Bronno vraagt of Dominique verliefd op hem kan worden ~ Utopia Gekte

2/28/2016

Bronno vraagt of Dominique verliefd op hem kan worden

Dominique heeft zijn droom in duigen geholpen

Om tien over negen zien we Dominique de haren van Bronno wassen in de kapsalon. Zo'n kwartier later begint Bronno opeens over wat interessants. Hij vraagt namelijk of leeftijd voor Dominique een probleem is. ''Nee'', zegt Dominique. Vervolgens vraagt Bronno of Dominique verliefd op hem zou kunnen worden als Bas er niet was. ''Wil je dat soort vragen niet stellen'', reageert Dominique. Ze vind dat ongemakkelijk. Bronno weet dat, daarom stelt hij die vraag bewust. Dominique twijfelt, maar Bronno zegt het antwoord al te weten. Dominique denkt dat ze niet verliefd op hem zou kunnen worden. Hij walst te hard over haar heen. Bronno denkt juist dat ze in principe wel verliefd op hem zou kunnen worden, maar de angst is te groot volgens hem. Volgens Bronno is ze te bang dat hij veel te krachtig voor haar is. Dan zou hij haar sterker maken en dan zou het kunnen veranderen. ''Het is helemaal niet relevant'', reageert Dominique. ''Waarom, je bent toch helemaal niet verliefd op Bas'', aldus Bronno. Dominique zegt van wel, maar Bronno denkt van niet.

''Ik heb nooit gezegd dat ik niet verliefd ben op Bas. Toen ik hier net binnen kwam had ik wel degelijk vlinders''. Ze vond het leuk en prettig, maar er kwam te snel een verlangen dat er een label op moest. Daar houd Dominique niet van. Bronno gelooft die stukjes over verliefd zijn en ontkenning niet. Volgens Dominique had het nog geen tijd om te groeien. ''Maar ik ben stapel gek op Bas en dat ga ik niet ontkennen''. Bronno vraagt zich af of Bas het uit eigen belang of uit bescherming voor haar heeft gedaan. De relatie ''beëindigen''. Daar moet ze over nadenken vind Bronno. Bronno vraagt of het niet is om haar te beschermen. ''Je leeft hier in een kleine droom wereld. Hij is een behoorlijk wijs mens voor zijn leeftijd. Jij moet je nog vreselijk ontwikkelen'', aldus Bronno. Volgens Dominique is er niks veranderd. Ze ligt nog steeds naast hem in de caravan. Volgens Bronno wil Bas ook niks veranderen, maar heeft hij wel zijn wijsheid geprobeerd te uiten. ''Gevoelens en wijsheid zijn twee dingen'', aldus Bronno. Voor Dominique is het heel simpel. ''Dat is het niet'', vind Bronno.

Dominique laat weten dat ze de volgende keer niet zo'n onderwerp wil hebben. Ze word al zo als de vriendin van Bas bestempeld. ''Daar heb ik niet op aangestuurd. Jij hebt mijn hele droom in duigen geholpen. Waar het hart van vol is stroomt de mond van over'', aldus Bronno. Er volgt een streamlock. Na de streamlock zien we Dominique ineens achter de computer.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.