Het centraal van 25 februari 2016 ~ Utopia Gekte

2/25/2016

Het centraal van 25 februari 2016

Dingen zeggen waar je spijt van krijgt

Om kwart over elf gingen de bewoners weer centraal. Benjamin vertelt een afspraak te hebben met Humanitas om bepaalde mensen op te vangen. Het gaat over homos*ksuele personen en personen met verschillende geaardheden. Het is niet altijd veilig voor dat soort mensen in opvangcentra dus Benjamin wil die mensen graag helpen. Michael laat weten dat hij Megan zal zijn tijdens de markt en Rob vertelt dat er vanavond een standhouders borrel is en dat hij graag zou zien dat iedereen even aanwezig is. Bjorn heeft ideeën voor het café en Ivan is geïrriteerd. Hij wil verder met andere onderwerpen. ''Dit duurt te lang''. Bjorn vertelt dat Live in de loods op 2 april gepland staat met de piano-show en mensen die iets willen doen moeten zich laten horen. Dominique wilde wat doen, maar dat moet ze dan dus ook gaan doen. Benjamin en Michael verlaten het centraal vanwege de afspraak met Humanitas. Die kwam namelijk binnen lopen. Rowena vertelt over haar single gebed zonder end. De live versie wilde ze uitbrengen, maar die is kwalitatief niet goed genoeg. Ze wil de single wel nog uitbrengen op internet en zelf gaan bedrukken in Utopia. Bas wil een fotoshoot doen van zijn shirtjes voor de markt. Ook is hij bezig een tent te regelen voor de markt en Bas heeft een foto ingestuurd naar de krant vanwege de markt. Hij weet niet zeker of de foto in de krant komt te staan, maar dat zien ze vanzelf wel. Gabriëlle krijgt vanmiddag een interview cursus van een man die bij Shownieuws heeft gewerkt en er zijn wat nieuwe truien die ze wil gaan verkopen op de markt. Gina laat weten nieuwe sieraden te hebben.

Wim heeft een container bestelt voor afval, maar die moet eerst vol voordat hij opgehaald word. Het kost namelijk veel geld. Cemal wil nog steeds een lady's night organiseren, maar wil het dan wel netjes houden en niet ordinair maken. Cemal wil dan ook een deel van de opbrengst aan de foundation doneren. Cemal wil in de groep graag nog een keer de grenzen bespreken wat betreft de lady's night. Er zijn al aanvragen binnengekomen voor vrijgezellenfeesten. Verder wil hij nog een leuke kalender maken. Een duo shoot organiseren met je favoriete Utopiaan. Hij wil het terrein verhuren aan fotografen. Hij wil een sauna bouwen en Cemal wil dat ze nadenken over het huisjesproject. ''Keep dreaming'' mompelt Cees. Hij gaat over het geld en wil er bij betrokken worden. Ramona zal tijdens de markt waarschijnlijk in Magiwirosti staan, maar het lijkt er op dat ze liever bij de merchandise had gestaan vanwege haar truien en jurkjes. Bronno heeft aangeboden om in Le Luifel te staan en Simone staat voor zover we begrijpen ook in Magiwirosti. Cees vertelt vervolgens over de financiën. Er is 700 euro aan debiteuren, maar hij heeft geen zicht op de uitstaande debiteuren van de markt. Er zijn al wat oude rekeningen betaalt, maar er staat toch nog 3910 euro open. Ze hebben 7900 euro subtotaal en zouden 10k reserve houden. Het is goed dat ze dat gedaan hebben want daar zijn ze nu van aan het snoepen. Ze staan volgens Cees ongeveer 2100 euro in de min. ''6100 euro in de min feitelijk'', als die 100 euro per persoon er af gaat. Dominique vraagt om verduidelijking en dan blijkt dat ze eigenlijk niet in de min staan. Ze hebben nog geld over van die 10k. Ze staan dus geen 2100 euro in de min, maar hebben 2100 euro van die 10k reserve gebruikt. Maar omdat ze die 10k altijd als reserve houden. En de 10k als nul lijn zien benoemt Cees het dus als ''in de min staan''.

