Familie bezoek voor Michael in Utopia ~ Utopia Gekte

2/05/2016

Familie bezoek voor Michael in Utopia

''Je lijkt hartstikke dik op tv echt waar''

Om één uur zien we Ramona, Dominique en nog wat personen op de bank zitten. Ramona vertelt dat zij, Bas, Michael en Dominique vanavond expeditie Utopia gaan doen met een parcours en opdrachten. Ramona gaat voor de winst. Vijf minuten later zien we een auto het terrein op komen rijden. Het is het familie bezoek van Michael. Michael begroet als eerste zijn vriendje Sander. Hij omhelst hem en begint te huilen. Daarna begroet Michael ook zijn andere gasten om vervolgens de loods in te gaan. Met zijn bezoek gaat hij op de bank zitten. ''Is je broek nou kapot. Hahaha je ziet alles'', lacht Michael. Een dame die bij het bezoek is laat weten dat Michael te lang op ze gewacht heeft. ''Ze zeiden één uur. Eén uur schat''. Medebewoners regelen ondertussen drinken voor de gasten terwijl Michael meteen begint te vertellen. ''Ik trok het even zo slecht'', aldus Michael. Dat hadden ze al door dat het niet zo lekker ging. ''Ik heb gewoon een hele andere visie en kijk op dingen, maar ik kan zoveel doen. Ik heb al zoveel bereikt. De bandjes, de kast. [...] Ik kan hier wel mijn dingen, dingen doen waar ik buiten niet de kans voor krijg. [...] Daarnaast is het leuk en aardig, je leeft met vijftien man. Vijftien verschillende karakters. Sommigen zitten er zo lang. Die zijn een beetje vastgeroest. [...] Het heeft tijd nodig, maar ik hou niet zo van wachten. [...] Zo leuk dat je bent gekomen'', vertelt hij verder.

Het bezoek vind Utopia kleiner dan ze dachten. ''Hij neemt je zo even apart'', horen we iemand zeggen. Michael denkt meteen door. ''Boom vijf heb ik gehoord. Gisteren gingen er ook al een paar de bosjes in''. Michael zegt dat alle familie bezoeken eten meenemen. ''Wij niet. [...] Je lijkt hartstikke dik op tv echt waar'', krijgt Michael te horen. ''Ik ben zelfs afgevallen hier'', laat hij weten. ''De jurk die je van de week aan had. Echt waar! Het leek alsof je vijf maanden zwanger was''. Michael krijgt wel allerlei cadeaus. Worsten, kaarsen, snoep, chocolaatjes. Michael is blij dat hij een slot op zijn kist heeft. ''Dan kan Cees er toch chocolade mousse van maken'', grapt het bezoek en Michael grapt dat hij de worsten goed op moet bergen vanwege alle vrouwen daar. Michael krijgt nog veel meer. Onder andere sokken, knuffelbeesten en parfum. Zowel parfum voor zichzelf als parfum voor Megan. ''Awh dat vind ik lief. Awh ik ben zo blij''. De streamlocks vliegen ons weer om de oren. Ook krijgt Michael brieven. ''Er zijn nog meer brieven, maar die krijg je bij je postmoment''. Michael laat weten dat ze zijn post moment hebben uitgesteld omdat hij zijn bezoek aan had gevraagd.

Om vijf voor half twee is Michael weer even emotioneel. Het valt niet tegen, maar hij kwam hier ook om zichzelf te leren kennen en hij komt zich nu al goed tegen. Hij voelt opeens dingen als missen, houden van en wat vrienden voor hem betekenen. Hij heeft af en toe het gevoel dat hij het buitenbeentje daar is. ''Ik liep door het bos en zei dat en toen keek ze heel raar op. Mijn denkwijze is zo anders dan de mensen hier. Simpel maar wel reëel. Ik ben ook heel anders dan de rest, maar ik ben hier gekomen om iets moois achter te laten. Ik krijg nu steunbrieven dus het eerste is gelukt. Iedereen die mij mailen. Ik kan een gezicht zijn voor iedereen die hun verhaal nooit hebben durven te zeggen. Ten eerste ben ik tevreden, maar ze willen een samenleving''. Er volgt een streamlock. Michael vertelt dat hij het centraal net een hoorzitting vind. Gister heeft het zo'n twee en een half uur geduurd. ''Ik werd moe. [...] En dan hoor ik dat ik buiten nu al zo hoog sta. Dan denk ik f*ck de rest. [...] Waar ik verdrietig om ben is het vreet zoveel energie. Ik ben tien jaar ouder geworden in mijn lichaam en hoofd in drie weken. Het is nu tijd om te knallen daarom nodigde ik jullie uit''. Michael laat vervolgens zijn slaapkamer zien en niet veel later is het bezoek niet meer op de stream te volgen. Ivan en Bjorn hebben we wel in beeld en het lijkt er op dat die akker aan het opmeten zijn.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.