Cees zijn nachtelijk tafereel ~ Utopia Gekte

2/11/2016

Cees zijn nachtelijk tafereel

Schilderen met de buren

De middag is tot nu toe rustig verlopen. Om half twee hoorden we Gina zeggen dat ze trek had in chocolade. Ze heeft chocolade van haar familie gehad met haar bezoek, maar dat heeft ze nog niet kunnen eten door de armoede week. Om tien over half twee zien we een groepje dames het terrein op komen. Het zijn de buren en Victoria, Ivan en Rowena gaan snel naar buiten om de dames te ontvangen. Binnen worden ze door Gabriëlle begroet en ook de andere bewoners worden even gedag gezegd. Victoria doet vervolgens het welkomstwoord in het Engels. Ze wil de gasten zich welkom laten voelen. ''To be welcome and feel at home. [...] So feel free. Feel at home with us''. Daarna gaan ze aan de picknicktafel zitten om met de buren te praten en straks gaan ze ook allemaal nog een schilderij maken. Bas zien we om tien voor twee in de kas waar hij de eend weer droog föhnt. Verder gebeurd er vrij weinig waar we iets over kunnen schrijven. Om half drie zien we dat ze binnen druk aan het verven zijn en om kwart voor drie gaan de buren weer weg. De schilderijen mogen ze natuurlijk gewoon meenemen. Om drie uur zien we Victoria, Gabriëlle en Bas in het zonnetje voor de caravan zitten. Ze voeren daar een gesprek en Victoria vertelt onder andere dat ze vanochtend uitgekleed onder de douche stond, maar dat er nog geen (warm) water was. Dus kon ze zich weer aankleden.

Laten we omdat het zo rustig is ook nog maar even terugblikken op de afgelopen nacht. Cees houd altijd zo goed zijn medebewoners in de gaten als ze wat eten, dus besloten wij om Cees één keertje net zo goed in de gaten te houden. Elke nacht gaat hij namelijk zijn bed uit en vrijwel altijd om nog even wat te eten. Zo ook deze nacht. Om half twee als de andere bewoners al liggen te slapen zien we Cees in zijn kist rommelen. Na een streamlock zien we hem bij de picknick tafel staan waar hij heel voorzichtig zijn broodzak openmaakt om er een boterham uit te halen. Continu kijkt hij om zich heen alsof hij bang is dat iemand wakker word van de geluiden. Als hij een boterham te pakken heeft sluipt hij de horeca keuken in. Daar pakt hij een pot pindakaas of chocopasta om eerst met zijn rug naar de camera met een mes in de pot te roeren, het mes er uit te halen en hem eens goed af te likken. Precies wat hij Rowena laatst nog kwalijk nam. Daarna draait hij zich om. Stopt hij het mes nogmaals in de pot en begint hij zijn boterham te smeren. Om na het smeren van zijn boterham nog maar een lik uit de pot te nemen met zijn mes. Terwijl hij zijn boterham eet zet hij de zo goed als lege pot terug. Dit doet hij weer extra voorzichtig. 

We zien hem in het kastje wat potten van plek veranderen om vervolgens een andere vollere pot te pakken. Ook daar smeert hij nog even een flinke klodder van op zijn brood om de boterham vervolgens verder op te eten. Daarna zet hij ook die pot weer heel zachtjes terug in de kast. De deurtjes van de kast worden zachtjes dicht gedaan. Daarna slentert hij naar de wasbak waar hij zijn handen poetst met alleen zeep (geen water dat was namelijk nog afgesloten). Vervolgens blijft hij lange tijd bij de kapstok staan. Om kwart voor twee loopt hij weer rond te spieken in de keuken en lijkt het er op dat hij weer iets in zijn mond laat verdwijnen. Een paar minuten later merkt Cees op dat hij gevolgd word door de camera en zien we hem naar buiten lopen om een sigaretje te roken. Daarna gaat hij de loods weer in. Heel zachtjes en op zijn hoede sluipt hij terug naar zijn kamer. Legt de zak brood terug in de kast en duikt om twee uur zijn bed weer in.Even in de pot roeren en een lik nemen.
De pot verder leeghalen en een boterham smeren.
Nog even de inhoud van een andere pot proberen.
Het lijkt er op dat er nog meer in Cees zijn mond verdwijnt.
Cees merkt dat de camera's hem volgen.

2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.