Bronno maakt zijn keus bekend. Moet Wim, Rob of Bas Utopia verlaten? ~ Utopia Gekte

2/29/2016

Bronno maakt zijn keus bekend. Moet Wim, Rob of Bas Utopia verlaten?

''Ik ben gekomen voor vuurwerk''

Om kwart voor één heeft iedereen zich op de bank verzamelt. Bronno wil zijn keus namelijk bekend gaan maken. Hij zegt voor het eerst zenuwachtig te zijn. Eerst wil hij ze allemaal bedanken voor het volle vertrouwen in hem. Dat meent hij. Hij had niet verwacht dat hij zoveel vertrouwen zou krijgen, maar wel verwacht dat hij zou blijven. Dat was zijn gevoel. ''Dan ben je er een dag en dan moet je wat gaan doen wat nooit leuk is of wat heel leuk kan zijn. Ik ben gekomen voor vuurwerk en andere redenen en kwam in een lief warm nest. Hoe ga je dan vuurwerk geven. Dat is lastig''. Bronno zit heel erg in een tweestrijd. Allemaal lieve mensen die wat in hem zien kan hij in het harnas jagen. ''Dat was wel de bedoeling eigenlijk, anders zou ik Bronno niet wezen. Ik heb jou het minste kunnen doorzien (tegen Rob). Bas was zoals ik dacht. Ook niet de achterkant laten zien en Wim, precies wie ik dacht. Een mooi, lief mens. Ik ben toch nog zenuwachtig geworden. Ik vind buiten slapen wel erg lekker, maar als ik jou (Bas) weg stuur gaat de caravan mee begreep ik. Dus die optie valt weg, en hoe ik het je ook gun en jou ook, kan ik niet tegen jullie ingaan. Helaas, dat meen ik echt. Dus je wil je vleugels gaan strekken en het is je gegund'', aldus Bronno. ''Dankjewel'', reageert Wim. ''Dus wie gaat er naar huis'', vraagt Ivan. ''Wat mij betreft Rob, maar ik ben een groepsmens en zou een klerelijer zijn als ik jou niet naar huis zou stemmen. Dus Wim doe je ding zou ik zeggen en maak er wat van'', antwoord Bronno. ''Komt helemaal goed. Dankjewel'', reageert Wim. Hij loopt naar Bronno toe en omhelst hem. ''Bedankt gozer'', aldus Wim.

''Ik ben zelf een man van weinig woorden en ga dus ook geen speech houden. Ik wil alleen iedereen meegeven dat ik dankbaar ben voor de tijd die ik hier heb gehad. Mensen die ik hier heb leren kennen, maar voor mij is het tijd om buiten verder te gaan en ik bedank jou dat ik die kans krijg'', laat Wim weten. ''De doorslag was eigenlijk stiekem dat je het sterkste bed had'', grapt Bronno. Medebewoners staan op om Wim te knuffelen. ''Lekker naar huis Wimpie'', aldus Benjamin. Bronno wil toch nog één potje darten, maar Wim gaat lekker zijn spullen pakken. Gina stapt ook op Wim af om hem te knuffelen. ''Ik ga je missen'', laat Wim weten. ''Waarom zou je Rob naar huis sturen'', vraagt Ivan. ''Omdat ik niet in hem kan kijken. Dat ik niet wist wat ik aan hem heb, nog niet'', antwoord Bronno. ''Kom je nog wel achter'', laat Ivan weten. Ivan en Wim knuffelen ook en vervolgens ook Rob en Wim.

Cees wil ook nog wat zeggen. ''Bij mij komt spontaan de behoefte op om iets te zeggen. Ik vind anders dat je er wat karig af komt. Zomaar even een armpje, dat gaan we uiteraard zo allemaal doen. Langzaam naar de poort met je kist waarmee je ook bent gekomen, maar ik heb toch de behoefte en dan doe ik het toch namens de groep, je ongelofelijk te bedanken. Ik heb je leren kennen vanaf het begin. Dat ging wat moeizaam, maar naarmate de tijd vorderde ging dat steeds beter. We hebben samen op een kamer gelegen. Als je dan 's morgens je mond hield kwam het helemaal goed. Ik kreeg er ooit nog een stem voor toen ik net binnen was, maar je onderbouwde het met 'omdat je 's morgens tegen me praat'. Daar zat waarschijnlijk meer achter, maar dat is zoals ik Wim heb leren kennen. Er zat altijd meer achter, maar daar sprak hij niet over. Hij hield aardig wat voor zichzelf en dat was en is je goed recht. Knap gedaan. Het valt niet mee om dat te doen. Ik heb je ook zien werken en bouwen in de tijd dat ik hier ben geweest. Ik kan niet anders zeggen, vind ik jou een absolute vakman. Een bouwer op hoog niveau. Dat is ook letterlijk. Dat zie je niet zo heel veel met jouw achtergrond en dan met hamer en spijker in de hand. Ik denk dat jij zo meteen buiten de poort en dat hoop en meen ik oprecht, met je creatieve bouw... wat kan gaan doen. Ik wens je daar namens ons allen heel veel succes. En natuurlijk uiteraard bijzonder bedankt voor je inzet en alles wat je daar om heen deed. Ontwikkelt als barman, horeca man. Dat deed je helemaal goed. Patat bakken enzovoort. Dus Wim heel veel succes voor de komende jaren en ik denk dat je heel blij bent en er wat van je schouders af valt. Het hele puzzeltje valt in elkaar'', aldus Cees. Hij vraagt een groot applaus en dat klinkt er vervolgens ook.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.