Bas en Michael praten over persoonlijke dingen. ~ Utopia Gekte

2/11/2016

Bas en Michael praten over persoonlijke dingen.

Lekker in het zonnetje.

Uit het niets vallen we midden in een gesprek tussen Bas en Michael. Ze hebben een rustig plekje opgezocht in het warme zonnetje. ''Je moet niet vergeten dat dit ook een plek is om te genieten, anders trek je het niet. Anders maak je dit een nare plek om te zijn, kijk maar naar Cees'', zegt Bas.

Ik probeer ook elke avond een rondje te lopen, thuis deed je dat ook altijd. Ik had thuis 2 dagen vrijwilligerswerk, dingen inpakken. Met de kerst was dat heel mooi. Maar de rest van de dag zit je de hele dag thuis. Ik dwong mij gewoon om een rondje stad, of dit of dat te doen'', legt Michael uit. Uiteindelijk praten ze over persoonlijke dingen, maar het is niet echt te volgen. Het gaat over dat Bas zich niet veilig voelde thuis. Ook ging hij altijd met de fiets naar zijn werk, maar dat moest later met de auto in verband met de veiligheid(?). Bas wil iets vertellen alleen komt het er niet van. Bas kijkt een tijdje in de camera, gevolgd door Michael. ''Ja, laat maar'', vertelt Bas. Hij wil zich duidelijk niet helemaal geven onder het zicht van de camera's.

Ook Michael krijgt moeite met praten als het te dichtbij komt. Hij vertelt zijn vader(?) een appje te hebben gestuurd 2 dagen voordat hij Utopia in kwam. Hij kreeg geen antwoord. ''Niks'', zegt Michael terwijl Bas een arm om hem heen slaat. Beide heren beseffen zich dat ze meer moeten genieten. De onderwerpen wisselen in een hoog tempo. Zo begint Bas over de stemming. Iets met dat mensen die zichtbaar zijn en veel doen, vanzelfsprekend ook meer opvallen en dus stemmen krijgen. Bas vertelt ook dat armoede in de buitenwereld voor saamhorigheid en delen zorgt. ''En wat gebeurt er hier? Totaal het tegenovergestelde. Het is een beetje een onsamenhangend gesprek en dus ook bericht hier. Maar wel interessant om te volgen.

Het volgende onderwerp is pesterijen vanuit jaloezie. Alleen ook dat is lastig te volgen en er komen streamlocks. ''Het zijn gewoon pesterijen om jaloezie. Hij (Mark) heeft niet eens de ballen om te zeggen hoe hij die [...]betaald heeft. Gaat ie zeggen ja vraag maar aan de overheid'', horen we Bas zeggen. Ook Wim schijnt opmerkingen richting Michael te hebben gemaakt. Ik snap er alleen niks van door de streamlocks. Uiteindelijk wisselt de regie weer naar andere oninteressante dingen. Zoals Rowena die haar veters strikt en op de bank gaat hangen na het sporten.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.