Benjamin, Bas en Michael gaan alles afsluiten. ~ Utopia Gekte

2/10/2016

Benjamin, Bas en Michael gaan alles afsluiten.

Nog meer ''armoede''.

Benjamin, Bas en Michael hebben zichzelf even afgezonderd van de groep. Ze staan buiten met elkaar te praten op een zachte toon. Alle drie de heren bespreken namelijk hoe ze hun armoede nog armoediger kunnen maken. Er zit niks anders op dan het water en dergelijke af te sluiten/uit te zetten. Voor Michael is het slechts een kwestie van de stekker uit de keten te halen. Alleen moet er volgens hem morgen dan een monteur komen om het weer te resetten. Ze raken in een discussie over hoe lang ze alles moeten afsluiten. In eerste instantie lijken ze het tot middernacht te doen, dus dat zijn slechts enkele uurtjes. Bas ziet liever dat ze tot morgenochtend doorgaan, wat nog steeds geen schokkend lange termijn is. Benjamin vertelt namelijk dat de buren morgen komen en dan moet alles weer in orde zijn. Met de buren bedoelt hij volgens mij de groep vluchtelingen die langs komen. In een echte situatie kan je ook niet je water even aansluiten als je bezoek krijgt en bent afgesloten van het waternet. Maar goed, dit is Utopia zoals we allemaal weten.

''We moeten het eerst afsluiten en dan de briefjes ophangen'', is de mening van Bas. Ze gaan straks iedereen bij elkaar roepen en dan gaat het gebeuren. Op de ketel komt een briefje te hangen geloof ik. De heren maken er een heel ding van en volgens Michael zijn meerdere bewoners al op de hoogte van wat er gaat gebeuren. En zij zouden het er ook mee eens zijn. Er komt een streamlock en het gesprek is afgelopen. Binnen niet al te lange tijd gaan ze alles afsluiten. Het water, het licht en de elektra. De meeste bewoners zitten nog nietsvermoedend op de bank te hangen of te computeren.Benjamin schrijft meteen een brief op de computer. Daarin staat onder andere dat het water is afgesloten, er geen elektriciteit meer is en de telefoon het niet meer doet. Dit omdat de rekening niet zijn betaald.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.