Dominique vertelt haar emotionele verhaal aan de groep ~ Utopia Gekte

2/02/2016

Dominique vertelt haar emotionele verhaal aan de groep

Muziek avond

Om half negen is het dus tijd voor een muziek avond. Benjamin opent de avond. ''We doen weer een muziek avond''. Hij heeft het geopperd. Het leek Dominique wel een leuk idee en hij vind het zelf ook een leuk idee. Dominique mag beginnen, maar ze wil eerst van dit moment gebruik maken om iets over zichzelf te vertellen. ''Het is tijd''. Ze heeft iets opgeschreven en houd het nu al niet meer droog. Ze wil dat haar medebewoners haar beter leren kennen zodat ze haar beter leren begrijpen. Dat is nodig denkt ze. Dit is een gedeelte van haar verhaal. ''Ik vind het dood eng dus ik hoop dat jullie hem ervaren. Ik zit hier meer dan vier weken en het is tijd om jullie te laten zien wie ik ben, wat ik kom doen en waarom''. Het begin gaat net iets te snel om te volgen. We vangen nog net op dat ze als elf jarig meisje verhuisde naar Den Bosch omdat haar vader(?) ziek werd. Ze was altijd een vrolijk meisje en dat veranderde toen. Ze werd gepest en als je gepest word is jezelf uitdrukken het moeilijkste wat er is. Ze is vaak nageroepen, aan haar haren getrokken. Tegen de kluisjes geduwd. Ze werd opgewacht er werden geruchten verspreid en eigenlijk was ze altijd bang.

Mensen die haar vertelden hoe walgelijk ze was. Mensen die haar huis bekogelden met eieren. Iedereen wist op den duur van ''die Dominique'' en durfden niet bij haar te komen. In de pauzes verstopte ze zich in de wc, maar toen ze dat opmerkten is er door mensen over haar heen geplast. ''Ik voel me pis waardig. Zo iets verwerk je niet gemakkelijk. Ik wilde onzichtbaar zijn. Deed dikke make-up op. Innerlijk deed er toch niet toe''. Toen ze naar haar school gala ging zat ze na één uur weer thuis want haar jurk was kapot gescheurd en er was drank over haar heen gegooid. Toen heeft ze zich afgezonderd en is ze niet meer naar feestjes gegaan. Vrienden had ze zo graag gehad, maar heeft ze nooit gehad. Wat dachten mensen wel niet van haar. ''Zonder vrienden mis je veel ervaringen. Ik heb veel niet mee mogen maken''. Dominique schaamt zich, maar het is tijd om dit te delen. Wat ze de laatste jaren gedaan heeft: werken, gestudeerd enzovoort, maar dat is niet de manier. In dienst van anderen zichzelf op twee zetten.

Ze heeft een stem, maar laat die niet horen. Ze heeft een verhaal, een treurig verhaal die ze wil delen. Als haar verhaal haar iets geleerd heeft is dat iedereen mag zijn zoals die is. Ze zit hier om te leven, te leren en te groeien en om in te halen wat ze gemist heeft. Dit is een samenleving waar niemand zich eenzaam mag voelen. Wederzijds respect zonder hoofdrol. Ze is op zoek naar zichzelf zonder zich een identiteit aan te laten praten. Dit wilde ze delen om zich beter te laten begrijpen. Ze hoopt dat ze haar kunnen helpen. Onze stream loopt even vast en als we weer beeld hebben klinkt er geklap en zien we Dominique huilen. Het nummer wat zij uitgekozen heeft is heartbeats van José González. Ze hoopt dat haar medebewoners het nummer mooi vinden. Dominique huilt en Benjamin troost haar door een arm om haar heen te slaan. Rob zien we ook met tranen over zijn wangen en ook Rowena pinkt een traantje weg. ''Dankjewel'', aldus Dominique.

De volgende die een nummer laat horen is Rowena, maar ze is van haar apropo door de emotionele sfeer. Rob laat weten dat dit nummer zijn nummer was toen hij ging reizen. Daarom had hij zoiets van ''oh shit''. Cees wil zeggen dat hij het heel mooi vind, alleen hoe Dominique het voor las was alsof ze er heel snel doorheen wilde. Dominique laat weten dat ze heel zenuwachtig is. ''Dit deel je niet makkelijk''. Cees wil het graag nog een keertje rustig nalezen. Rowena heeft een liedje dat leuke herinneringen naar boven haalt uitgekozen. Ze werd er altijd blij door. Ging dansen en mee zingen. Het is een Duits liedje want haar vader is Duits en zelf is ze dus ook half Duits. 99 luftballons van Nena.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.