Cees vind het niet realistisch ~ Utopia Gekte

2/10/2016

Cees vind het niet realistisch

''Ik denk dat wij het helemaal niet moeilijk krijgen''

Na het inlichten van de groep komen de reacties langzaam op gang. ''Het water, de elektriciteit en het gas is afgesloten. Help Ivan op de akker bijvoorbeeld. Het is mooi weer'', meld Michael. Hij hoopt dat mensen gaan beseffen dat het menens is. ''Wat er gebeurd is dat mensen likjes uit de pasta gaan nemen. Zo werkt het niet. Er zijn nog wel meer dingen ik kan een hele lijst neerleggen, dat is best schrikbarend'', aldus Michael. Ivan vind het een leuke ''grap'', maar zegt dat het wel moet kloppen. ''Het is één dag, morgen is het klaar'', horen we Michael zeggen. Gina begint over knipklanten die ze vandaag heeft. Volgens Michael kan ze dat gewoon door laten gaan. Rob zegt dat als hij dit had geweten hij vanochtend meteen was gaan douchen. Hij voelt zich genaaid. Cees lijkt het er als één van de weinigen niet mee eens. ''Dit gebeurd helemaal nooit. Je krijgt altijd eerst een waarschuwing''. Mark mompelt iets tegen Cees als ''we hebben geen sigaretten meer, mogen niet meer roken''. Zou dat een volgend plan zijn?

Cees kan het in ieder geval niet loslaten en herhaalt nog maar een stuk of tien keer hoe onrealistisch het is. ''Dit gebeurd in Nederland gelukkig nooit. Je krijgt eerst een waarschuwing''. Hij vind het niet realistisch. ''Dit gebeurd gelukkig in Nederland nooit. Wie heeft dit bedacht dan? Ik zeg alleen dat dit in Nederland nooit gebeurd. [...] Dit is niet realistisch, gebeurd in Nederland nooit'' Michael reageert dat het ook niet realistisch is om één week minder te eten. Ze gaan nu beseffen hoe het is. ''Dan hebben ze ook nog een enorme betalingsachterstand. Ik heb zelf in die vrijwilligerswerk gezeten. Dit is niet realistisch'', aldus Cees. ''Het gaat er om dat mensen creatief gaan denken dat ze iets niet hebben, hoe gaan ze het oplossen. Er zijn mensen die echt zo leven'', reageert Michael. ''Negen van de tien keer door eigen schuld. Als het buiten je schuld om ligt dan zijn er nog hele andere oplossingen dan afsluiten'', aldus Cees. Victoria vind dat het zijn doel voorbij gaat. Ze snapt het gemopper van Cees niet. Michael legt uit dat het bij zijn vader is gebeurd. ''Dat heeft een oorzaak'', reageert Cees. Maar Michael vind dat zelfs als het hun eigen schuld is dat er dan alsnog aandacht aan gegeven mag worden.

''Het toilet is al geen probleem, je kan het houten toilet gebruiken'', reageert Cees. ''Ik denk dat wij het helemaal niet moeilijk zullen krijgen, maar wel zullen mensen dingen gaan missen'', aldus Michael. Hij heeft dit van dichtbij meegemaakt en hoopt dat ze deze dag heel leuk zullen beleven en dat ze gaan beseffen dat ze gezegend zijn. Dat ze bijvoorbeeld de kraan aan laten staan om een bordje af te wassen. Dan kan je beter een bak maken en alles in één keer afwassen. ''Als we dit hadden aangekondigd was het plaatje er anders uit gaan zien. Nu moet iedereen echt even gaan denken, anders kan je snel de dingen doen die gedaan moeten worden en morgen een dag vrij nemen. Het brein moet nu echt gaan werken'', aldus Michael. Victoria vind het een mooie actie, maar ze is het gezeur zat. ''Ga niet overal in zitten zeiken. Als we een expeditie gaan doen is het toch ook niet de realiteit''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.