Een spoed centraal: ''Dan zijn we gewoon zwaar de pineut'' ~ Utopia Gekte

2/17/2016

Een spoed centraal: ''Dan zijn we gewoon zwaar de pineut''

''Bas buiten zetten want die is populair''

''Wil je er bij komen Cees. Het gaat niet over jou, maar over de markt'', laat Ivan om vijf over half twaalf weten.  ''O dat valt me mee'', reageert Cees. Zodra Cees zit kan het spoed centraal beginnen. Ivan vertelt dat hij ze bij elkaar geroepen heeft omdat er veel grote problemen zijn. Gister heeft hij van Cees gehoord dat ze er niet al te goed voorstaan, maar er zijn wat vraagtekens. Ze hebben goede evenementen gehad en dan kom je bij een bepaald bedrag uit wat niet overeen komt met de cijfers die gepresenteerd zijn. Er is iets fout gegaan en Ivan wil niet zeggen dat het de schuld van Cees is, maar het feit is dat er iets niet klopt en daar moeten ze induiken. Ze staan er voorlopig behoorlijk slecht voor en de markt die gepland staat daar hebben ze nog maar 25% kaartjes voor verkocht. ''Het gaat helemaal niet goed. Volgende maand kunnen we echt op een houtje gaan bijten omdat we echt geen geld hebben om de kosten te dekken''. Het is dus handig dat ze die reserve van 10.000 hebben bewaard. Dat is voor momenten zoals dit. ''Volgende maand als het zo doorgaat zijn we gewoon zwaar de pineut. Zaak is dat we met zijn allen enkel en alleen met de markt bezig zijn. De komende anderhalve week er mee bezig zijn en er over praten met zijn allen. Kijken hoe we dat op kunnen zetten. Mensen doen hun best, maar er moet even ingegrepen worden en we moeten er aan gaan trekken''. Ivan heeft een paar dingen bedacht en nu wil hij ook de input van de groep.

Als het zo is als het is gepresenteerd schaamt Ivan zich diep. Ze zitten net houwtje touwtje. Net aan redden of niet. Ze moeten er met zijn allen aan trekken. Hij heeft een paar dingen voor de promotie op papier gezet, maar vraagt anderen ook of ze leuke ideeën hebben om de markt te promoten. Ze moeten adverteren en advertentie kanalen opzoeken. Ook moet het op de courant. Het promotiefilmpje moet haast achter, binnen nu en twee uurtjes moet het online. Ze moeten radiostations benaderen als dat lukt en dan aangeven dat ze leuke promo's hebben. Bij aankoop van twee kaarten krijg je bijvoorbeeld een derde kaartje gratis. ''Dat is wat we nu gaan doen'', aldus Ivan. ''Dat gaan we aanpassen. Mensen die twee kaarten kopen krijgen er één gratis. Mensen die al hebben gekocht kunnen het aangeven dan kunnen we het vergoeden'', aldus Ivan. ''In consumpties'', vult Bjorn aan. De meiden van de plotter moeten shirts maken met daarop Utopia markt 27 februari en dan ermee rond lopen en er moet ook nog een reclamebord gemaakt worden. ''Jongens dit zijn de ideeën die wij hebben. Brand los'', aldus Ivan. Ivan laat weten dat ze ook standhouders kunnen benaderen en vragen of hun ook willen promoten. De standhouders kunnen het gewoon op sociale media zetten. ''Degene met de meeste likes die hoeft dan geen stand huur te betalen'', aldus Ivan. Victoria laat weten dat ze ook een nieuwsbrief kunnen doen. Bjorn oppert om een Utopia product te verloten onder alle verkochte kaartjes. ''Bijvoorbeeld dat twee mensen een hamburger mogen komen eten''. Gewoon een product of dienst aanbieden. ''Een mooi schilderij misschien. [...] Iedereen schildert zichzelf'', oppert Cemal. Dominique komt met het idee om er een foto contest aan te hangen. Die actie moet in ieder geval ook op de courant. ''Maak de meest Utopiaanse foto ever en win een etentje voor vier'', aldus Dominique. Wat betreft de standhouder actie kunnen ze misschien beter de meest gedeelde foto doen in plaats van de meeste likes vind Rowena. ''Als het hier leeft leeft het daarbuiten ook'', aldus Ivan.

Rob laat weten dat hij morgen om één uur een afspraak heeft met iemand die een beatbox workshop wil geven op de markt. Rob wil dus dat iedereen daar morgen bij aanwezig is zodat het goed in beeld komt. ''Wees ermee bezig, betrek de groep erbij. Zorg dat het zichtbaar is. Haal mensen naar elkaar toe en doe dan hetgeen waar je mee bezig bent en praat erover'', aldus Ivan. Cemal wil groepjes maken. Ramona en Dominique gaan het promo filmpje monteren. Michael en Cemal gaan een reclame bord maken. Benjamin, Gabriëlle en Gina gaan de shirtjes maken. Ramona en Dominique kunnen na het maken van het promo filmpje aansluiten bij de shirtjes en Rowena wil vloggen. ''Teamwork moet altijd gebeuren'', aldus Cemal. ''De markt is de grootste inkomstenbron. Alle andere evenementen moeten we nu laten voor wat het is'', aldus Ivan. Cees vraagt of ze niet bij wijs van uitzondering de markt binnen kunnen houden. Hij denkt dat dat enorm scoort. Mensen vinden het fantastisch om binnen te zijn. Het is koud en er komen vaak oudere mensen. ''Voor één keer binnen''. Ivan vraagt hoeveel standhouders er komen. ''Een stuk of 21'', reageert Rob. ''Waar ga je die allemaal laten'', vraagt Ivan dan. Cees komt dan met een volgend idee. Misschien binnen lange tafels neerzetten en dan in plaats van een gratis kaartje waar Cees niet achter staat dat mensen binnen voor één muntje koffie en gebak of chocolademelk kunnen halen. Of een broodje eten. ''Verzin het allemaal maar, maar dan binnen''. Benjamin vraagt of dat wel fair is richting de standhouders. ''Ik denk wel dat het scoort'', is Cees van mening. ''Zonder standhouders heb je ook geen markt'', merkt Ivan terecht op. Rowena wil een overdekte tent met heaters buiten neerzetten zodat het aangenaam blijft en mensen ook buiten blijven. Victoria heeft ook nog een ideetje. Alle Utopianen moeten buiten rondlopen want ze komen ook allemaal voor de bewoners.

Benjamin benadrukt dat ze ook twee extra mensen hebben dus dat ze misschien kunnen rouleren. Rob is van mening dat ze de nieuwkomers ergens moeten zetten waar het druk is. ''Bas buiten zetten want die is populair'', aldus Wim. ''Bezoekers krijgen dus extra aandacht van de Utopianen. We maken speciaal tijd voor ze vrij. Heb je vragen kom dan naar de markt. De leukste markt van Nederland'', aldus Ivan. Rob zegt dat ze zondag de marktdag promotie dag hebben want maandag heeft hij andere dingen gepland staan. Ivan is het daar niet helemaal mee eens. Er volgt een streamlock. Na de streamlock benadrukt Ivan dat ze er nu elke dag mee bezig moeten zijn. ''Mensen kunnen zien hoe Le Luifel loopt zonder Markie'', aldus Gina. Ivan vraagt nog snel of iedereen weet wat die moet doen en dan om twaalf uur is het centraal weer afgelopen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.