''Ik dacht ik zeg het gewoon even'', laat Simone weten. Bronno vind dat goed. Gina laat weten dat Magiwirosti nog niet zichtbaar is. Ze wil een banner laten bedrukken, heeft veertig euro, maar heeft nog tien euro nodig. Rob en Bjorn willen allebei wel meebetalen.

Cees begint vervolgens over de cijfers.
  • In totaliteit de kaartverkoop: 3330 euro. 
  • De standhouders huur: 1175 euro. 
  • Le Luifel: 1412 euro. 
  • De merchandise: 1857 euro. 
  • De bar: 1387 euro. 
  • De broodjes: 417 euro. 
  • De foto's: 610 euro. 
  • De rondleidingen: 791 euro. 
  • En het dierenfonds 21 euro, denkt Cees.
Dat brengt het totaal minus wat kosten op 9800 euro. Daar gaat de inkoop en BTW nog vanaf en dan houden ze 6500 euro over. Michael laat weten dat hij met de solidariteitskast tussen de 50 en 70 euro opgehaald heeft en in het foundation potje zit 216 euro. 350/400 euro totaal denkt Benjamin met de merchandise erbij. ''Het is een goede markt geweest'', laat Cees weten. Er waren 89 mensen minder dan bij de vorige markt. ''Alle donaties, mensen bedankt'', roepen Bjorn, Cemal en Benjamin.

Ivan is voorzichtig met zeggen 'we hebben een goede markt gehad'. Want wat is een goede markt. Over de inzet valt niet te twisten. Iedereen heeft zich voor 100% ingezet. 100% markt is haalbaar en dat moet een streefpunt zijn. 80% is waar ze altijd voor zijn gegaan, maar eigenlijk moet 100% het streefpunt zijn. ''Hoe meer mensen er zijn hoe meer we er uit halen''. Ze moeten nu al bedenken wat ze gaan doen aan de volgende markt. Niet weer alleen de laatste week er aan trekken, maar ze moeten er vanaf de eerste week dat de kaartverkoop gaat lopen al mee bezig zijn. ''Er valt veel geld te behalen uit de markt. Laten we voorzichtig zijn met 'we hebben een goede markt gedraaid'. We hebben een decent markt gehad. We moeten er hard aan gaan trekken want staan er nog niet zo goed voor'', aldus Ivan. Cemal laat weten veel reacties te hebben gehad over de lady's night. Er is veel interesse. Hij word afgekapt door Ivan. Dit gaat niet over de markt. Er word vervolgens gezegd dat de kaartjes voor de volgende markt al weer online staan. Die markt is waarschijnlijk zaterdag 26 maart. Cees gaat dan verkleed als Paashaas de rondleidingen doen zeggen sommigen, maar volgens Cees zijn ze daar nog niet over uit. Benjamin had op die dag zijn bezoek gepland staan, maar dan is dus de markt. Benjamin laat weten dat er die dag speciale verrassingen zullen zijn voor de kinderen. ''Er worden wat leuke verrassingen verstopt''. Gina wil nog even iedereen bedanken voor alle hulp, maar wil ook om een gunst vragen. Ze wil de groetjes doen met iedereen aan Kay. Dat is voor een goed doel zegt ze.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.