''Cees ziet spoken, ik doe totaal niet anders tegen hem'' ~ Utopia Gekte

2/10/2016

''Cees ziet spoken, ik doe totaal niet anders tegen hem''

''Zou je naar huis willen?''

Om drie uur laat Cees nogmaals weten dat hij zijn kiwi'tje van gisteren nog heeft liggen. Een kwartier later worden de boodschappen afgeleverd. Ze zijn vanzelfsprekend niet zoveel geld kwijt dit keer vanwege de armoede week, maar hebben er wel weer een hoop boodschappen bij. Om tien over half vier zien we Dominique en Bas op de bank voor de open haard zitten. Dominique laat weten dat Cees vind dat Bas anders tegen hem doet. ''Je bent toch niet boos op hem'', vraagt ze. ''Cees ziet spoken. Ik doe totaal niet anders tegen hem, maar als ik ergens geen zin in heb heb ik ergens geen zin in'', reageert Bas. Dominique veranderd van onderwerp. Ze zegt te weten wat ze gaat doen met de stemmingen. Ze gaat niet vol. ''Jij'', vraagt ze. ''Ik denk het wel'', antwoord Bas. ''Wow echt'', reageert Dominique verbaasd. Dominique heeft geeneens een idee bij Bas. ''Ik ga op jou stemmen'', grapt hij. ''Kom maar, dat mag hoor. Het hoort erbij'', aldus Dominique. ''Zou je naar huis willen'', vraagt Bas. Er volgt een stilte. ''Hmm, nee. Niet op die manier'', antwoord Dominique. ''Op welke manier dan wel'', vraagt Bas verder. ''Als ik het zelf zou willen, niet omdat mensen voor mij de conclusie trekken 'die heeft teveel heimwee''.

Bas zou het liefste weggestemd worden. Zelf weggaan ziet hij als opgeven. ''Ja zo kan je het ook zien. [...] Ik ben realistisch. Ik zie mezelf echt wel op die bank zitten, maar ik vind het prima. Het is geen straf'', aldus Dominique. Ze vertelt dat ze gisteren een heftige discussie erover heeft gehad met Michael. ''Maar hij gaat op je stemmen'', vraagt Bas. ''Nee, hij zei 'je krijgt een tweede kans van me'. Ik vroeg me af heb ik wel een eerste kans gehad. Hij wil niet alle mensen afgaan. Dat vind ik zo kortzichtig als je op iemand wil stemmen ga je toch juist naar diegene toe om te kijken of je stem goed is'', aldus Dominique. Ze hoort gewoon hoe hij zichzelf tegenspreekt. Als ze dan zo'n stem krijgt doet het haar niks. ''Want het is gewoon onderbouwt met shit''. Dominique gaat wel de mensen af op wie ze gaat stemmen. Door bepaalde vragen te stellen kijkt ze dan of haar stem juist is. Bas daarentegen zegt alleen te kijken naar gedrag. Om vijf over vier zien we Dominique en Bas dicht tegen elkaar aan liggen op de bank. Ze knuffelen. Rowena en Michael zijn op dat moment buiten druk bezig met kokkerellen boven het vuurtje. Mark en Rob zijn om kwart over vier aan het darten en Bjorn kijkt toe. Tien minuten later zien we dat Wim en Bjorn ook aan het darten zijn.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.