Fajah Lourens in Utopia om te trainen met de bewoners ~ Utopia Gekte

2/22/2016

Fajah Lourens in Utopia om te trainen met de bewoners

''My killer body motivation''

Om tien voor tien zien we Cemal dweilen. ''Oh jongens wat is het een bende overal ohohoho'', lacht Cees. Cemal is ook meteen de mat aan het uitkloppen buiten. Om tien over tien laat Dominique aan Victoria weten dat ze heel graag met haar wil praten vandaag. Ze heeft een helikopter nodig zegt ze. Victoria zien we ondertussen ook dweilen. Om tien voor half elf zien we Cemal en Michael de krant lezen. Rowena maakt de toiletten schoon en om elf uur arriveert Fajah Lourens samen met nog een andere dame. Alle bewoners komen meteen aangesneld om de dames te begroeten. Cemal vraagt of ze iets willen drinken en Ivan gaat voor zover het lijkt de spullen uit de auto helpen halen. ''Wat zie je er leuk uit'', zegt Bas. Fajah bedankt hem. ''Ken je mij nog'', vraagt Bas vervolgens. ''Nee, waar had ik je van moeten kennen'', vraagt Fajah. ''Bloemendaal aan zee. Toen was je net klaar met draaien!. Oké laat maar'', aldus Bas. ''Wanneer was dat'', vraagt Fajah. ''Vorige zomer of twee zomers geleden'', antwoord Bas. ''Welk feest'', wil Fajah weten. ''Weet ik niet meer, maar ik werkte daar boven''. Bas besluit het niet te zeggen anders is het niet leuk. ''Nee ik ben er nu wel benieuwd naar'', reageert Fajah. Opeens weet Fajah het weer. Ze ging wildplassen en iedereen had dat door. Ze was echt dronken, had zelfs over haar jurk heen geplast. Dat soort dingen doet ze nu niet meer, dat was vroeger.

Fajah krijgt een korte rondleiding. Ze vind het raar dat het toilet open is van boven. ''Dan ruik je toch alles en hoor je toch alles''. Ze vind het heel onhygiënisch. Op de vide zou ze gillend gek worden. Victoria vind het heel gezellig. ''Word je niet gek van elkaar'', vraagt Fajah. Fajah vind het knap dat ze in Utopia zitten. ''Waarom zou je dat in godsnaam doen. Omdat het zo lang is, als het nou een maandje was''. Ook vraagt ze zich af hoe de bewoners het doen met s*ks. ''Ik heb in ieder geval heel veel bewondering voor jullie''. Fajah is er omdat Bas haar een mailtje had gestuurd. ''Wat is daar de reden voor? Omdat je een keer goed wilde trainen'', vraagt ze. ''Eigenlijk wilde ik jou een keer in het echt zien'', grapt Bas. ''Dat heb je toch al'', reageert Fajah. ''Dat was een verkeerde setting. Dus ik heb als smoes gebruikt dat je komt voor de dames'', vertelt Bas. Fajah komt dus trainen en iedereen moet meedoen. Ze heeft een parcours voor vijftien mensen bedacht. ''Ik ben Fajah Lourens. Ik post soms wat na*ktfoto's en dat is uit de hand gelopen. Ik heb meegedaan aan Expeditie Robinson, ben elf kilo afgevallen en toen dacht ik yes ik ben dun. Toen ik er uit kwam had ik een eetstoornis van hier tot ginter. Ben enorm gaan eten. Kwam één kilo per dag aan. Had me ingeschreven voor de New York marathon en had nog maar drie maanden om te trainen. Niet te doen. Toen moest ik 55 km per week gaan hardlopen. Doordat je dat doet krijgt je lichaam heel veel stress. Je word dikker. Dik en slap. Hier wil ik niet mee leven met dit lichaam. Ik kon mezelf nooit een langere tijd dwingen om te trainen. Ik deed drie maanden heel fanatiek en dan stopte ik ermee''. Ze heeft toen op Instagram een ''voor'' foto gepost want dan verwachten ze ook een ''na'' foto dus had ze een stok achter de deur. Vorig jaar juni is ze een bedrijfje begonnen met online training en coaching. Ze begon met drie video's per maand online te zetten en na vier weken komen er drie nieuwe video's online, maar de één wil aankomen en een ander afvallen. Er zijn verschillende doelen. Toen kwam Roos naar haar toe ''ik wil met jou samenwerken, op maat gemaakte programma's doen''. Fajah kon dat niet, Roos wel, dus nu doen ze online coaching.

