Een telefonisch interview met Gay.nl ~ Utopia Gekte

2/08/2016

Een telefonisch interview met Gay.nl

Michael geeft antwoord

Om vijf over twee zien we Bas met Ramona trainen in de gym. Ze zijn aan het boksen en Ramona moet ook nog andere oefeningen doen. Niet veel later zien we dat Michael gebeld word door Tom van Gay.nl. ''Hoe lang zit je nu in Utopia'', vraagt Tom. ''Morgen precies een maand'', antwoord Michael. Michael is even naar de studio gelopen zodat ze elkaar beter kunnen verstaan en in alle rust kunnen verder praten. ''Hoe lang is de bedoeling dat je er nog in blijft'', vraagt Tom verder. ''Zo lang mogelijk. Ik ben nog lang niet van plan om te gaan. Ik wil het liefst het eind van het jaar halen, maar ik ben er nog helemaal niet mee bezig'', antwoord Michael. ''Wat vind je vriend ervan'', vraagt Tom. ''We hebben het er over gehad. Wat ik hier wil doen is zo mooi en weegt zwaarder dan dat ik zo lang weg ben. [...] Ik zie Utopia als een platform waar ik ander publiek kan bereiken'', aldus Michael. Hij wilde graag zichzelf leren kennen. Wie hij was. Wie hij is. Hij was miss travestie Holland. Heeft zich ingezet daarvoor en Michael aan de kant gezet. Maar de grootste reden waarom hij in Utopia is is voor de LHBT community zodat hij achtergrond informatie kan geven aan mensen. ''Je ziet wel een bepaald beeld, maar er is veel meer dan dat'', vertelt Michael.

''Hoe wil je dat laten zien'', vraagt Tom verder. Michael vertelt over de kast die hij heeft ontworpen waar hetero's solidair uit de kast kunnen komen. Hij wil verwendagen gaan organiseren voor de roze 50+ ouderen. 22 februari heeft hij zijn allereerste lezing/academie. Dan hebben ze het over crossdressers en travestieten. Hij gaat zelf ook lezingen doen. Michael wil samen met Victoria een kinderboek maken en vertellen dat homo, lesbi en bis*ksueel heel normaal is. Kinderen vinden al snel iets heel normaal als er normaal over gedaan word. Dat wil Michael dus ook laten zien in Utopia. Dat ze normale mensen zijn. ''Wat betekent travestie voor jou. [...] Is het een hobby of meer'', vraagt Tom verder. ''Het is uitgeroepen naar werk, maar hobby en werk is een mooie combi. En ik wil juist laten zien dat travestie nog meer is dan iemand op het podium met make-up op. Er zit een persoon achter de make-up. Mensen zien alleen het moment dat je op het podium gaat staan, maar er gaat een proces aan vooraf en achteraf. Een serieus proces. Niet alleen lang leve de lol'', aldus Michael. ''Ga je ook als Megan in Utopia'', vraagt Tom verder. Michael vertelt dat hij dat al twee keer gedaan heeft. ''Hoe reageerden de andere inwoners?''. Michael zegt heel blij te zijn met de andere bewoners. Die vangen het heel goed op. ''Alleen positieve reacties'', vraagt Tom verder. ''Alleen maar positief ja'', antwoord Michael.

''Er komt nog een roze markt en een gaypride dag aan dus Megan komt zeker terug'', laat Michael weten. ''Ben je meer Michael of Megan'', vraagt Tom verder. ''Meer Michael''. Tom vraagt wat Michael allemaal gaat doen bij de miss verkiezing. Michael vertelt dat hij een travestie miss verkiezing daar gaat houden en op de gaypride gaan ze gewoon hun moment pakken. Het moet een leuke en informatieve dag worden en zal plaats vinden in Utopia en mensen kunnen daar naar toe komen. ''Er gaat wel veel werk aan vooraf''. Michael probeert elke week met iets bezig te zijn om het bespreekbaar te maken en één a twee keer in de maand word het ook heel erg zichtbaar. De verwendag komt er aan. De kast is bijna af en daar gaan ze een mooi verhaal over schrijven. ''Mensen gaan wel doorvragen naar bepaalde dingen. Ik kreeg de vraag waarom zijn homo's zo creatief'', vertelt Michael. Tom vraagt wat voor antwoord hij daarop gaf. ''Veel homo's zijn ook dyslectisch. Die denken heel creatief. Ze werken heel graag met de handen, zo zie ik het hé'', aldus Michael. Hij gaat er nog achteraan om te kijken of er meer van bekend is.

Tom vraagt of Michael ook negatieve reacties heeft gehad. ''Nog niks negatiefs gehoord. We gaan denk ik wel veel teweeg brengen Victoria en ik, maar geen negatieve reacties. Ik heb zelfs zulke mooie mailtjes van buitenaf gehad. Mensen die achter me staan die vroegen of hun naam in de kast mocht die niet langs konden komen omdat ze ziek zijn'', aldus Michael. ''Het roept wel iets op'', concludeert Tom. ''Zeker effect buiten de poorten al'', bevestigd Michael. In Michael's biografie staat dat hij droomt van een maatschappij waar homo's volledig geaccepteerd worden. ''Is dat niet te hoog gegrepen'', vraagt Tom. Michael denkt van wel, maar zolang er in de wet staat dat homos*ksualiteit een ziekte is dan heeft hij zijn doel nog niet bereikt. ''Succes met de gaypride in Utopia. Is dat in het najaar denk je'', vraag Tom. ''Ja'', laat Michael weten. Er zijn nu allemaal gayprides. Hij gaat kijken wanneer het goed uitkomt met de feesten buiten Utopia. ''Een after gaypride in Utopia. Dan zul je mij sowieso zien als Megan en binnenkort ook weer. 22 februari is er een lezing met een paar dames. Dan ben ik weer als Megan te zien'', vertelt Michael. ''Cool, heel veel succes daarmee'', reageert Tom. Michael vraagt of Tom Victoria ook nog even wil spreken. Hij geeft haar de telefoon. Victoria vertelt dat ze ook zeker gaat helpen met de gaypride. ''Het is mooi om te kunnen laten zien dat er twee kanten vertegenwoordigd zijn. We laten zien dat persoonlijkheid veel belangrijker is dan waar je op valt. [...] Niet onzekerheid voelen. Mijn sterkste kracht is dat ik blij ben met wie ik ben en dat niemand er ook omheen kan''. Er volgt een streamwissel.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.