''Er is altijd voor alles een oplossing dus het komt wel goed'' ~ Utopia Gekte

2/03/2016

''Er is altijd voor alles een oplossing dus het komt wel goed''

''Ik geef niet op. Ik heb het gewoon even moeilijk''

Het gesprek op de vide tussen Gabriëlle en Ramona gaat nog even verder. Gabriëlle vraagt hoe Ramona zich voelt na het pakken van een chocolaatje of als ze een dag niet gesport heeft. ''Is dat het waard?''. Ramona zegt van niet, maar het is gewoon haar comfort zone. ''Zou het misschien helpen dat als je zin hebt ergens in dat we gaan schrijven ofzo'', oppert Gabriëlle. Ramona heeft het gevoel dat ze Gabriëlle tot last is. ''Waarom denk je dat je me tot last bent'', vraagt Gabriëlle. Ramona weet het niet en ze heeft dat gevoel niet alleen bij Gabriëlle. Ramona schaamt zich vaak voor dingen dus dan gaat ze het niet zeggen. ''Ik ga niet opgeven. Ik geef niet op. Ik heb het gewoon even moeilijk. [...] Ik neem de tijd er ook niet voor als ik denk 'ik moet even tijd nemen voor mezelf'. Het zit even hier. Ik moet dingen op gaan schrijven. Hoe ik de dag heb beleefd, hoe ik me voel. Ik relativeer alles behalve wat er met mezelf gebeurd'', aldus Ramona. Van Gabriëlle moet ze het op gaan schrijven. Dat gaat helpen. ''Ik ga zo ook even schrijven. Ik wil ook andere dingen doen''.

''Je moet jezelf ook niet alles verbieden. Als je zin hebt in chocolade, denk dan na of je het nodig hebt. Dan pak je het gewoon, maar niet vier of vijf keer per week. Je moet het proeven en er van genieten. Of kom naar me toe, of pak fruit of iets anders dat gezond is. Er is altijd voor alles een oplossing dus het komt wel goed'', aldus Gabriëlle. Ramona is blij dat Gabriëlle even met haar wilde praten. Ramona wil mensen niet opschepen met haar problemen. Gabriëlle heeft niet zo heel vaak gehuild, maar heeft nu gewoon schijt. Ramona merkt ook dat ze moe is. Gabriëlle was vorig jaar continu bezig met dingen dus had ze geen tijd om met eten bezig te zijn. Gabriëlle is hier echt wel voor zichzelf gekomen daar gaat ze geen ''doekjes omheen draaien''.

''In je theater ga je je comfort zone vinden in plaats van in je chocolaatjes''. Gabriëlle is zelf heel trots. Niet alleen op het afvallen, maar op alles. Nu is ze gewoon aan het genieten en aan het kijken. Ze wil anderen helpen. Wil gewoon aanwezig zijn. Vorig jaar was ze hier voor zichzelf en nu niet. ''Je moet slapen, je moet rusten'', vind Ramona, maar Gabriëlle kan niet slapen want dan krijgt ze steken in haar keel. ''Het duurt te lang'', laat ze weten. Nu ze ziek is voelt ze zich zo nutteloos. ''Beter ga je liggen want morgen is het carnaval'', is Ramona van mening. ''Ik mis mezelf zo'', laat Gabriëlle weten. Ramona zegt zo blij te zijn dat ze Gabriëlle hier heeft ontmoet. ''Het moest zo zijn''. Gabriëlle heeft het ook niet altijd makkelijk en nog steeds niet. Zij kan ook een hele reep chocolade op eten of nog een keer opscheppen, maar ze weet dat ze het kan. Als het gesprek weer voorbij is en Ramona weer beneden rondloopt komt ze Dominique tegen. "Vergeet niet ook trots op jezelf te zijn'', vertelt Dominique haar.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.