Cees doorzoekt Le Luifel en Magiwirosti ~ Utopia Gekte

2/01/2016

Cees doorzoekt Le Luifel en Magiwirosti

Slapen, slapen en slapen.

Goedemorgen en welkom bij dag 762 van het Utopia experiment. Er is gisteren veel geld verdient voor en door de bewoners tijdens de markt. En dat betekent dat ze nu weer een maand lang kunnen uitslapen. Het is inmiddels half 10 's ochtends geweest en veel Utopianen liggen nog op één oor. De koeien zijn ook nog niet gedaan vandaag, tenzij de regie het niet heeft laten zien. Wel zien we dat Wim en Michael beide een computer hebben bezet. Na een paar minuten zit Wim met een bak koffie op de bank. Om 9:40 komt Rowena onder de douche vandaan. Even later zien we haar samen met Michael en Bas in de wei omdat de koe ontsnapt is. Met voer proberen ze haar terug naar haar wei te lokken. Om half elf zien we Dominique de was in de droger doen en Cees zien we rondsnuffelen in Magiwirosti en de Le Luifel. Kastjes worden opengetrokken. In de koelkasten word gesnuffeld en in alle hoekjes, gaatjes en kiertjes neemt hij een kijkje. Het lijkt wel alsof hij ergens naar op zoek is. In de Luifel vind hij een bakje met geld en Cees pakt dat om het vervolgens te gaan tellen. Hij pakt uiteindelijk een krop sla uit de koelkast en een zak met broodjes om dat mee te nemen naar de loods.

In de horeca keuken legt hij het neer om niet veel later Mark aan te spreken. ''Ik was net even in de Luifel. Ik dacht dat jij daar was namelijk, maar je was er niet. Ik zag een hele zak broodjes. Die heb ik mee naar binnen genomen. En ik zag een hele ijsbergsla. En ik zag een bakje geld liggen. 170 euro. Ik weet niet waar dat van is''. Mark zegt dat hij die broodjes wel mee naar binnen mag nemen. Het geld is wisselgeld wat hij in de Luifel zou leggen en besproken had met Cees. ''En die kassa staat er nog'', vertelt Cees verder. De kassa van Gina vraagt Mark. ''Die moet naar binnen. Al het geld moet hier terecht komen. Had je gister alle kassa's geteld'', vraagt Mark. Cees zegt van niet. De kassa's waren door meerdere mensen geteld, maar Cees heeft het totaal nog niet berekend. Hij was druk met andere dingen. Schoonmaken bijvoorbeeld en het was al laat. Hij heeft voor de verandering wel lekker geslapen vannacht. Hij is er maar één keer uit geweest en heeft daarna door gepit tot half 10. Hij heeft dus een goede nacht gehad.

Cees begint vervolgens over het spoed centraal dat vanmiddag ingepland is. Cees vraagt zich af of het over de financiën gaat. Mark zegt van wel. Cees wil weten hoe en wat. Hij wil niet weer geconfronteerd worden. ''Dat gaat niet gebeuren'', reageert Mark. Er volgt een streamlock.


3 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.