De bewoners zijn flink afgevallen vanwege de armoede week ~ Utopia Gekte

2/12/2016

De bewoners zijn flink afgevallen vanwege de armoede week

''Zoek het maar lekker uit, ik zeg niks meer''

Om half één zien we een grote lading boodschappen op tafel staan. Het zijn de producten die ze aan het begin van de armoede week in de wellness hebben gezet. De bewoners hebben zich rondom de tafel verzameld. '''De P komt straks waarschijnlijk boodschappen afleveren. [...] Loop er even omheen''. Benjamin vind het beschamend om te zien wat ze allemaal nog hebben staan. ''Drie potten aardbeienjam'', reageert Cees. Benjamin wil weten wat de Utopianen van de armoede week vonden en wat ze er van vinden dat dit er nog staat. ''Wist iemand dat dit er nog was? Behalve Cees want die wist het'', vraagt Benjamin. ''Douchegel in de reclame bestellen is slim, maar hoeft niet elke keer aangezien er nog meer dan genoeg is''. Volgens Dominique ligt het er ook aan hoe je de spullen opbergt. Hoe je het inruimt. Als je het goed doet is makkelijker te zien wat je nog hebt en wat er besteld moet worden. Dit is meteen een goede reden om de kasten goed in te delen. ''Het is onoverzichtelijk, daarom word er snel weer wat bij besteld wat er nog is'', aldus Dominique. Benjamin benadrukt dat ze ook nog even een doekje door de kast moeten halen.

Ivan vind het eigenlijk wel meevallen wat er op tafel staat voor vijftien man. Het ene deel op tafel zijn alleen maar was spullen. Er ligt een grote zak snoep tussen die er al anderhalf jaar ligt. ''Een paar pakken boter voor vijftien man. Dat word alleen bestelt als het op is. Gember, theezakken en wat houdbare spullen'', aldus Ivan. Benjamin benadrukt dat er ook nog iets meer als twee en een halve krat naar de voedselbank is gegaan. Gabriëlle vind het ook wel meevallen. Ze denkt dat als je thuis de kast uitruimt er even veel uit komt. Wel vind Ivan het goed dat ze bewuster dingen moeten inkopen en dat ze niet zomaar dingen weg moeten gooien, maar Ivan hoort vaker dat er dingen niet bestelt zijn/ niet geleverd zijn, dan dat er teveel is. Cees denkt dat het ook scheelt dat ze van twee naar één keuken zijn gegaan. Het werd van links naar rechts verschuift. ''Dat scheelt ook''. Cees vind het onzin dat er meerdere pakjes boter open zijn tegelijkertijd, maar volgens Rowena gaat het toch wel op. Victoria vind het niet netjes dat Cees met de vinger gaat wijzen en Cees voelt zich vervolgens weer op zijn teentjes getrapt. ''Zoek het maar lekker uit, ik zeg niks meer''. Terwijl de anderen weer normaal verder praten, mompelt Cees nog even door. ''Doei''.

Mark vond de week prima. ''Je gaat meer genieten, meer waarderen'', aldus Benjamin. Wim zegt dat hij alleen de eerste avond met trek naar bed is gegaan. Het was even wennen, maar hij heeft gewoon zijn voeding gehad, kunnen sporten, nergens last van gehad. Dus hij vond het top. Mark heeft twee douchebonnen over. Ivan is zeven kilo afgevallen en Bas 2.5 kilo. Rowena zegt dat ze wel de hele tijd hongerig was, maar dat heeft ook te maken met haar verbranding. ''Ik verbrand gewoon heel snel. En de voedingsstoffen die ik mis''. Rowena miste de groente en de vitamines. Bjorn sluit zich aan bij Ivan. Hij heeft twee nachten wakker gelegen van de honger. Dat vind hij echt ziek. ''Echt bizar dat er mensen zijn die dat hebben. Dat je twee uur wakker lag. Pijn in je buik had van de honger'', aldus Bjorn. Ook Bjorn is afgevallen. Hij is drie kilo afgevallen. ''Heel fijn''. Het kan allemaal, alleen sporten ging Bjorn niet trekken dus dat heeft hij ook niet gedaan. Hij vond het best wel pittig. ''Wel heel erg leuk'', vind Ivan. ''Bijzonder om te doen'', vult Bjorn aan. Victoria denkt dat het veel gedaan heeft met het bewustzijn. Benjamin is blij dat iedereen sportief is geweest en volgens Bjorn heeft iedereen zich er wel aan gehouden. Iemand begint over vitamine pillen die ingenomen zijn. ''Ja, maar die stonden er toch'', reageert Bjorn.

''We weten nog steeds niet wat honger is gelukkig. [...] Ik ben ook afgevallen. Ik heb niet gesnoept'', laat Cees na afloop aan Bas weten. ''Helemaal niet'', vraagt Bas. Cees schud zijn hoofd. ''Nee''. Alleen daardoor al. Normaal eet hij ook twee/drie sneetjes brood over 24 uur. 'S nachts eet hij soms nog een halve boterham en het avond eten is hij gewoon blijven doen. ''Toch een paar kilo afgevallen. Gaat hard hoor'', aldus Cees. Vervolgens begint hij meteen weer over de boodschappen te mopperen. ''Dit zijn er ook twee en er zijn er ook weg gegeven''.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.