''Ga je het nog verraden of niet'' ~ Utopia Gekte

2/10/2016

''Ga je het nog verraden of niet''

Er is brood verdwenen

Cees is dus sacherijnig terug de loods in gegaan. ''Dit zijn echt van die dagen Gabriëlle, dat ik denk...'' Cees begint te zingen. ''O was ik maaaar, bij moeder thuis gebleven''. Gabriëlle zit op dat moment op de bank rustig een boek te lezen. ''Klopt. Ik heb het al meegemaakt die lockdown'', aldus Gabriëlle. ''Ook dat mensen zich niet aan de afspraken houden'', vraagt Cees. ''Dagelijks'', reageert Gabriëlle. Cees begint vervolgens over het brood. Er zou brood verdwenen zijn. Hij vind het een ''bloody shame''. Vervolgens vraagt hij of Gabriëlle lekker een koekje wil. Nee zegt Gabriëlle. Ze vraagt of hij wat gepakt heeft. Ze had iets horen rommelen. Cees ontkent. ''Ik heb wel wat uit mijn kist gehaald en kan wel laten zien wat'', reageert hij. En ondanks dat Gabriëlle zegt dat ze het niet hoeft te zien gaat hij het toch pakken. ''Dit heb jij gehoord. Dit geluid''. Cees rommelt achter de deur met een verpakking van iets. ''Wat is dat dan'', vraagt Gabriëlle. Waarna Cees een pak koekjes tevoorschijn tovert. ''Hij zit nog dicht'', zegt hij. ''Daar ben ik met mijn hand langsgegaan om wat uit mijn kist te pakken inderdaad''. Gabriëlle zegt dat het haar niet uit zou maken.

Als Rowena de loods binnen komt vraagt ze of Cees brood verstopt heeft. Eerst waren er nog heel veel sneetjes en nu is er opeens een hele lading weg. ''Nee'', zegt Cees. Wel heeft hij gezien dat mensen meer brood pakten dan afgesproken. ''Ga je het nog verraden of niet'', vraagt Rowena. ''Nee hoor, ze zetten zichzelf voor lul'', reageert Cees. ''Ik heb zelfs gister mijn fruitje niet op, dus jongens'', horen we Cees mompelen als hij de keuken in loopt. Inmiddels zitten meerdere bewoners voor de open haard in de loods. Rowena vind de post gewoon soms stom en ze heeft honger. Normaal zou ze nu kunnen eten om al haar verdriet... Ze maakt haar zin niet af. ''Dat is er ook niet'', reageert Ramona. Om kwart voor twee zien we Cees weer in de horeca keuken staan met een koekenpan op het gasfornuis. We zien geen vlammetjes branden dus misschien hebben ze de pan vanaf buiten mee naar binnen genomen. Buiten hoorden we Michael namelijk net wel zeggen dat ze een eitje voor Cees gingen maken. Cees neemt in ieder geval niet de moeite om het ei dat er in ligt op een boterham of bord te doen. Hij eet het gewoon met een vork direct vanuit de pan en ook de spatel word nog even goed afgelikt.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.