Bas weet het gewoon niet met Dominique ~ Utopia Gekte

2/02/2016

Bas weet het gewoon niet met Dominique

''Waarom slaap je dan naast me?''

Om zeven uur zien we Dominique weer in gesprek, alleen dit keer met Bas. Dominique wil niet zo leven. ''Hoe bedoel je dat'', vraagt Bas. ''Ik ben hier gekomen om te leven in een samenleving en geen individualistische cultuur'', antwoord ze en volgens Bas zijn ze dat juist wel. Een individualistische cultuur. Dominique ziet het niet zo. Ze voelt zich niet zichzelf en heeft er gewoon geen zin in. Ze was vandaag geïrriteerd, maar mag niet weglopen van zichzelf want ze is altijd al een wegloper geweest. Ze heeft het gevoel 'wat doe ik hier dan'. Ze heeft het gevoel dat ze maar door en door en door moet gaan. ''Voor je hier iets in beweging krijgt moet je hele discussies aangaan. Ik heb daar geen zin in. Ik vind dat vermoeiend'', aldus Dominique. ''Dat wist je toch van tevoren'', reageert Bas. ''Misschien ben ik f*cking naïef geweest''', antwoord Dominique. Ze vind het ''f*cking ziek'' om zo met elkaar om te gaan. ''Dit is toch geen communicatie wat ze hier met elkaar hebben''. Mensen praten om te praten. Zelf doet ze dat niet. Ze praat niet om te praten, maar om iets te zeggen. ''Mensen praten hier om zichzelf hoger op te praten en om een stem te hebben. Degene die het hardst schreeuwt krijgt de meeste aandacht''.

Dominique had een rotdag. ''Zulke dagen zitten er ook tussen, maar het komt allemaal goed. Donderdag komt het goed'', laat Bas weten. ''Wat is er donderdag'', vraagt Dominique dan nieuwsgierig. ''Een centraal'', reageert Bas. ''Waar ik weer mijn mond niet open durf te trekken'', laat Dominique weten. Bas zegt donderdag te gaan praten. En dan niet om het praten, maar om iets te zeggen. En hij gaat niet naar huis. Dominique zou niet eens weten of ze dat erg zou vinden. Wel heel jammer, maar hij heeft haar best wel iets duidelijk gemaakt twee dagen geleden. ''Dan heb ik ook een bord voor mijn kop'', aldus Dominique. ''Duidelijk'', reageert Bas om haar daarna een kus te geven. ''Is dat het enige wat je daar op te zeggen hebt'', vraagt Dominique. ''Ik dacht dat het al duidelijk was voor jou'', reageert Bas. ''Nee....'', reageert Dominique. Dit is weer een discussie en daar heeft ze geen zin in. ''Dag voor dag'', reageert ze. ''Hoe zag jij het voor je dan'', vraagt Bas. Dominique zegt er niet mee bezig te zijn geweest.

Bas dacht misschien verkeerd over haar gedachtes. ''Je vroeg me hoe ik het zag na Utopia want jij leeft dag bij dag. Dat doe je hier toch ook dus waarom vraag je me niet hoe ik het zie binnen Utopia'', aldus Dominique. ''Hoe zie je het binnen Utopia dan'', vraagt Bas. ''Dat is niet wat je me vroeg. Hoe moet ik het dan zien? Hier binnen is het oké bij gebrek aan beter?''. Dominique heeft geen zin in eenzame brainstormsessies hierover. ''Die je al gehad hebt zeker'', vraagt Bas. ''hmm'', reageert Dominique. Bas weet het gewoon niet met haar. ''Waarom slaap je dan naast me'', vraagt ze. ''Omdat ik dat fijn vind'', reageert Bas. ''Maar ik weet niet. Hmm, hoe het hier zou zijn, hoe het hier buiten met je zou zijn. Ik merk gewoon dat dingen die ik doe die voor mij normaal zijn, kwetsend zijn voor jou''. Dominique vraagt om voorbeelden. ''Gewoon. De grapjes die ik maak'', legt Bas uit. ''Op zich heb ik geen grap van jou als kwetsend ervaren. Twee persoonlijke, maar dat heb ik je ook uitgelegd. [...] Kijken waar elkaars grenzen liggen''. Volgens Bas zijn het er meer geweest, maar Bas wilde weten of ze er mee bezig was. Vandaar die vraag. ''Oke'', reageert Dominique. Bas buigt naar voren en staart haar diep in de ogen. Ivan komt op dat moment net de kamer binnen lopen. ''Hoi'', reageert Dominique. ''Kom we gaan eten''. Maar Bas heeft daar nog geen zin in. Hij duwt haar neer op bed, klimt op haar en begint haar te zoenen. Dominique laat het gewoon gebeuren. ''Je moet jezelf echt niet zien als gebrek aan beter. Je bent prachtig'', laat Bas weten. Er valt een stilte. ''Snap je dat'' vraagt hij. ''hmm'', reageert Dominique.

Ze zoenen nog even met elkaar totdat Dominique het zoenen onderbreekt om iets te zeggen. ''Vertel je wanneer je het wel weet met me? Ik ben wel benieuwd''. Er valt weer een stilte. ''Weet jij het al met jezelf'', vraagt Bas. ''Nooit geweten. Jij?'', reageert ze. ''Wat ik met mezelf aan moet?'', vraagt Bas. ''Hoe voelt dat'', vraagt Dominique verder. ''Fijn! Misschien is het beter om eerst daarachter te komen voor jou'', aldus Bas. ''Ja'', reageert Dominique. ''Voordat we ons bezig houden met....''', laat Bas weten. Dominique zegt dat ze daar niet eens mee bezig was. Door hem is ze er nu wel mee bezig. ''Goedzo'', reageert Bas terwijl hij haar over haar wang streelt. Hij drukt haar nog snel een kus op haar mond. ''Kom dan gaan we eten'', roept hij.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.