Vervolgens vertelt Cees over de post van zijn dochter. Namens zijn dochter moet hij iedereen de groeten doen, maar ze wil niet meer komen, er niet meer zijn en wil Cees ten aanzien van Utopia loslaten. ''Want dat wat ze ziet kan ze niet meer aan. Dat heeft te maken met respect, waardigheid, verzin al die prachtige woorden maar. Normen en waarden waarvan zij vind dat die ver word overschreven. Dus geen deel meer er van uit wil maken. De loods niet meer wil bezoeken''. Wel wenst ze iedereen veel liefde toe en dat hun wel in deze situatie kunnen leven. ''Maar zij even niet'', aldus Cees. Ivan wil heel snel over een ander onderwerp praten, anders gaat hij dingen zeggen waar hij spijt van krijgt. Dominique vertelt dus maar over de sleutelhanger waar ze trots op is. Ze heeft er één gemaakt, maar nog niet alle spullen zijn binnen. Ze hoopt dat Cees haar kan helpen met bellen. De sleutelhangers zullen dus nog niet te koop zijn op de markt, maar dat betekent dat ze meer tijd heeft en meer tijd voor promotie. Ze heeft wel al een goed begin gemaakt. Ze kan volgende maand meer tijd krijgen en dan kan het ook op de CO. Nu kan ze Gina dus gaan helpen met de voorbereidingen voor de markt. 17 april heeft ze laten reserveren voor een toneelstuk over pesten. Stop pesten nu heeft haar benaderd en ze heeft 8 acteurs gevonden die het toneelstuk willen spelen dat geschreven zal worden door Ramona, Gabriëlle en Dominique. 17 april word voor haar dus een belangrijke dag. Verder is ze op de karaoke avond benaderd door een fotografe. Die fotografe wil graag een dag langs komen om een workshop te geven over studio fotografie en het bewerken van foto's. Daar is Dominique heel blij mee. In maart gaat ze daar zeker mee aan de slag. Gabriëlle laat weten dat ze rekening moeten houden met kleingeld voor de markt en boodschappen.

Ivan wil een paar dingen zeggen. Hij vind dat de samenleving het super netjes doet om de loods schoon te houden. Het ziet er keurig netjes uit. ''Complimenten voor de samenleving''. Als er nog andere mensen mee willen helpen horen ze dat graag. De merchandise vind hij ook goed gaan, maar nu ze het daar toch over hebben wil hij uit ervaring iets mededelen. De producten die ze uitbrengen zijn leuk, maar de Utopia gerelateerde producten lopen het beste en dat loopt weer een beetje af. Dus in plaats van persoonlijke producten moeten ze kijken naar producten die meer met Utopia te maken hebben. Producten van jezelf die verkopen zolang je in Utopia zit, maar als je weg gaat verkoopt het niet meer. Utopia producten wel. Dus hij wil dat ze hun creativiteit gebruiken in de producten die als groep verkocht kunnen worden. Ook wil Ivan iedereen bedanken die meegewerkt heeft aan de tuin. Mensen die zich nog steeds geroepen voelen kunnen nog steeds helpen. Bjorn laat weten dat de bierviltjes vandaag of morgen binnen komen. Dat gaat wel lopen denkt hij. Hij wil ze verkopen in sets van vijftien. Op de markt wil hij er dan 4 muntjes voor vragen, maar hij kan ze ook via de webshop verkopen en opsturen. Bjorn wil er nog mee aan de slag gaan en ze voorverpakken in vijftien stuks.

Victoria laat weten in maart drie afspraken te hebben met mensen die een gesprek en een gedicht van haar willen. Die kunnen dan ook meteen wat bij Le Luifel eten. Ze betalen 25 euro per stuk en het komt ook op de webshop te staan. Victoria is een onderdeel van de markt commissie, maar na de markt laat ze het een week over aan Dominique en Rob. Dan houd zij zich bezig met missie en visie formulering. Ze wil daar vaart achter zetten dus volgende week is ze zo goed als onbereikbaar. Dan zondert ze zich even af. Even focus om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Michael is inmiddels terug in het centraal en laat weten net met Benjamin en de mensen van Humanitas een gesprek te hebben gehad. Het is mooi hoe ze zich inzetten voor roze ouderen en roze vluchtelingen. Ze zijn tot iets moois gekomen en wachten het af, maar waarschijnlijk hebben ze op korte termijn een verwendag voor roze ouderen en misschien dat ze een vluchteling daar kunnen krijgen. Dat is niet zeker want die moeten goed beschermd worden. Als er één komt is dat heel bijzonder, maar dat krijgen ze binnenkort te horen. Ook heeft hij al 3 a vier aanmeldingen om make-up lessen te gaan geven. Daar heeft hij een investering voor nodig. Hij heeft een schoudertas nodig om penselen in te doen en een kwasten set. Daar is 35 euro in totaal voor nodig en dat zou hij er in één keer helemaal uit hebben. Rob vraagt hoe ver Michael is met het terugbetalen van zijn botox behandeling. Michael zegt al op de helft te zitten. Hij krijgt te horen dat die 35 euro geen probleem is. Benjamin laat weten dat de hamburgers nog steeds op de webshop staan. Bjorn is Benjamin de CO aan het leren en de mail communicatie. Dat gaat al beter nu de mails in de goede inbox komen. De B&B's lopen nog, maar staan op een laag pitje. Hij heeft ook nog wat samenwerkingen waaronder voor NL doet en Nederland Cares. Ook is hij nog bezig voor twee benefiet concerten en Benjamin heeft zin in de markt. Om vijf voor half één is het centraal weer afgelopen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.