''Als jij die stemmen van Wim niet had gehad dan zat ik daar...'' ~ Utopia Gekte

2/23/2016

''Als jij die stemmen van Wim niet had gehad dan zat ik daar...''

Bas vind zichzelf genoeg veranderd voor de groep

Om half zes zien we Bas en Dominique op het rokersbankje. ''Wil je zo kroelen'', begint Dominique. Bas knikt. ''Wil je wat drinken voor het kroelen'', vraagt ze verder. ''Ja, even een liter water'', reageert Bas. Dominique gaat dus even iets opruimen en drinken pakken voor hem. ''Ik zie je in de caravan''. Victoria zien we inmiddels op bed liggen met Wim tegen haar aan. Ook Rob, Gabriëlle en Rowena liggen nog op bed. Dominique en Bas zien we niet veel later de caravan in gaan. Ze kruipen in bed en beginnen een gesprek. Bas vertelt weer een ''urge'' te hebben om te sporten. ''Hoe gaat het met jou'', vraagt Bas vervolgens. ''Zijn gangetje'', reageert Dominique. Dominique wil even in haar eigen wereld zitten. Het is net alsof ze niet geluisterd heeft naar wat er gezegd is. Maar dat is niet haar ding. Praten over make-up en dergelijke, maar ze weet wel dat het er bij hoort in een samenleving. ''Maar in een samenleving horen ook loners en mensen die beter zijn met dieren dan met mensen'', aldus Dominique. ''En mensen die oneerlijk zijn'', vult Bas aan. ''Wat zei Wim precies dan'', vraagt Dominique. ''In mijn Utopia horen mensen die eerlijk zijn en oprecht, dus Bas jij krijgt van mij drie stemmen'', citeert Bas. Daarna zou Bas naar hem toe zijn gegaan om te vragen in welk opzicht Wim hem dan niet oprecht vind. ''Zo bedoel ik het helemaal niet'', zou Wim toen gezegd hebben.

''Als jij die stemmen van Wim niet had gehad dan zat ik daar met Cees en Ivan'', laat Dominique weten. ''Ben je nerveus voor de nieuwkomers van morgen'', vraagt Dominique verder. ''Nee, maar het beperkt me wel. Dat ik voor mijn gevoel terughoudend moet zijn of zo'', reageert Bas. ''Dat het niet overkomt alsof je aan het strijden bent, jezelf verkoopt'', vult Dominique aan. ''Je moet gewoon jezelf zijn. Die mensen hebben dat toch ook door. Die hebben toch ook gekeken''. We zien Bas en Dominique omhoog de camera in kijken. ''Je hebt met Victoria bij de vijver gepraat. Waarover'', vraagt Bas. In eerste instantie zegt Dominique het niet over Bas te hebben gehad, maar daar komt ze al snel op terug. ''Victoria vroeg zich af hoe het met jou ging. Of je heel erg geschrokken was van haar stem en of je naar haar toe komt om te weten waarom ze op je gestemd heeft'', vertelt ze. ''Dus ik moet naar haar toe komen'', vraagt Bas. Dominique zegt dat het niet hoeft als hij het niet wil. ''Het is zo omdat er sinds Victoria er is, maar één keer een gesprek was op haar initiatief. Ze vraagt zich af in hoeverre je je in wil zetten voor de samenleving en de groep. Of je ook iets wil doen voor de groep. Zij is hier echt voor de groep. Wat vind je hiervan'', vraagt Dominique. ''Ze heeft dus op me gestemd omdat ik meer voor de groep moet doen. En dat baseert ze omdat ik maar één gesprek met haar heb gevoerd'', vraagt Bas. ''Onder andere. Ook het huisjes idee. Het zweeft hier'', laat Dominique weten. ''We hebben geen geld. We moeten eerst geld hebben'', laat Bas weten. ''Tekeningen wil je ook niet maken om geld te verdienen'', reageert Dominique. Bas laat weten dat als hij een tekening voor de eend maakt er een grotere gun factor is dan wanneer hij het doet voor de BV om er drank van te kopen.

Bas gaat niet naar Victoria of andere mensen. Als ze willen praten moeten hun maar naar hem toe komen. ''Of jij moet naar haar toe gaan om te zorgen dat ze niet op je stemt'', aldus Dominique. Bas heeft dan liever stemmen. Hij gaat niet iedereen af. ''Zo sta ik er ook in'', reageert Dominique. Zij kan ook de hele dag achter Michaels kont aan gaan lopen en alles voor hem doen, ''maar nee kom maar naar mij''. Dominique denkt dat als Bas met Victoria praat hij het beter zou begrijpen. Dominique hoopt dat Bas met haar gaat praten want nu is Dominique de messenger. Bas heeft er alleen geen behoefte aan. ''Ben je kwaad op haar'', vraagt Dominique. ''Nee, maar ik heb geen zin om te vragen 'waarom heb je op mij gestemd'. Het is geen basisschool. Als je zelf behoefte hebt om het uit te leggen kom je maar naar mij toe'', aldus Bas. ''Ik heb wel vaker stemmen gekregen omdat ik niet aan de groep denk, maar dat is f*cking bullshit. Die 10.000 die we nu aan het opsnoepen zijn is allemaal mijn idee geweest. Wat ik aan Mark had voorgesteld. Dus ik denk echt wel aan de groep, alleen hoeft de groep dat niet te weten'', aldus Bas. Dominique vind dat jammer. Zo ziet de groep niet wat hij wel allemaal voor ze doet. Net als dat Dominique bestempeld word als nep omdat ze een naveltruitje aan heeft, maar niemand ziet hoe moeilijk ze het heeft als er gasten zijn. Ze vraagt zich af of het meer zegt over hun dan over haar. Als ze op haar stemmen puur vanwege een naveltruitje.

Bas vind zichzelf genoeg veranderd voor de groep. Hij doet juist dingen met de groep en voor de groep. ''Het feit dat mensen dat dan niet zien vind je bij hun liggen'', vraagt Dominique. ''uhu'', reageert Bas. ''Zo denk ik er ook over'', laat Dominique weten. ''Ik lig nu op bed, maar ik ben niet degene die op bed ligt als er een groepsactiviteit is bijvoorbeeld. Ik doe mee met het theater terwijl het niks voor mij is'', aldus Bas. ''Dat doe je voor Ramona hé. Niet voor de groep'', reageert Dominique. ''Ook wel deels voor de groep uiteindelijk. Het is niet de bedoeling dat het de tweede carousel of dreams word''. Met de live in de loods had Bas ook echt geen zin om op te treden, maar als meer mensen gaan oefenen en optreden gaat de kaartverkoop volgens hem beter lopen. ''Waarom zeg je dat dan niet'', vraagt Dominique. ''Dat is bekend'', laat Bas weten. ''Niet bij Victoria. Daarom heb je nu een stem gekregen. Niet iedereen weet alle trucjes'', aldus Dominique. De twee beëindigen het gesprek weer omdat er gegeten moet worden. ''Ziet er lekker uit man'', laat Gina weten. Er is ook weer netjes aan de veganisten gedacht en iets speciaal voor hun gemaakt, maar ook andere bewoners pakken ervan. Volgens sommigen is er genoeg ook al zijn Bas en Rowena er nog niet eens om op te scheppen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.