Een hoge rekening van het vogel hospitaal ~ Utopia Gekte

2/01/2016

Een hoge rekening van het vogel hospitaal

''We moeten Utopia Gekte even oproepen''

Om kwart voor twaalf zien we de eendjes in de vijver zwemmen. Zowel Duck als Face zien we zwemmen en hoewel Face iets dieper in het water lijkt te liggen zien we hem niet zinken. Ivan bestelt ondertussen via de telefoon voer voor de koeien, kippen en voor Bas zijn diertjes. Gina ligt nog in bed en Mark regelt drinken voor haar. Ze lijkt zich niet zo goed te voelen. We hebben de dokter niet bij haar langs zien gaan, maar misschien dat zij ook ziek is. Even later zien we Ivan, Mark en Bjorn in het kantoor. Ze lachen en zien een hoge factuur op het scherm. Al snel blijkt het om de eend te gaan. De eend is natuurlijk lange tijd weg geweest en heeft vele behandelingen gekregen. Lang gaf het vogelhospitaal geen duidelijkheid over wat het zou gaan kosten, maar nu hebben ze dus plotseling een rekening binnen gekregen. ''776 euro'', horen we. Ivan vraagt zich af hoeveel maanden het duurt om de rekening af te betalen van je basis inkomen. Je krijgt 100 euro basisinkomen per maand, maar je moet ook roken benadrukt Mark. ''Maar het zou meevallen hé'', roept Mark ''Misschien valt het ook wel mee'', benadrukt Bjorn. Misschien dat de rekening nog hoger had kunnen zijn.

Voor de opvang vragen ze 216 euro en voor alle medicijnen en de onderzoeken vragen ze 560 euro. Ivan lacht. Omdat Cees nu over de financiën gaat word hij er ook bij geroepen. ''Eén eend'', vraagt Cees spottend. Om vervolgens te vragen of het om een eend gaat waarvan er nog maar één op de wereld bestaat, of het er één is die het waard is. Een eend die je in leven moet houden. ''Of is het gewoon een eend'', vraagt hij. ''716 euro'', lacht Ivan en ook Bjorn komt niet meer bij. ''Dit kan niet''. Ivan wil op gaan zoeken hoeveel een eend kost, maar Mark zit al over oplossingen na te denken. ''Misschien als alle Bas stemmers 50 cent doneren. [...] Misschien Utopia Gekte. Kunnen die een inzamelingsactie houden. We moeten Utopia Gekte even oproepen''. Er volgt een streamlock.

Na de streamlock gaat het nog steeds over de factuur. ''We gaan toch over twee weken op armoedegrens leven? Ik denk dat het over een week al is'', lacht Bjorn. Cees vult aan dat ze dat één week zouden doen, maar dat ze dat nu twee weken moeten doen om de factuur te kunnen betalen. ''Hij ziet er nog steeds niet best uit'', aldus Ivan. ''We kunnen ook niet vragen aan de eend hoe hij zich voelt'', reageert Cees. Bas weet ondertussen nog nergens vanaf en is de eend in de kas aan het droog föhnen. Volgens Cees is de eend geen blije eend en Ivan vind het raar dat Bas had aangegeven dat de eend er niet best uitzag en ze er een einde aan mochten maken. En dat die man zei ''met nog een beetje revalidatie kan dat beestje nog beter worden''. Ivan vind het belachelijk dat ze zo'n grote factuur sturen terwijl ze er zelf mee door wilden gaan. Cees wil het hospitaal gaan bellen, maar wil eerst met Bas de details nog doorspreken. Ivan vind het belachelijk. ''Het gaat nergens over. Dat beest is volgestopt met medicijnen. Daar word je toch niet blij van man''.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.