Bewoners kiezen unaniem voor Bronno ~ Utopia Gekte

2/28/2016

Bewoners kiezen unaniem voor Bronno

Simone moet vertrekken

Om kwart voor vier is het tijd voor de stemming. Ivan staat voor de groep en laat aan Bronno en Simone weten wat er gaat gebeuren. ''De tijd is aangebroken om een beslissing te maken wie mag blijven. De afgelopen vier dagen hebben jullie goed laten zien wie jullie zijn en wat jullie kunnen. Wij gaan nu als groep zijnde overleggen wie er mag blijven en wie er naar huis moet. Willen jullie nog wat zeggen'', vraagt Ivan. ''Wat er ook gebeurd, voor mij is er geen winnaar of verliezer. Ik heb vijf of vier top dagen gehad waar ik dankbaar voor ben. We willen graag blijven, zijn heel verschillend. We hebben alle twee potentie om hier te blijven. Ik zie geen winnaar of verliezer. Ik wil iedereen alvast bedanken en we zien het wel. Ik respecteer jullie keuze altijd'', laat Simone weten. Bronno blijft stil. Bronno dacht ''ik zal jullie een keer verrassen, ik zeg niks. Hou een keer mijn mond''. Ze mogen dus naar buiten.

Ivan begint vervolgens. Hij heeft gekozen voor Bronno. Vind het een bijzonder typ. Iets wat ze daar niet eerder hebben gehad. Hij is interessant om naar te luisteren, praat veel en is direct..

Victoria vond het een lastige keuze. Beide zijn ze totaal verschillend en dat maakt het lastig om te kiezen. Ze heeft de overweging gemaakt kijkend naar de groep waar ze met Utopia naar toe wil. Ze denkt dat ze al genoeg jonge geesten hebben die creativiteit en vernieuwing vinden. Ze heeft dus ook voor Bronno gekozen vanwege de levenservaring. Hij is een stabiele factor voor de groep en een staand fundament.

Wim kiest ook voor Bronno. ''Een goede toevoeging voor de groep ondanks zijn handicap. Hij doet gewoon zijn ding, veegt, ruimt op''. Dat vind Wim goed. Hij praat veel, maar dat is wel te overzien. Hij heeft ook goede ideeën, staat goed in het leven, dus Wim wil hem dit gunnen.

Rob kiest ook voor Bronno. Hij vind het een bijzondere man en Simone is ook een lieve meid, maar ze is iets te jong en voor de balans in de groep is het goed om er een volwassen iemand bij te hebben. ''Hij kan inderdaad veel lullen, maar ik mag hem wel dus ik kies voor Bronno.

Benjamin kiest ook voor Bronno. Hij heeft een heldere mening over van alles en nog wat. Ze kunnen best nog wel een keer een discussie krijgen, maar Benjamin vind het een mooie vent. Hij gunt het Simone ook wel, maar het is niet concreet de plannen die ze heeft. ''Het is veel te fladderig en niet samenhangend. Bronno zegt gewoon 'ik weet het niet'. Wel heel duidelijk, weet meer wat hij wil. Voor de balans denk ik dat we een goede hebben aan Bronno''.

Rowena kiest ook voor Bronno. In het begin dacht ze daar ga ik nog wel mee botsen, maar het was wel haar eerste keus. Simone moest ze nog leren kennen. Een heel lief meisje en heeft echt haar best gedaan, hard gewerkt. Alleen Bronno past beter in haar Utopia. Hij is een goed voorbeeld voor wat hij wil laten zien.

Dominique kiest ook voor Bronno. Hij is een goede aanvulling voor de groep, een sterke geest. Als ze krachten gaan verliezen gaan ze hem hard nodig hebben. Hij heeft een nuchtere kijk op dingen. Is een goede gast. Ze vond Simone ook leuk, het was moeilijk om te kiezen, maar ze denkt dat Bronno op dit moment beter in Utopia past.

Gina kiest ook voor Bronno. Het zijn allebei harde werkers. ''Complimenten daarvoor''. Bronno vind ze een goede aanwinst. Ze hebben er een topper bij.

