''Daar wil je toch niet bij horen. Dat is toch verschrikkelijk'' ~ Utopia Gekte

2/18/2016

''Daar wil je toch niet bij horen. Dat is toch verschrikkelijk''

Het respect naar ouderen is ver te zoeken

Na het heftige ''centraal'' gaat iedereen zijn eigen weg. Dominique zien we even met Ivan knuffelen. Ze zegt dat ze hem heel goed snapt. Haar moeder hoort dat ook al haar hele leven, maar Dominique is wel van Ivan geschrokken. Rob horen we zeggen dat hij zich er niet door mee laat slepen. Hij zit dan gewoon toe te kijken. Victoria is van mening dat Cees niet altijd van alles over zich geen hoeft te krijgen en Cees vind het niet normaal wat er allemaal gebeurd. Ook Ivan en Rowena zien we knuffelen. En Cees is blij dat Michael hem hielp. Volgens Cees is iedereen ''schijte bang'' voor Ivan. Michael niet. Die vind het beschamend hoe het daar gaat. Michael is er klaar mee. Sommige mensen moeten echt naar huis. ''Dan weet je toch waar je op moet stemmen, is toch makkelijk'', aldus Cees. Michael wilde niet op Ivan stemmen omdat hij veel doet, maar als hij zo doet gaat hij inderdaad maar naar huis. Er word ook niet naar elkaar geluisterd er word gewoon door elkaar heen gepraat. Daar word hij boos om. Michael heeft zelf ook een werkster thuis, maar moet zich hier ook aanpassen. Hij vind het beschamend. Michael is goed in niks doen en 's avonds treed hij op. Ze zeggen je moet ingedeeld worden in waar je goed in bent. Dan zou hij dus niks doen.

Michael denkt dat Ivan niet meer weet hoe het buiten werkt. ''Daar is die bang voor, daarom wil die ook niet weg'', aldus Cees. Hier heeft Michael zijn vriendje niet voor achtergelaten. Die schaamt zich. Ook Cees zijn hele familie zegt ''pa wat moet je daar bij die zuipende schreeuwende gasten''. Cees dacht misschien kan hij er nog iets aan doen, maar het is alleen maar erger geworden. Dat agressieve gedoe gaat alleen maar door. Cees vind het onvoorstelbaar wat er daar gebeurd. ''Daar wil je toch niet bij horen. Dat is toch verschrikkelijk''. Mensen die willen niet meer naar de markt. Je word er op aangekeken en bent er onderdeel van, vind Cees en dat moet je helemaal niet willen.

Cees is blij met Michael's steun en support in de groep. Daar gebeurde het nooit. Michael deed het met publiek en dat vind Cees moedig. Michael vind dat je respect moet hebben voor ouderen. Zijn pleegouders zijn net zo oud als Cees. Hij moet er niet aan denken om zo tegen hun te doen dan gaat de deur dicht. Michael is blij dat er mensen binnen zijn gekomen met een mening. Zo iemand als Cemal. Hij hoopt dat er nog meer van mensen binnenkomen met een eigen mening. Dan word het weer een eenheid, nu is het geen eenheid. Hij zit er nu een maand, maar het is gekkenwerk zoals het nu gaat. Het gaat ook om respect en dat is ver te zoeken in Utopia. Het respect naar ouderen is ver te zoeken is Cees van maken. Cees word altijd. Michael is er klaar mee dat Cees altijd de lul is. Iedereen is aansprakelijk voor alle fouten vind Cemal. Er is nog nooit respect geweest voor ouderen daar laat Michael weten. Respect is ver te zoeken. Michael vind het gewoon niet kloppen. Ook dat van Rowena niet dat ze voor haar beurt praat.

Omdat er zoveel gebeurd in korte tijd kunnen we niet alles even goed volgen, gelukkig zijn er wat filmpjes die je hieronder terug kan kijken.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.