Bas is niet meer verliefd: ''Ik ben ook zo blij dat we geen s*ks hebben gehad'' ~ Utopia Gekte

2/08/2016

Bas is niet meer verliefd: ''Ik ben ook zo blij dat we geen s*ks hebben gehad''

''Anders hadden we helemaal een drama''

Rond kwart over drie zien we Bas en Rowena in gesprek in het Cordwood. ''Hoe vind jij het tussen mij en Dominique gaan'', vraagt Bas. Rowena heeft er niet zo bewust over nagedacht, maar volgens haar zijn er de laatste tijd wat strubbelingen en wrijfvinkjes. ''Ik ben niet meer verliefd'', laat Bas weten. ''Was je dat wel'', vraagt Rowena. ''In het begin, of ik dacht verliefd te zijn'', antwoord Bas. Hij merkte het al met het rondje muziek en in de hot tub toen ze met Michael zoende. Hij voelde totaal geen jaloezie. ''Wil je nog wel bij haar zijn? Voelt het goed als je haar kust of knuffelt. Of als je in bed ligt'', vraagt Rowena. ''Het voelt dubbel, aan de ene kant voelt het goed. Ik weet niet of ik dit wel wil en of dit voor haar wel goed is'', antwoord Bas. Er volgt een streamlock. ''Ik weet ook niet hoe het zou zijn als jullie niet samen zouden zijn'', reageert Rowena. Ze moeten Bas en Dominique als twee individuen zien. ''Buiten dat je zegt dat je niet meer verliefd bent, dat voel je zelf het beste, dat kan'', aldus Rowena. ''Maar dan lig je samen in bed en voelt het wel weer goed'', laat Bas weten. Volgens Rowena is dat gewoon omdat hij iets mist en dat is ook logische. Bas is een gevoelig persoon en hij heeft die liefde nodig. ''Maar of dat is waar je op verder moet bouwen. Die veiligheid is wel fijn. Heb je het gevoel dat je iets mist'', vraagt Rowena. ''Ik merk dat ik er gewoon teveel mee bezig ben. Bewust en onbewust'', laat Bas weten. ''Met haar of dat je niet weet wat je moet doen'', vraagt Rowena. ''Met allebei en ik wil niet uhm. Ik wil niet zo verder in Utopia weet je. Dat ik constant maar bezig ben om zeg maar aan haar te denken'', aldus Bas.

''Voelt zij het denk je'', vraagt Rowena nieuwsgierig. ''Ik weet het niet, volgens mij niet. Ik ben ook zo blij dat we geen s*ks hebben gehad, anders hadden we helemaal een drama'', laat Bas weten. ''Is zij gek op jou zegt ze dat vaak'', vraagt Rowena. ''Daar let ik eigenlijk niet zo op. Ze is wel gek op me. Dus dan is het helemaal een kut situatie. Dan ben ik weer de boosdoener die...'', aldus Bas. ''Dat je oprecht met haar bent is wel gebleken. Ik zag ook echt de verliefdheid en de band die jullie hebben, maar als het niet meer gaat dan gaat het niet meer. Als het niet meer goed voelt moet je stappen gaan ondernemen. Of je voelt je klote voor langere periode met haar om de band goed te houden, of je voelt je klote en awkward in het begin, maar dat je dan wel weer verder kan. Nu kan je voor je gevoel niet verder. Wat je nu ook gaat doen, het blijft even klote'', laat Rowena weten. ''Het is ook niet eerlijk naar haar toe'', laat Bas weten. Hij vraagt of Rowena het zag aankomen. ''Ja'', reageert ze. ''Waardoor'', vraagt Bas. ''Nou eigenlijk vanaf het begin al voor mij. Dat ik dacht van ik weet niet voor hoelang dit gaat duren snap je? Maar ga dat maar eens tegen iemand vertellen die verliefd is. Zolang het leuk is is het leuk en werkt het niet dan... Zag jij het aankomen of dacht je dit gaat buiten Utopia ook nog door'', vraagt Rowena. ''Nee, maar daar waren we al eerlijk over naar elkaar toe dus ik snap eigenlijk niet waar we mee bezig waren'', antwoord Bas.