Fajah wil de bewoners een gratis abonnement geven op de trainingsvideo's en ze kan twee mensen het aanbod doen om online verder te worden gecoacht. Vervolgens gaat de beamer aan en gaan ze een stukje uitleg geven over de verschillende lichaamstypes. Daarna gaan ze trainen. Ze heeft een training voor vijftien man bedacht, maar Cees kan niet want die heeft last van zijn rug en Michael zit in de make-up. Fajah begint te vertellen over een appel, peer en komkommer figuur. Een ''ectomorph'' en een ''endomorph''. De ectomorph is de komkommer. Dat zijn lange dunne mensen en als ze vet opslaan is het meestal alleen op de buik. ''Wat moet ik doen om te trainen, welk lichaamstype vind je bij jezelf passen. [...] Als je dikker bent is het belangrijk in veel hogere herhalingen te trainen. Als je dunner bent moet je één spiergroep helemaal uitbuiten of twee spiergroepen in één training trainen''. De ectomorph moet veel eten. 1,5 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. 2 liter water per dag is ook belangrijk. Koffie droogt uit. Fajah scrubt zichzelf weleens met koffie prut. En dan heb je nog de Mesomorph. Die heeft een meer volwassen uiterlijk en is atletisch gebouwd en kan gemakkelijk vetmassa verliezen. Die moet dus ook veel trainen. Vier weken lang dezelfde training, maar wel met zwaardere gewichten. Dan na vier weken iets totaal anders en dat ook weer vier weken lang volhouden. Maximaal drie cardio trainingen van ... minuten per week. Door cardio kan je afvallen, maar het kan ook tegenwerken. ''Het breekt spieren af als je langere duur trainingen doet en gaat spiergroei tegen. Je maakt veel stress hormoon aan als je langer dan 20 minuten rent en zorgt dat je eigenlijk weer vet opslaat.

Cemal vraagt Fajah om haar buik te laten zien. Dit doet ze. ''Ik heb wel vel. Ik heb ook een kind van 4,5 kilo gehad. Dat herstelt niet meer'', laat ze weten. Fajah moet op een streng dieet blijven om in shape te blijven. ''Heel veel mensen denken vet is slecht, maar vet heb je ook nodig. Wel de goede vetten zoals avocado, nootjes, kokosvet, maar ook de juiste hoeveelheid voor jouw lichaamstype''. Ze gaan binnen sporten, maar gaan eerst opwarmen. Ze moeten lunges doen, hun handen op de grond zetten en dan met de voeten er naar toe lopen en dan de handen weer naar voren zetten en jumping jacks. Daarna legt Fajah de opdrachten uit van het parcours. Ze moeten onder ander laag lopen, jump squats, wallsit, tricep dips, opdrukken, De schuine mountain climber, burpees, side raises en planken. Om tien voor twaalf zien we Michael en Wim op de trap zitten met koffie. Die heren doen niet mee, maar Wim wil wel foto's maken. Bas zien we touwtje springen en Fajah is redelijk streng. ''Even gewoon serieus. Alle oefeningen drie keer doen''. Ze vind dat ze er een potje van maken, dus dit ziet ze als oefenrondje en ze beginnen gewoon opnieuw. ''Niet pauzeren elke keer, je moet je billen gewoon omhoog houden. Je bent een kerel kom op''. Ze gaan alle oefeningen drie keer doen en dan weer door wisselen. Tussendoor mogen ze even wat drinken. ''Zeg nooit 'ik kan het niet', je kan alles leren'', aldus Fajah. Uiteindelijk krijgen ze wel even een minuutje rust tussendoor.

Gina, Bas, Ramona, Benjamin, Rowena, Bjorn, Gabriëlle, Dominique en Cemal doen fanatiek mee. Ivan, Cees, Rob, Wim, Michael en Victoria niet. Sommigen kijken toe, anderen zijn met andere dingen bezig. ''Push jezelf, je doet het voor jezelf'', aldus Fajah. Ramona zien we burpees doen en Bjorn moedigt haar aan. ''Lekker Ramona''. De blonde dame die er bij is roept dat iedereen vanavond beneden slaapt omdat ze dan de trap niet meer op komen. ''Ik weet dat het zwaar is jongens, maar het is wel echt de moeite waard'', aldus Fajah. Om kwart voor één zijn ze weer klaar met sporten en word er nog snel een groepsfoto gemaakt. ''Wie wil er online gecoacht worden'', vraagt Fajah. Rowena, Dominique en Gina steken hun hand op. Ze moeten de wallsit challenge doen en de twee die het het langst volhouden krijgen een gratis coaching. Bas doet mee, maar geeft al snel op. ''Ik heb respect voor jullie. Jullie hebben al zwaar getraind'', laat Fajah weten. Gina valt na een poosje moeite doen ook af. ''Jullie hebben het heel goed gaan, maar ik voel me heel lullig dus ik geef jou ook gewoon'', laat Fajah weten. Dominique, Rowena en Gina krijgen dus alle drie online coaching. Michael vertelt nog even over zijn kast. Fajah schrijft haar naam op de solidariteitskast en gaat ook nog op de foto in de kast. Bas geeft haar een ''Baas'' shirt, met op de achterkant ''RowRow''. Ook daar word een foto gemaakt en daarna gaat Fajah er weer vandoor. Cemal knuffelt haar nog even en Bas vraagt of ze hem een keer een dj les wil komen geven. Dat wil ze misschien wel doen, maar ze is niet goed in les geven vertelt ze.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.