Drukte tijdens het carnavals feest ~ Utopia Gekte

2/04/2016

Drukte tijdens het carnavals feest

Cees en Rowena in de Luifel

Om tien over half acht zien we nog wat mensen de loods binnen komen. Bas staat in de garderobe en hangt jassen op. Mark en Wim zien we achter de bar staan en Cees loopt nog rond in zijn slaapkamer. In de loods lopen al vele bezoekers rond en de carnavalsband speelt al. Cees zegt tegen een bezoekster niet zo van carnaval te houden. ''Dat dacht ik al. Ik dacht ik ga er heen en hem supporten'', reageert de dame. Om acht uur zien we Cees Rowena en Ivan in de Luifel. Ivan en Cees zijn niet verkleed. Rowena wel, ze heeft zelfs een pruik op. Ivan moet Cees alles uitleggen in de Luifel en Dominique zien we binnen foto's maken. ''Hartelijk dank van Colinda die hier ook gezeten heeft voor het....'', horen we een bezoeker bij Le Luifel zeggen, maar er volgt een soundlock. Als iemand een Macho bestelt is er een probleem. Cees weet namelijk niet wat dat is en Ivan en Rowena zijn even weg. Cees vraagt aan de klant wat een Macho is, maar de klant weet het zelf ook niet, dus geeft Cees hem uiteindelijk iets anders waar de bezoeker genoegen mee neemt. Vervolgens gaat er nog veel meer mis. Cees vraagt minstens vier keer of iemand er mayonaise bij wil en de bezoeker heeft al meerdere keren antwoord gegeven. Verder zien we hem met zijn vingers aan de frietjes zitten, is hij super langzaam, moet hij meerdere keren vragen wat mensen nou ook al weer bestelt hadden en is hij vooral aan het praten.

Tussen het werken door geeft Rowena een optreden weg. Ze rapt en Cees helpt door op de toonbank te trommelen. ''Het loopt gesmeerd Ceessie'', aldus Rowena. Cees maakt ook meteen nog even reclame voor Bas zijn zelfgemaakte Pesto. Daar staan namelijk nog een paar potjes van in Le Luifel. ''Die is zooo lekker'', aldus Cees. Om half negen komt Ivan weer even helpen. Cees staat dan weer met de klanten te praten terwijl we Ivan en Rowena aan het werk zien. Ivan gaat er al snel weer vandoor en laat Cees en Rowena weer alleen achter. Cees weet niet wat de snacks kosten en Rowena moet het hem dus telkens uitleggen. Tien minuten later laat Cees aan Ivan weten dat ze nog maar één bak friet hebben en dat het dan op is. Cees heeft het naar eigen zeggen vaker gezegd ''maak er een paar bakken bij''. ''Maar onze vriend Rob wilde het niet. Die zei doet het zelf maar. [...] Zet ze maar aan het werk'', aldus Cees. Maar dat lijkt Ivan niet te gaan doen. ''Er zijn nog genoeg snacks'', is zijn reactie. Gabriëlle is ondertussen nog steeds ziek en schijnt dus op bed te liggen. Beneden in de loods is de sfeer een stuk gezelliger. Daar doen ze om kwart voor negen de polonaise. Ook krijgen de bewoners continu onderscheidingen. (Medailles). ''We krijgen ze allemaal. Zo speciaal is het niet'', merkt Cees even later op. Ondertussen werkt hij wel gewoon door in de Luifel waar hij moppert dat ze geen vorkjes meer hebben. ''Slecht voorbereid'', vind hij. Om kwart over negen zien we Cees even in de loods. Door één van de carnavals verenigingen was hij uitgenodigd om even mee te drummen en niet alleen Cees doet mee. Ook Bas zien we met muziek dingen slaan.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.