Als Simone naar huis moet wil ze weten waarom ~ Utopia Gekte

2/28/2016

Als Simone naar huis moet wil ze weten waarom

''Het blijft ook lastig''

Om vijf over half één zien we Simone het volgende gesprek voeren. Dit keer op de vide met Victoria. Simone heeft haar best gedaan en meer kan ze niet doen. ''Veel gedaan, veel laten zien, veel gepraat'', laat Victoria weten. Simone is begonnen met dingen die ze wil doen en word het hem niet dan niet. Word het hem wel dan kan ze dinsdag al aangeven wat ze wil doen en wat ze al gedaan heeft. Ze wil graag biologische kaarsen gaan maken met bijenwas en die verkopen. Er ook nog een logo opzetten of ''Utopia''. Daar is ze nu mee bezig. Als ze blijft wil ze die dingen morgen al bestellen en beginnen met maken. ''Wat is je gevoel nu'', vraagt Victoria. ''De ene kant denk ik wel goed, de andere kant laten veel mensen niks los. Het is zo frustrerend omdat je zo graag wilt. Je kunt er geen vinger op leggen'', aldus Simone. Ze weet niet hoe Bronno er in staat. Victoria kan zich voorstellen dat het lastig is om met zijn tweeën binnen te komen en niet te weten welke kant het op gaat. Simone weet dat ze echt iets kan betekenen, maar Bronno ook en ze gunt het hem ook, maar ze zit hier ook voor zichzelf. Ze kan hem veel gunnen maar ja. ''Het blijft ook lastig'', laat Victoria weten. Simone heeft zich wel laten zien, maar geen gesprekken kunnen hebben met bijvoorbeeld Rob omdat hij druk was met de markt. Na de markt komt het wel dacht ze, maar de markt was afgelopen en toen kwam er een bom binnen van ''morgen kan ik thuis zijn''. Dat wil ze helemaal niet, vind ze niet leuk.

''Je kan nu nog niks zeggen. Je hebt je best gedaan daar twijfelt niemand over. Er is veel twijfel ook omdat jullie beiden potentie hebben. Het is niks persoonlijks, maar waar bouwen we aan en wat is dan hetgeen wat je kiest'', aldus Victoria. Simone zegt dat ze ook stichtingen wil doen samen met Benjamin. Cliniclowns, kinderen. Als ze blijft gaat ze morgen gewoon beginnen. Stichtingen opbellen. Dat heeft ze de afgelopen dagen niet kunnen doen. ''Of je nou wel of niet blijft, je hebt laten zien wie je bent. Het is maar net welk energie veld ligt bij jezelf''. Victoria ziet meerwaarde in beiden, maar ze zijn allebei totaal anders. Simone wil heel graag de volgende markt meehelpen, meedenken, mee organiseren, maar het blijft hun ding. Ze zou nooit iemands idee afpakken, maar wil wel meehelpen en ondersteunen. Simone vind het lastig om dingen te zeggen omdat ze niet weet hoe de groep gaat stemmen. Victoria weet ook niet wat de doorslag is. Simone respecteert de keuze, wat het dan ook is. Ze gunt het Bronno ook. Ze denkt alleen wel dat Bronno er luchtiger in staat. ''Dat lijkt misschien wel zo, maar ik denk niet dat dat zo is'', aldus Victoria. Als ze naar huis gaat zou ze wel graag de motivatie willen waarom. ''Dat is ook prima, je moet het een plaats geven'', aldus Victoria. Simone heeft een toptijd gehad en dat gaat niemand haar afpakken. Ze heeft er ook zeker geen spijt van, maar ze komt hier met een doel binnen. Vijftien maanden en daar gaat ze nog steeds voor. Ze wil helemaal niet weg. Ze weet ook niet hoe laat de stemming is. Het liefst zou ze het binnen een half uur weten. Het is voor Victoria ook een close call. Ze gelooft in de potentie van beiden. Allebei hebben ze voors en tegens. Als ze blijft wil ze een training of workshop met gedichten geven samen met Victoria. Victoria vind dat heel leuk om te horen. Victoria hoopt dat ze de motivatie vast houd, wat de beslissing vandaag ook word.

Om tien voor één zien we op de andere stream Michael in het zonnetje zitten voor het Cordwood huis. Simone vertelt ondertussen al haar plannen aan Victoria. De plannen die ze net ook allemaal al aan Benjamin vertelde. Simone zal altijd eerlijk dingen zeggen. Victoria vind het echt heel lastig. Als Victoria kiest voor Bronno moet Simone weten dat het niks persoonlijks is. Victoria had liever dat ze binnen waren komen wandelen en dat ze geen keuze hadden. Simone zou het heel shit vinden. Ze wil niet weg, maar heeft dan wel vier top dagen gehad. Ze heeft er vrede mee en respecteert de groep wat de keuze ook word. Dan gaat ze zeker met opgeheven hoofd naar huis. Ze had sowieso niet verwacht dat ze daar zou zitten, maar ze zit er wel. ''Dat is ook niet voor niks. Er valt tussen jullie niet te kiezen, er is zo weinig gelijkenis'', aldus Victoria. Victoria vind Simone gedreven, gemotiveerd, heel erg energiek als persoon. Ze heeft ideeën, is creatief, maar ook nog jong. Simone is altijd met ouderen, mensen dachten dat ze dertig was hoe ze praatte. Ze vergeten volgens haar soms dat ze nog maar negentien is. ''Ben je weleens onzeker'', vraagt Victoria. ''Op dit moment wel omdat ik het niet weet'', antwoord Simone. Er volgt een stream wissel.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.