''Dit is gewoon lockdown dit is geen armoede, dit is lockdown'' ~ Utopia Gekte

2/10/2016

''Dit is gewoon lockdown dit is geen armoede, dit is lockdown''

Cees precies zeven maanden in Utopia

Om tien over half twaalf zien we Wim in de keuken staan om wat te eten te maken. Cees is dan natuurlijk ook weer in de keuken te vinden om alles in de gaten te houden en er wat van te zeggen als het hem niet bevalt. ''Dit is dubbel hé'', reageert Cees. Wim legt uit dat het twee boterhammen zijn. Met andere woorden dat het dus niet zo gek is om twee soorten beleg te gebruiken. ''Kijk hoe dik'', reageert Cees. Wim laat vervolgens weten dat hij één van de personen is die zich er tenminste aan houd. Cees heeft zich er naar eigen zeggen ook aan gehouden op gisteravond uit recalcitrante overwegingen na. Toen heeft hij een chocolaatje uit zijn kist gehaald.

In het andere gedeelte van de loods word er nog steeds gepraat over dat het water, de elektriciteit en het gas zijn afgesloten. Bas laat weten dat de stroom in de kas nog aan staat zodat hij de eend kan föhnen en er is nog water in de stal voor de dieren. Ook de vijverpomp blijft gewoon aanstaan. Daar is allemaal aan gedacht. Ook de vriezer heeft nog gewoon stroom. Rob vind dat als ze morgen een personal trainer over de vloer krijgen ze alsnog de plank mis slaan. Michael lijkt het daarmee eens te zijn. Sommige bewoners gaan buiten gelijk hout sprokkelen om een vuurtje te kunnen maken en in de keuken laat Ramona weten dat iedereen een beetje water in de wasbak moet doen voor de afwas. ''Hoe gaan we anders afwassen'', vraagt ze zichzelf af. ''Wees creatief'', is Gabriëlle's reactie.

Buiten gaan ze inmiddels aan de slag met het maken van een vuurtje. Dan kunnen ze eieren bakken. Michael wil laten zien dat het kan. Om tien over twaalf zien we dat ze binnen in de loods een spelletje spelen met een bal. In de muur zit een rond gat en ze proberen de bal daar doorheen te gooien. Michael laat buiten weten dat hij het leuk vind, maar wel zwaar. ''Je moet ineens heel creatief denken''. Samen met Benjamin en Victoria maakt hij een vuurtje. Gabriëlle word in de loods ondertussen boos dat het haar niet lukt om de bal door het gat te gooien. ''Ik ben er klaar mee, ik geef het op. [...] Dit is gewoon lockdown dit is geen armoede, dit is lockdown''. Bas zien we niet veel later in de kas bij zijn beestjes om die te verzorgen en Cees helpt ondertussen ook mee bij het kampvuurtje. Hij probeert hout te breken door er op te stampen, maar Victoria en Benjamin lijken dat maar eng te vinden. Victoria waarschuwt hem dan ook dat hij op moet passen voor zijn rug. Cees beseft zich trouwens dat hij vandaag precies zeven maanden in Utopia zit. Ook dat is een hele prestatie.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.