Bronno voltooid zijn ontgroening ~ Utopia Gekte

2/29/2016

Bronno voltooid zijn ontgroening

Een barbier workshop

Om tien voor half zes is het tijd voor de ontgroening van Bronno. Bronno moet een parcours doen over het terrein en terwijl hij dat doet hout sprokkelen en producten (die van tevoren verspreid zijn over het terrein) verzamelen. Om daar vervolgens een kampvuurtje mee te maken en boven dat kampvuur een maaltijd te bereiden met de producten die hij verzameld heeft. ''Volg de pionnetjes'', laat Ivan weten. Bronno mag al snel beginnen. We zien hem op zijn scootmobiel door het bos scheuren. ''Er ligt wel allemaal glas hier'', merkt hij op. Rowena ligt al meteen in een deuk. ''Ik ga stuk. Kom op Bronno, gassen!''. Dominique maakt foto's. Als Bronno over het terrein is gereden en alle spullen heeft verzameld moet hij een rauw ei (en gedroogde meelwormen?) eten. Daar doet hij niet moeilijk over en doet hij met al het gemak. Daarna heeft hij ook in no-time vuur. ''Dat doe je mooi Bronno'', vind Ivan. Bronno breekt takken en maakt ondertussen grapjes. Hij laat zich niet kennen.

Om zes uur is hij al klaar met de challenge. Hij heeft een wortel geraspt. Een eitje, een aardappel en bonen gemaakt. Bronno vond het heel leuk, het ontbrak alleen aan ingrediënten. Hij had graag meer ingrediënten gehad. ''Goed gedaan Bronno'', vind Ivan. ''Heel goed Bronno'', aldus Rowena. Samen met wat medebewoners eet hij de maaltijd op. ''Gefeliciteerd, goed gedaan'', laat Cees weten. Na de ontgroening gaat iedereen weer zijn eigen weg. Om half zeven zien we dat Cees, Michael en Cemal aan het koken zijn in de horeca keuken en Gabriëlle en Rowena zien we darten. Een half uur later zitten de bewoners te eten en aan tafel zien we ook wat eet gasten zitten. Om tien voor acht zien we Ivan in de kapsalon waar hij zijn baard laat bijwerken door een voor ons onbekende man. Het is een barbier die ondertussen aan Gina uitlegt hoe en wat. ''Altijd vanuit het midden zo breed mogelijk proberen te houden'', vertelt de man onder andere. ''Kom een keertje langs dan kan je haar wat dingen leren. Ze kan het goed, is heel perfectionistisch'', laat Ivan weten. Vervolgens legt de man nog veel meer aan Gina uit. Als de man weer weg is horen we Bronno tegen Ivan zeggen dat hij dat goed geregeld heeft voor volgende week. De man lijkt dus terug te komen. Om kwart over acht zien we Rowena en Victoria de koeien doen en even later horen we Gina ook over de barbier praten. ''Een echte barbier workshop. Tegen mij zei hij 'ik heb geen tijd' en tegen Ivan zei hij 'oké zondag''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.