''Cees roddelt [...] Altijd negatief en altijd over een ander'' ~ Utopia Gekte

2/18/2016

''Cees roddelt [...] Altijd negatief en altijd over een ander''

Michael zet er even vaart achter

Om vijf voor vijf zien we Dominique en Michael op de schommelbank bij de vijver zitten. ''Hij kijkt ook wel verder'', horen we Michael zeggen. ''Ik vind het ook wel een lieve jongen. Niet mijn typ, maar wel een lieve jongen. Dat hij initiatief toont. Vegen terwijl het niet zijn taak is'', aldus Dominique. Daar was Michael wel blij mee, want eigenlijk moest hij vandaag de loods vegen. Michael ergert zich dat ''dat vuur ding'' er staat en Cemal ook. Het staat midden op het pleintje. Misschien wel vanwege brandveiligheid merkt Dominique op. Dominique vraagt wat Michael van de stemming(?) vind. Michael voelt het ook en daarom is hij naar buiten gegaan, zichzelf aan het afzonderen. Er volgt een streamlock. Het was wel een dag waarbij Michael niet na hoefde te denken. ''Iedereen heeft zenuwen voor vanavond'', aldus Michael. Dominique laat weten dat er geen centraal komt. Alleen BV overleg voor de mensen uit de BV. ''Als je dan aan het trainen bent en ik haat trainen...'', begint Michael. ''Komt Ivan voor een spoed centraal'', vult Dominique aan. ''En daarna hoe hij daar zit. Het kan allemaal wat genuanceerder'', aldus Michael. Michael vind het heel knap dat hij zich in kan houden. Dat hij nog niet is geweest zoals mensen hem kennen. Dat wil hij ook niet. Dominique had voor het eerst moeite om niet kwaad te worden of haar stem verheffen. Ze werd stront chagrijnig. Het begon gister al toen ze de spullen voor de sleutelhangers wilde bestellen. Ze moest Cees halen, kwam terug en toen was alles weg geklikt.

Toen ze het weer gevonden had was het uitverkocht en vervolgens toen ze het ergens anders wilde bestellen hadden ze niet genoeg saldo. Zo kan ze niet bestellen en heeft ze het niet op tijd af voor de markt. Dat geeft niet, maar belemmerd wel hoe ze het in haar hoofd had. Dan krijgt zij straks te horen dat er geen sleutelhangers zijn. ''Gek hé, vreemd hé als je niet betaalt''. Vanochtend begon het al toen ze Cees tegen Cemal hoorde zeggen dat iedereen schijt heeft aan taken doen. Dominique vind dat zo'n nare sneer naar de groep. ''Dat krijgt iedereen te horen'', aldus Michael. Dominique heeft zo geen behoefte aan dat negatieve gedoe. Het was echt een opeenstapeling. Dominique werd zo geïrriteerd door die opeenstapeling van al die dingen. Voor de rest heeft ze wel een hele leuke dag gehad samen met Ramona. Dominique heeft overzicht en Ramona inzicht. Ze zijn een goed team wat de montage betreft. Er volgt een streamlock. ''Wie denk je dat er weg gaat'', horen we Dominique daarna vragen. ''Ik denk dat iemand wil weggaan. Wim zit niet lekker in zijn vel. Sinds ik hier ben begon het al'', aldus Michael. Dominique laat weten dat het al langer bezig is. Michael dacht dat al. ''Hij kan niet zo met de groep mee. Een hele stille, lieve, zachte jongen'', aldus Michael. ''Hij kan wel goed met de groep mee, maar is niet zo'n shiner als de anderen'', reageert Dominique. Ze is bang dat mensen dat ook over haar gaan zeggen. Dat ze niet zo goed met de groep mee kan. ''Er zijn mensen die vernieuwing willen en mensen die willen dat het blijft zoals het is. Wim wil dat het zo blijft'', aldus Dominique. Ivan wil wel ook vernieuwing volgens haar, maar heeft meer ervaring in Utopia. Ze vind Ivan minder stug dan Wim. Michael is het daar wel mee eens. Maar altijd dat agressieve en dominante dat trekt hij niet. Als dat thuis zo ging dan was het anders afgelopen. Dan had Michael het recht in zijn gezicht gegild. Michael trekt dat heel slecht en is zelf ook heel dominant. ''Het is een agressie dominant op dominant zijn'', aldus Michael. Dominique benadrukt dat ze dankzij Ivan vandaag wel met de markt bezig zijn geweest. Ze weet zelf niet waar ze moet kijken.

Dominique snapt ook niet dat mensen zeggen dat ze geen tijd hebben. ''Je zit in Utopia, je hebt alleen maar tijd''. Volgens Michael gebruiken mensen daar heel vaak de smoes dat ze geen tijd hebben. Hij gaat vannacht werken aan het uit typen van zijn post. Dominique vertelt dat ze over Michael getwijfeld heeft om hem een stem te geven, maar hij heeft haar de ruimte gegeven. Ze heeft ook over Rowena getwijfeld, maar dat is iets wat Dominique zelf gecreëerd heeft. Dominique wil sowieso geen nieuwkomer naar huis sturen. Dan hebben ze nooit een eerlijke kans gehad in Utopia. Dan hebben ze niet kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Daarom zou ze dat niet eerlijk vinden. Ze heeft getwijfeld om op Cees te stemmen. Ze wil die bonk negativiteit daar niet hebben. Michael heeft daar ook over getwijfeld. Niet om Cees, maar omdat hij het soms zo moeilijk heeft. ''Cees roddelt'', aldus Dominique. ''Hij komt nooit om iets positiefs te vertellen. Altijd negatief en altijd over een ander''. Michael zegt dat Dominique dat tegen Cees moet zeggen op een nette manier. Michael weet zeker dat Cees dat waardeert. ''Het is de aard van het beestje. Dat krijg je er niet meer uit'', denkt Dominique, maar ze heeft er wel moeite mee. Er volgt een streamlock. Dominique zegt een wereldverbeteraar te zijn. Ze vind Rob ook een hele coole gozer. ''Ja, maar als hij alleen maar mee gaat met de rest daar kan ik niks mee. Heb een eigen mening'', aldus Michael. ''Hij heeft niet echt een passie'', reageert Dominique. Ze hoort soms dat het de huis psycholoog van Utopia is, maar dat vind ze geen gepaste titel voor hem. Michael en Dominique lopen terug naar de loods. De 24e word Michael's gezicht afgemaakt. Hij zet overal een beetje vaart achter.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.