Michael kiest ook voor Bronno. Ze hebben een mooi gesprek gehad. ''Jij weet hoe het is om in een hokje geplaatst te worden'', zou Bronno gezegd hebben. Daar is toen een mooi gesprek uit voort gekomen. Hij word vaak als invalide gezien. Er zijn mensen thuis die denken 'er zit iemand in. Zijn stem is ook van ons'. Michael vind Simone heel leuk, maar ''twee Domi's op een schip', zou hij niet trekken. Er volgt een streamlock.

Gabriëlle gaat ook voor Bronno. Ze vind dat hij veel kracht uitstraalt naar mensen die zich wel in een hokje laten plaatsen. Zelf weigert hij zich in een hokje te laten plaatsen. Hij heeft humor, is grappig en staat klaar voor een ander. ''Hij praat mad veel'' en daar heeft ze geen tijd voor, maar het is een mooie toevoeging voor Utopia dus ze gaat 100% voor Bronno.

Ramona heeft ook voor Bronno gekozen ondanks dat Simone een theater meisje is. Ze vond het ook geen lastige keus. Wist meteen dat ze voor Bronno wilde gaan. Hij is sociaal, eerlijk, direct en als ze krachten gaan verliezen ziet ze hem zeker opstaan. ''Ik ga voor Bronno''.

Cemal gaat ook voor Bronno. Het is een relaxte vent, praat veel, maar dat kunnen ze wel in temmen. Simone is een top meid, heeft ook hard gewerkt, maar ze hebben meer een typ als Bronno nodig. ''Hij paste er meteen bij''.

Bas gaat ook voor Bronno. Hij moet hem nog in de zeik nemen en vind zijn scootmobiel leuk. ''Simone is een flapuit, wel melig, maar niet voor Utopia''.

Bjorn vond het lastig. Hij wilde de joker inzetten en op geen van beide stemmen. Als je een typ zoekt en die komt binnen is het heel makkelijk, maar dat was het nu helemaal niet. Bjorn heeft bij beide geen doel gezien. Bronno heeft geen flauw idee en zij zegt eigenlijk hetzelfde. ''Lastig. Ik dacht dat ik veel praatte, maar dat is niks vergeleken met Bronno. Wie weet word dat minder. Zij heeft haar best gedaan, haar steentje bijgedragen, maar desondanks denk ik om de balans terug te vinden is een ouder persoon het beste op dit moment. Die een hoop ervaring en kennis met zich meebrengt. Dus mijn stem gaat naar Bronno''.

Cees heeft het er heel zwaar mee gehad. ''Hij is eigenlijk redelijk eigenwijs Bronno. Ondanks het feit dat hij een handicap heeft is me opgevallen dat hij zichzelf toch wel gaaf vind. Daar is hij open in. 'ik trek mensen, trek publiek. Iedereen wil met me praten'. Hij praat veel, kan ook luisteren. Ik wist vanaf het begin al dat het Bronno zou moeten worden. De manier waarop hij zich presenteerde vond ik heel bijzonder. Hij trekt zich niks aan van het feit dat hij gehandicapt is. In de omgang merk je dat ook totaal niet''. Dat vind Cees bijzonder. De manier waarop hij ermee omgaat, het laat zien. Hij is echt een aanvulling en niet alleen voor de groep, maar voor heel Utopia. ''Hij kan een heel nieuw publiek aantrekken en dat is ook belangrijk. [...] Simone is in mijn ogen. Ik vind haar nog heel erg kinderlijk als ik haar vergelijk met mijn dochter van negentien. In gedrag is ze behoorlijk kinderlijk. Ze vliegt van links naar rechts en van rechts naar links. Ze giechelt wat. Nee, ik denk dus dat hij een absolute toevoeging is voor de groep. Ook in balans van leeftijd. Ik voorzie nog wel een botsing, maar dat is een uitdaging.''.

''Unaniem'', laat Ivan weten. ''Yeah homie'', reageert Gabriëlle. De derde keer dat ze unaniem zijn volgens Bjorn. ''De vierde keer'', laat Gina weten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.