Bjorn pakt Cees terug met zijn eigen gedrag ~ Utopia Gekte

2/10/2016

Bjorn pakt Cees terug met zijn eigen gedrag

Cees kan het niet hebben

Om vijf over acht is Dominique in gesprek met Benjamin. Op persoonlijk vlak ziet Dominique zichzelf ontzettend groeien. Het is ook geen wedstrijd wie het meest heeft neergezet dus ze gaat zich ook niet onder druk laten zetten. Zo'n tien minuten later zijn ze van onderwerp veranderd. Benjamin zegt nog niet te weten hoe hij gaat stemmen. Om kwart voor negen zien we dat Mark en Cees in de horeca keuken druk bezig zijn om het brood in verschillende zakjes te verdelen. Eén zakje voor elke bewoner. Er word gevraagd wat ze al op hebben en dan krijgen ze in het zakje het aantal sneetjes brood wat ze nog over hebben. Cees denkt ''ze roven alles weg dus gaan we het gewoon verdelen''. Mark vraagt bij iedereen wat ze al op hebben, maar hij kan het net zo goed aan Cees vragen want die heeft toch iedereen in de gaten gehouden en weet continu te vertellen of iemand de waarheid spreekt of liegt. ''Er zijn er die hebben er vijf of zes op'', aldus Cees. Cees heeft zelf al drie boterhammen op nog van vanmorgen en dat vind Bjorn raar want nu krijgt hij van de nieuw geleverde boodschappen de volle lading terwijl hij er al drie op heeft. Bjorn zelf heeft er maar één op, maar dat word wel van zijn zakje afgetrokken. ''Dan moet je gaan praten met degenen die er vijf op hebben en niet bij mij'', reageert Cees geïrriteerd.

Bjorn denkt ik doe even hetzelfde bij jou. ''Praat met degene die er vijf op hebben'', reageert Cees weer. Victoria is ook niet vrolijk. Ze had brood gespaard zodat ze een reserve heeft en nu is ze het kwijt omdat ze opnieuw beginnen. Zodra er boterhammen overblijven gaan ze kijken wie er extra krijgen. ''Er zijn mensen die hebben bijna niks op. Victoria'', reageert Cees. Victoria krijgt dus iets extra en Bjorn krijgt ook nog een boterham. Bjorn blijft ondertussen tegen alle medebewoners herhalen dat Cees wel drie broodjes op heeft vanochtend. Dat doet Cees tenslotte ook telkens over zijn medebewoners. Ze in de gaten houden, zeggen wat ze op hebben, hoe ze dat hebben gedaan en commentaar hebben als ze teveel pakken. Bjorn vind het raar want Cees heeft drie broodjes op vanochtend en krijgt nu 6 boterhammen. Bjorn heeft zelf maar één broodje op vandaag en krijgt vijf boterhammen. Bij hem word er één afgetrokken omdat hij er al één op zou hebben en bij Cees niet omdat hij ze van de vorige boodschappen heeft gepakt. Heel raar vind Bjorn.

''Pas op straks ben je er doorheen'', horen we Cees roepen tegen Dominique die een boterham eet. Cees loopt naar zijn kamer en stopt zijn brood veilig weg in zijn kist. ''De pindakaas moet je ook afwegen geloof ik. De halve pot is al leeg'', moppert hij als hij terug in de keuken is. ''Zo wat een commotie die Bjorn. Dan gaat hij tegen mij lopen zeiken. Weet je wat zo leuk is. Iedereen ziet dat. Dat is zo dom wat hij doet. Zo dom. Hij staat mij gewoon ongelofelijk voor lul te zetten. Deze oude man'', moppert Cees bij Mark. Hij lijkt even vergeten te zijn dat hij zelf al dagen hetzelfde doet. Continu in de gaten houden wat mensen eten en het tegen iedereen vertellen en er een probleem van maken. ''Ik hoorde het van Suzan toen, dat het niet om mij ging maar om Bjorn'', reageert Mark. ''Waar gaat het over'', aldus Cees.

Om tien over negen zien we Mark rondgaan met stukjes banaan. Hij heeft een banaan in vijftien stukjes gesneden zodat ze hem konden verdelen. ''Wil je mijn stukje'', vraagt Bjorn aan Victoria. Vervolgens legt Bjorn aan Cees uit wat hij deed en waarom. ''Ik wil je alleen even spiegelen Cees. Ik doe jou alleen maar na'', aldus Bjorn. ''Zo doe ik niet. Ik ben zo blij dat ik zo niet doe, maar ik ben heel blij met je'', reageert Cees geïrriteerd.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.