''Het is heel intens hier. Je weet zelf ook hoe het werkt hier. Wat voel je? Voel je je schuldig? Droevig? Wil je het eigenlijk wel, maar je kan het niet'', vraagt Rowena. ''Vooral schuldig inderdaad'', laat Bas weten. ''Naar haar'', vraagt Rowena. ''Ja'', antwoord Bas. ''En ik bedoel en het is eigenlijk helemaal niet terecht. Ik ben vanaf het begin er eerlijk over geweest naar haar van uh dat ik met de dag leef en dat het niet serieus genomen moet worden. Dus misschien zegt ze ook gewoon 'oké prima' en zit ik me druk te maken om niks'', aldus Bas. Rowena vraagt of Bas al iets heeft laten doorschemeren. "Nee'', antwoord hij. ''Stel je voor je beseft dat je het moet gaan zeggen, hoe lang heb je dan nodig'', vraagt Rowena. ''Vandaag'', antwoord Bas. Hij kan nu niet meer. ''Net doen alsof er niets aan de hand is? Nee dat klopt'', antwoord Rowena. ''Dan lig ik weer naast haar en dan...''. Rowena vult hem aan. ''Dat is die genegenheid die je mist. Niet de oprechte liefde. Ik geloof wel dat je om haar geeft en een band hebt met haar, maar dat is niet de vonk'', aldus Rowena. Bas is het daar mee eens. ''Niet meer in ieder geval'', laat Rowena weten. Rowena vraagt waar het door komt. Wanneer de omslag was. ''Het was niet ineens zo. Meer dat ik gister en eergisteren aan het denken was van waarom voel ik geen jaloezie of waarom vind ik dingen niet erg die ik normaal wel erg zou vinden in een normale relatie'', aldus Bas. ''Ik heb gelukkig iemand thuis die van me houd. Dat blijkt wel. Als de kogel door de kerk is dan voelt het waarschijnlijk als een opluchting, maar hoe gaan jullie slapen'', vraagt Rowena nieuwsgierig. ''Ik ga in de caravan'', antwoord Bas. ''Ik vind dat als je je zo voelt je een goed besluit maakt. Ik ben trots op je dat je het zo snel durft aan te geven. Dat je eerlijk bent naar jezelf en haar, hoe fucked up het ook is. Je bent wel eerlijk. Zij heeft jou geflashed als je het zo bekijkt. Zo zie je het niet, maar zo is het wel als je verkering hebt'', aldus Rowena. ''En omdat ik het juist niet zo zie wat stelt dan die verkering voor'', antwoord Bas.

Rowena snapt het. ''En ik denk ook dat je het precies zo tegen haar moet gaan zeggen'', aldus Rowena. "Het leek wel de gouden kooi in die jacuzzi en ik laat me er in mee slepen. Dat is nog het ergste. Ik had even een kusje aan Ramona'', aldus Bas. Rowena vraagt of Bas liefdesverdriet heeft. ''Nee totaal niet'', antwoord Bas. ''Dan weet je wat je te doen staat'', reageert Rowena. ''Het is jammer en het is gewoon klote'', aldus Bas. ''Ja je zat even in een roes en die is nu ten einde. Ineens zie je dingen in een ander perspectief'', aldus Rowena. ''Ik ben blij dat ik dat weer terug heb. Ik zie waardoor het weg was en waardoor ik ook niet meer de dingen deed die ik hier voorheen deed. Geinige dingen en geintjes uithalen dat was helemaal weg ook'', laat Bas weten. ''We hebben je gemist ook'', reageert Rowena. ''Ik wist gewoon wel sowieso dat je sterk en slim genoeg was om uiteindelijk te beseffen 'zet dit zoden aan de dijk voor mij'', aldus Rowena. ''Als het echte liefde was had het me niks uitgemaakt weet je'', laat Bas weten. ''Je bent hier alleen gekomen en ook alleen ga je weer. Je ziet het'', aldus Rowena. ''Het kan ook goed gaan'', laat Bas weten. Rowena vind het spannend te denken dat Bas het aan Dominique gaat vertellen. ''Nou kan jij het haar niet vertellen'', grapt Bas. Hij vind het f*cked up. Rowena lacht. ''Ik doe het hoor, moet ik haar even halen?''. Nee zegt Bas. ''Dat zou echt kinderschooltijd zijn''. Rowena en Bas omhelzen elkaar. ''Je doet het hartstikke goed lieffie en als er iets is help ik je'', laat ze weten. Rowena vind het fijn dat hij naar haar toe is gekomen.

''Hoe is het met Barry'', vraagt Bas. ''Ik ben weer...''. Bas vult haar aan. ''Focussed?'', vraagt hij. ''Ja zen. Ik moest het even laten bezinken. Ik was boos en geëmotioneerd, maar we moeten door hé. Dus we gaan ook maar door, maar ik heb ook leuke post gehad'', aldus Rowena. ''Natuurlijk, je doet het hartstikke goed'', reageert Bas.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.